Асусена (Azucena)

Всички планове за брака между Родолфо Итриаго и Асусена Родригес се провалят.

Доня Тринидад Итриаго, майката на Родолфо, и Бренда, неговата вечна годеница, правят и невъзможност, за да принудят Асусена да изостави Родолфо. Те не одобряват това, че Асусена е бедно момиче от крайния квартал на Каракас, а Родолфо е част от аристокрацията в града.

Семейство Итриаго има огромни дългове към Мирабал, техни съдружници в компанията за облекло. Франсиско Итриаго и Рикардо Мирабал се познават отдавна. Рикардо умело ръководи своите капитали и разполага със солидна сума пари, докато Франсиско е пропилял своето състояние по една красива девойка - Естрея. Рикардо разбира, че Франсиско е харчил пари от общата им сметка и за това поставя условие - Родолфо да се ожени за дъщеря му Бренда. Родолфо няма друг избор, освен да приеме това условие. Той изоставя Асусена, за да се ожени за Бренда.

Асусена, от своя страна, след като вижда, че мечтаният брак с любимия Родолфо не може да се осъществи, решава да приеме предложение на бившият си годеник, който я е обичал цял живот: Рафаел Атенсион, детектив от полицията. Асусена предприема тази отчаяна стъпка, тъй като разбира, че чака дете от Родолфо.

Преминавайки през ужасни препятствия, болка и предателства, любовта им става още по-силна...