В душата (Bajo el alma)

„Bajo el Alma“ е история за любов, която се противопоставя на предизвикателствата на съвременно Мексико, в която главните действащи лица се лутат между доброто и злото, с които всички се сблъскват ежедневно.

Диего не познава колко трудно се живее в света на Джована и нейната борба всеки ден да се справи с бедността...

Джована вярва, че Диего се радва на лесен живот, тъй като е богат...

Сблъсъкът между двата пробужда у тях мигновена омраза, но малко по малко, и единият, и другият, открива, че богатите страдат също като бедните, че бедните са богати духовно и че животът е една постоянна борба за постигане на мечтите и да се защити онова, което обичат.

Диего и Джована трябва да изминат дълъг път, осеян с препятствия, тайни, завист и интриги, за да разберат, че нито парите, нито омразата, а любовта и надеждата са движещата сила в света...

Персонажите:

Диего Кавасос

Тайна: Вярва, че брат му Патрисио е умрял по негова вина.

Наследник на властно семейство, който след трагичната смърт на брат му е бил заточен в продължение на три години в планините, помагайки на едно селско семейство, изоставяйки семейството си в ръцете на Кирос, пастрока му. Кирос се опитва да унищожи наследството, което дядо му – Фаустино, е оставил във Виталаб, семейната компания. За да възстанови онова, което Кирос е присвоил, Диего се завръща, за да се бори за контрола над компанията, семейството и живота си. По пътя, той открива любовта на Джована Негрете, заради която трябва да се справи с нов и много опасен враг.

Джована Негрете

Дъщеря в напълно типично мексиканско семейство. Тя се бори, за да се измъкне от бедността и да се справя с проблемите, които са неизбежни в град като столицата Мексико. Водена е от чувство за справедливост, което я подтиква да учи Право и това влияе на нейния импулсивен и смел характер. За Джована, няма препятствие, с което не може да се справи, въпреки че тайна от нейното минало заплашва да попречи на изпълнението на нейните мечти. Браво представлява това тъмно минало, но след като се запознава с Диего, тя започва да си представя едно различно бъдеще.

Браво

Фразата му: „Мога да простя всичко, освен предателството!“

Браво и Джована се познават от деца, но пътят, по който поема Браво, ги разделя. В настоящето, Браво е лидер на криминална организация и единственото, което му липсва е любовта на Джована.

Алакран

Съучастник в престъпната дейност на Браво, белязан от изоставянето на баща му. Той се грижи за по-малката си сестра Нати, която е способен да защити с цената на собствения си живот. Той е човека за мокри поръчки на Браво, към когото изпитва болезнена вярност, и който го принуждава да се внедри във Виталаб, за да прибере един дълг от миналото.

Нати

Нейната фраза: „Щастието е като наниз от перли!“

Новобогатшка, която се опитва да принадлежи на „висшата аристокрация“. В миналото е била годеница на Диего и когато той изчезва, тя се обсебва от идеята да си го върне. Въпреки че изглежда повърхностна и блестяща, нейният живот е изпълнен с отхвърляния и не е способна да издържа повече провали, поради което се изправя срещу Джована за любовта на Диего.

София

Тайна: Роберта не е дъщеря на Кирос.

Тя е приела да се омъжи за Кирос, за да изпълни желанието на баща си, въпреки че от смъртта на съпруга си тя е изгубила цялата си воля. Смъртта на едно от нейните деца, раздялата с Диего и насилието на Кирос я подтикват да прибегне до хапчетата и алкохола. Тя се е примирила, че ще изкара остатъка от живота си омъжена за него заради една тайна от миналото, която заплашва престижа на нейното семейство. Завръщането на Диего връща и нейната воля за живот, да се съюз със сина си, за да си върне Виталаб и достойнството си.

Кончита

Нейната фраза: „Исус Христос Изкупителя!“

Майка на Джована. Тя е стожерът в семейството и обича безусловно децата си. Кончита трябва да се изправи срещу последствията от миналото на Джована, зависимостите на нейния син Чучо и болестта на малката Габита, която е поставила семейството в шах. Нейната любов и оптимизъм извеждат семейството напред. Работи в една фабрика за керамика. Преместила се е в Гуадалахара след като нейния баща изгубва всичко и са нямали какво да ядат. На един площад се е запознала с Педро, след което са се харесали и накрая са се оженили. Тя много добре знае кое е нейното място в света и се е посветила на това да подкрепя съпруга и децата си. Не се страхува от никаква работа. Никога не е искала да създава проблеми. Хорхе, по-малкия син, е същия като нея. Качита много добре знае кога да замълчи и никога не е упреквала съпруга си, точно обратното, опитвала се е да разрешава проблемите му. Само като го погледне знае, че крие нещо. От начина му на ходене разбира кога е разтревожен. Винаги изслушва и подкрепя Педро и децата си. По отношение на Чучо таи огромно чувство за вина. Пита се в какво е сгрешила и вярва, че е било нейна грешка, че е работила, когато децата са били малки и че за това Чучо е поел по лош път. Тя е типичната мексиканска майка. Опитва се да носи семейството на плещите си, мълчаливо и себеотрицание.

