Аржентина, земя на любов и отмъщение (Argentina, tierra de amor y venganza)

Двама приятели, испанци, се оказват въвлечени в ужаса на Гражданската война в страната си...

Бруно Салват и Торкуато Ферейра са големи приятели, които се запознават по време на гражданската война в Испания през 30-те години на миналия век. По време на обсада, двамата са тежко ранени и Бруно, вярвайки че ще умре, моли Торкуато да се погрижи за сестра му Хулия и да поеме управлението на собствеността му. Но Торкуато се възползва от слабостта на Бруно, за да го застреля и след това да заяви, че е единственият, който е оцелял след нападението. Убеден, че Бруно е мъртъв, Торкуато пристига в Аржентина и успява да се превърне в човек от елита в Буенос Айрес.
 
От друга страна, Алдо Морето е спедитор, който се възползва от ситуацията, в която се намира Испания, за да осъществява пътувания и превозвания на имигранти в Аржентина. Той се запознава с Ракел Либерман – млада жена от Полша, която е измамена от мрежа за трафик на хора. Като пристига в пристанището на Буенос Айрес, тя е отведена в един бордей, управляван от бизнесмена Самуел Трауман.
 
В опит да си върне сестрата и състоянието, както и да си отмъсти на Торкуато, Бруно пристига в Аржентина и се влюбва в Лусия Морел – дъщеря на Либертат Морел. Лусия е интелигентна и красива девойка, която не се чувства на мястото си в консервативно семейство, в който се чува думата само на мъжете. Майка ѝ я принуждава да се сгоди за Торкуато Ферейра с намерението да вкара семейство Морел в кръга на елита и да се сдобият с достатъчно пари за лечението на съпруга ѝ, който е болен от туберкулоза.
 
По този начин, на една нова земя, пълна с корупция и вълна от имигранти основно от Европла, Алдо се опитва по всички възможни начини да спаси Ракел, а Бруно търси възможност да разруши Торкуато и да бъде щастлив с Лусия.

Източник: https://www.eltrecetv.com.ar/ , https://www.pol-ka.com/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Argentina,_tierra_de_amor_y_venganza