Жителките на Рио де Жанейро (As Cariocas)

Сериалът разказва за живота на десет жени, които живеят в различни квартали на Рио де Жанейро.

Персонажите:

Надя – „Годеницата от Катете“

Надя е красива девойка, очарователна и загадъчна. Живее в Катете, в южната зона на Рио де Жанейро. От където и да мине, привлича вниманието на мъжете. Тя е от онзи тип жени, които знаят много добре как да се грижат сами за себе си. Тя знае, че не може да пере дрехите за нежна кожа като нейната. Нито може да скрие тяло в униформа. Както и че би било голям грях да крие лицето си в офис. Надя е справедлива, без съмнения. Най-доброто ѝ качество е алтруизма: обожава да прави мъжете щастливи. Неин годеник е Карлиньос и се измъчва от мисли дали тя иска да се омъжи за него от любов или от съжаление – той е инвалид след като се е опитал да я спаси при нападение. Друг, който се притеснява от ситуацията на Карлиьос, е майка му – Дона Зени. Тя е група груба, суха и доминантна.

Глейси – „Фенката на Интернет от Мангейра“

Глейди е като всички мулатки в квартал Мангейра, в северната зона на Рио де Жанейро, които обожават самбата. Толкова много, че мъжете от Estação Primeira мечтаят да експериментират с шоколадовото ѝ тяло с привлекателни извивки. Само че Глейси има един недостатък: съпруг. Много щастливо омъжена, тя поддържа вид на отлична съпруга. Виртуално, обаче, тя е една прекрасна жена. И нейната специалност е, поне виртуално, да подлудява мъжете. Глейси е омъжена за Армандо, който е влюбен в жена си и във фламенгото. Сестра ѝ, Глаусия, не може да приеме толкова много любов само към един мъж. Цялото това великолепие крие една тайна, която, след като бъде разкрита, ще шокира много хора. Арманод, под влиянието на приятеля си Едмилсон, наема Елбер – бивш детектив и настоящ полицай, да разследва съпругата му. Иван, партньорът на Елбер, се разравя надълбоко в компютъра на Глейси.

Сели – „Отмъстителката от Мейер“

Сели, както изглежда, живее все още в дома на родителите си, след като прекарва толкова много време там. Онези, които не я познават, биха се изненадали от факта, че е омъжена от пет години. Говори се, че не напуска дома на родителите си, защото бракът ѝ не върви добре. Дори не се опитва да направи нещо, защото не обича скандалите. В отговор на изневерите на съпруга си, тя предпочита да действа по същия начин, да използва същата валута, заедно с лихвите.

Марта – „Заблудената от Копакабана“

Марта живее в Копакабана, в южната част на Рио де Жанейро. Тя е от онзи тип жени, които са готови на всичко за добрия имидж. За всички, тя е омъжена, живее в добър квартал и има дъщеря. Ежедневието ѝ се ограничава до разходки по крайбрежната алея, като добра майка се грижи за отрочето си, а от време на време си спомня и за съществуването на съпруга си. Като цяло, животът на Марта е спокоен и нормален. Поне до сега. Един ден, тя се запознава с Едуардо, който работи при съпруга ѝ в автокъща и тъй като се чувства изоставена при постоянните отсъствия на съпруга си, тя се увлича по младия мъж. Така се втурва към някои авантюри.

Клариса – „Измъчената от Тижука“

Клариса е необработен диамант. Не защото красотата ѝ се нуждае от полиране, а заради това, че девойката раздава ритници на всеки мъж, който се доближи до нея. Въпреки малко агресивния си подход, или точно заради него, Клариса действа като динамит с къс фитил на всеки. Един, обаче, се опитва да я спечели на всяка цена – Раул, нейният шеф. Но основният проблем идва от Ейтор, бившият ѝ съпруг.

Мишел – „Невъздържаната от Гражау“

Почти нищо не е по-лошо от бивша дебелана. Освен това тази бивша дебелана става супер жена. При това, тя е и бивша жителка на Гражау, един от новите квартали в южната зона. По-лошото е, когато тя се връща в родния си квартал и решава да демонстрира своята слава. За съжаление, обаче, не трае дълго.

Крис – „Завистницата от Ипанема“

Когато една жена е красива, богата и освен това живее на първа линия на плажа Ипанема, естествено е да се помисли, че води идеален живот, нали!? Но балансирането между желанията, бизнеса, любовниците, съпруга и часовете в салона за красота, може да се окаже много по-сложно, отколкото изглежда. Това Крис знае най-добре. Омъжила се е предимно за парите на съпруга си Густаво. Има си любовник – Луис Фелипе, гуру в пластичната хирургия, който изпълнява всичките ѝ желания. Най-добрата ѝ приятелка е Жулиня. Освен това, Крис е жена, решена да получава всичко, което поиска и научава от плейбоя от Сао Пауло – Шикиньо, че това не винаги е възможно.

Жулия – „Прелюбодейката от Урка“

Спокоен, тих и удобен живот може да е достатъчен за много жени. Така е било и за Жулия – домакиня, образцова съпруга и служител, истински жител на Урка, в южните части на Рио. Това, което Жулия открива е, че обича едно от най-презрените неща: да съблазнява мъже, които не са нейния съпруг. Омъжена е за Кака, който е влюбен в нея и ѝ е верен. Най-добрата ѝ приятелка – Малу, е нейна пълна противоположност. Малко по малко открива, че свободата може да ѝ даде по-щастлив живот. Един ден се увлича по мистериозен мъж, който, в края на историята, се оказва, че е нает детектив от съпруга ѝ Кака, за да провери дали му е вярна така, както той на нея.

Алиси – „Самоубийцата от Лапа“

Алиси събира в себе си някои от качествата на квартала, в който живее – Лапа, квартал в централната част на Рио де Жанейро: динамична, на пръв поглед, малко мрачна, но малко по малко разкрива своята чувствителност. Само хора, които са страдали доста, могат да разберат изтънчения хумор, на моменти доста рязък, на това момиче, което все още не е решило какво иска от живота. Въпреки че е млада и привлекателна, Алиси не е доволна от живота си и най-вече от брака си. Роберто, от своя страна, е женен за по-възрастна жена и също не е щастлив с брака си. Алиси се забърква с Роберто, колега на съпруга ѝ. Покрай опитите си да прикрие разочарованието си, тя открива себе си и израства като човек.

Мария Тереса – „Измамената от Бара“

Преди да разкрие, че е мамена от съпруга си - Сисеро, Мария Тереза е водила задоволителен живот. След като разкрива измяната, Мария Тереза решава ѝ стига и смята да си върне със същата монета. За това се забърква с всеки срещнат в Бара мъж.

Източник: memoriaglobo.globo.com , globo.com