Емилиано

Полицейски агент, който разследва криминалната групировка на Браво. Неподкупен и отдаден на правосъдието. Като се запознава с Джована, той се влюбва безумно в нея и се превръща в безусловна подкрепа за нея и нейното семейство, въпреки че чувствата му не са споделени.

Роберта Кирос

Нейната фраза: „Живей бързо и умри млад!“

За нея, брат ѝ Диего е като истински баща, но не може да му прости за това, че е изчезнал за повече от три години. Непредвидима е и се влюбва в мъже, които я малтретират, което я довежда до положението да се забърка с Браво и да води една разрушителна връзка с него, която я разтърсва из основи и променя радикално живота ѝ. Роберта води неуправляем живот и не знае как да го поеме в ръцете си. Предпочита наркотиците и бягството в безразборни сексуални връзки заради липсата на любов. Иска да докаже, че любовта не съществува.

Карлота Кирос

Дъщеря на София. Кларлота е преживяла разединяването на семейството, постоянните караници между родителите ѝ, смъртта на Патрисио и изоставянето на любимия ѝ брат, Диего. Тя се изправя пред проблемите, когато се появят и не могат да се избегнат. Опитва се да върви изправена през света и мисли, че проблемите винаги може да се разрешат, стига да има достатъчно желание за това. В миналото, Карлото също е имала своя история. Отнела е годеника на сестра си Роберта, която дори ги е заварила заедно в леглото и това е нещото, което Роберто не може да ѝ прости. Карлота е девойка, която прекарва по-голяма част от времето си в компанията на майка си и давайки уроци по йога.

Педро Негрете

Тайна: Чувства се провален, защото не е успял да осигури университетско образование на нито едно от децата си.

Като млад е бил много свадлив, но винаги е защитавал слабите. Напуска училище, за да се скита. Бил е борец, но едно нараняване го е направил инвалид и е трябвало да се откаже от кариерата. 18 години работи в една фабрика за стъклени бутилки като общ работник. Любящ съпруг и баща за пример. След проблема на Джована се противопоставя на Армандо. Той заплашва със смърт семейството му, ако го отдалечи от Джована. Кончита убеждава Педро, че е най-добре да си тръгнат, да избягат, да рискуват, но да спасят децата си и най-вече Джована от злобата на Армандо. Той иска децата му да се изучат, а да не останат глупави като него и мечтае те да завършат университет, за разлика от него. Философията на Педро е, че не бива да се гледа прекалено сериозно на живота. Най-добрата терапия е да се надсмиваш над себе си. Той не иска синът му Хорхе да следва стъпките му в спорта, за да не страда така, както е страдал той. Страхува се да не се повтори неговата история. Ударите на живота са го научили на много неща, които след това той използва, за да дава съвети на всички. Въпреки че няма образование, той притежава силна интуиция и дълбока мъдрост, благодарение на които е написал 10 съвета за оцеляване при криза. Учи се много бързо и не се страхува от грешки. Във всяка ситуация открива нещо добро. Иска му се децата му да не приемат песимистичното приемане на света от баща му. На всеки две седмици ги извежда на площада и им купува лимонов сладолед. С малкото спестявания е успял да купи едно малко парче земя, но се е отказал от построяването на собствен дом, когато са били принудени да избягат от Гуадалахара, за да спасят живота на децата си. Педро не се страхува да започне от нулата и осъзнава, че си заслужава да се бориш за онези, които обичаш.

Габи Негрете

Прекрасно момиче, палава и забавна, не отстъпва по нищо на родителите и сестра си, но всичко се променя, когато се разболява от левкемия. Няма здравни осигуровки, защото няма законен статут. Дъщеря е на Чучо и на една наркоманка, за което тя не знае. Педро и Кончита са я прибрали, когато е била малко дете, но са допуснали грешката да я запишат като дъщеря на Чучо, поради което нямат законни права над момичето. Били са посъветвани да осиновят момичето, но покрай грижите и ежедневните проблеми, не им е останала време за това, а когато малката се разболява, тогава всичко се обърква още повече. Джована винаги е искала да я подсигури, но не е успяла. Единственото, което е успяла да постигне, е приемането на момичето в детското заведение към Виталаб. Там Габи съжителства с Тоньито, синът на Денис. Габи е мъжкарана, много умна и непокорна, също като сестра си. Тоньито е много изтънчен и не харесва нищо, което Габи прави, но винаги е с нея, следва я навсякъде.

