Сини дълбини (Azul)

История, която засяга темата за екологията, как хората приемат темата за опазване на околната страна и опазване на животните като част от ежедневието. В тази история участва Кейко, красив убийствен кит, който става известен с филма „Free Willy".

Алехандра е млада жена, която работи в делфинариум в Мексико, което е любимо място за развлечение. Тя работи заедно с Хуанхо и Фина, с които се грижат делфините и за Кейко, нежен кит-убиец, който живее в парка и забавлява посетителите.

Алехандра учи за медицинска сестра и е част от треньорите в парка. Ернесто Валверде е собственик на развлекателния център. Той е много жесток и разполага с подкрепата на адвоката си, с когото планират да убият Кейко и да направят признание от името на терористична организация.

Енрике е независим и горд младеж, който обожава животните. Той е син на Ернесто Валверде и е твърдо против порочните планове на баща си.

Енрике сформира нова група от треньори и така се запознава с Алехандра. Двамата се влюбват един в друг. Но ги обединява още нещо - борбата им да спасят живота на Кейко. Кейко се превръща в най-добрия приятел на Алехандра и Енрике и тримата заедно даряват усмивки и забавление на много хора.

Източник: www.univision.com