Чучо

Тайна: Баща е на Габи. Бил е свидетел на първото убийство, извършено от Армандо Браво.

От малък, Чучо е малко безотговорен, безсъвестен и много податлив. От началното училище най-добрият му приятел е Армандо, а Джована винаги е разрешавала проблемите, в които се забърква. През юношеството, връзката му с Педро, неговия баща, става по-трудна. Започва да пуши марихуана, за да го дразни. След това напуска училище, за да докаже, че баща му няма никакъв авторитет пред него. В този момент се скъсва окончателно връзката между Чучо и Педро, а хармонията в семейството се нарушава. В началото, Чучо приема продажбата на наркотиците като на игра, една дейност, която повишава адреналина му, докато не става свидетел как Армандо убива. Но вече е прекалено късно, за да се отказва. Осъзнава, че е навлязъл в много опасен лабиринт, който засяга и неговото семейство. От тогава се изпълва със страх, че Джована може да се забърка с Армандо. В началото, когато семейство Негрете вижда, че Армандо започва да ухажва Джована, те го приемат, защото го смятат за добро момче. Но Чучо познава истинския Армандо и се опитва да го отдалечи от сестра си, което Армандо, както може да се очаква, пренебрегва. За това, Чучо решава да го издаде като смята, че това е единственият начин да спаси Джована. Чучо е наясно, че той е „черната овца“ в семейството, но чувства съжаление към тях, докато живеят в Гуадалаха, тъй като те никога не вземат на сериозно предупрежденията му за Браво. Той смята, че са предпочели Арамндо пред него, собствения им син. Когато пристига в Мексико сити, Чучо не може да прости вредата, която е причинил на семейството си преди всичко на Джована и затъва окончателно. През този си период, той се запознава и преспива с майката на Габи, която е била същата като него. Родителите на Чучо научили, че той има дъщеря от една наркоманка и се опитват да я спасят. Чучо се опитва да стане близък приятел с полицейския агент Емилиано и му разказва тайната си, както и тази на Джована. Браво открива Чучо и му казва, че съжалява, че е навредил на сестра му и го уверява, че продължава да бъде негов приятел и за това не го е издал, когато са го вкарали в затвора. Кани го да се присъедини към неговата група. Емилио го притиска да приеме. Чучо смята, че това е единствения начин да спаси семейството си и решава да влезе в организацията с намерението да убие Браво, но Емилиано му показва, че има и други начини да си отмъсти.

Амадо

Син на една крайно религиозна жена (чийто баща е бил свещеник) и много доминантна, манипулативна и шантажистка. Понякога е мислел да влезе в Семинарията. Влюбва се в едно момиче и търси най-добрият момент, за да разкрие чувствата си пред нея, но този момент така и не идва – тя се сгодява с друг и се жени за него. Тя е учила счетоводство и за това той се записва да учи същото. Никога не е вземал решение сам за себе си. Не е успял да се ожени на младини, защото се е грижил за майка си. Много образован и умен. Той е перфекционист и маниак. Той е на 60 години, но се чувства като че ли е на 80. Има мания за ред и преди всичко, за чистота. Единственият момент, когато се вълнува е, когато преглежда сметки. За това обича да дава уроци. За него, животът е неконтролируем хаос, докато числата никога не лъжат и са перфектни. Той е малтретиран мъж. Съпругата му е била негова ученичка и добре е поработила върху него. Сега се презират. Той подновява сексуална връзка с жена си. Винаги е искал повишение, но не е намирал правилния момент, за да го поиска. Отличен счетоводител, но пасивен и това му отнема време, но това кара света да изчезне за него, освен Джована. Той е много старомоден. Става последен от масата, защото се храни много бавно. Използва компютърни програми за счетоводство, но също така пише всичко на тетрадка. Използва характерния за счетоводителите език. Използва платнена салфетка по време на ядене, която сам подготвя и слага на врата си (като лигавник). Позволява обиди от страна на съпругата си, защото смята, че тя е отегчена от връзката си с един старец. Вярва, че е достигнал финала на своя живот и няма за какво да се бори, но приятелството му с Педро променя изцяло живота му. Педро му разкрива, че никога не е късно за любов. От този момент той се превръща в напълно нов човек, решен да живее на пълни обороти. Амадо е уникален майстор на комедията, което се разкрива, когато открива своята група, неговата половинка, и когато изплува идеята му да замине за Мексико. Малко по малко, Амадо разкрива своя талант като певец и открива любовта там, където най-малко я очаква, с една млада жена, която е работила до него дълги години и която е защитавал от нападките на колегите.

Кирос

Инженер по професия. Той превръща живота на Диего Кавасос в истински ад. Собственик на Виталаб, компанията на бащата на Диего, която той е наследил след като се е оженил за майка му.

Източник: www.tvazteca.com