Белинда (Belinda)

Белинда Арисменди е млада, красива и талантлива девойка, която учи реклама. Но щастливият й живот свършва в деня, в който любимата й майка умира.

Белинда страда за смъртта на майка си и научава, че бракът на родителите й е бил фарс, а баща й, Роберто Арисменди, е женен за Лукресия. Роберто завежда Белинда да живее в дома му, но Лукресия и дъщеря й Анабела правят живота й невъзможен.

Роберто се разболява от рак и се опитва да въведе Белинда в делата на предприятието му. Тогава Лукресия, заедно с любовника си Адолфо, се опитва да я отдалечи от работата. Рикардо, синът на Адолфо, се запознава с Белинда и се влюбва в нея, но Белинда го игнорира, тъй като Рикардо е годеник на доведената й сестра.

Той скрива връзката и когато решава да приключи с Анабела, тя го шантажира като му показва тъмните афери, които е въртял баща му в предприятието и го принуждава да се ожени за нея. Белинда разкрива измамата на Рикардо на вечерята по случай годежа му, отказва да му прости и се заклева да си отмъсти. Когато Роберто умира, Лукресия взема цялото наследство и Белинда напуска къщата. Тя намира подкрепа в лицето на Густаво, който винаги е бил влюбен в нея. Белинда си намира работа в рекламна агенция и има успешна кариера.

Рикардо и Белинда отново се срещат и тя използва това, за да започне с отмъщението си. След като има голям успех с проектите си, тя става милионерка и купува предприятието и къщата на семейството. Густаво й признава любовта си и я моли да се омъжи за него. Рикардо се освобождава от Анабела, когато Адолфо претърпява инцидент и умира. Анабела продължава връзката с любовника си, Ернесто, който умира при странни обстоятелства, а обвинен и задържан за това е Рикардо. Белинда решава да помогне за спасяването на предприятието. Освен това прави всичко, за да го освободи, вслушвайки се в сърцето си, а не водена от желанието за мъст.

Персонажите:

Белинда Арисменди

18-годишно момиче. Не е изключителна красавица, но има чар. Има талант и постоянно рисува. Иска да се отдаде на естетичното и пластичното изкуство. Има вродена интуиция за работата и често предугажда какво ще се хареса и кое ще се купува. Много търпелива и разбираща, но не се поддава да бъде водена от другите, защото е роден борец. Белинда е много чувствителна и това я кара интуитивно да усеща проблемите на хората, които са около нея преди още да са й разказали за това. С положителна нагласа към живота. Обожава баща си, въпреки че има пълно право да го упреква за лъжите. Независима и не се страхува да работи каквото и да било. Въпреки ударите на живота, тя винаги се надява – надеждата я крепи. Любовта й към Рикардо, от самото начало е нейната единствена и най-големя любов в живота. В началото на историята живее с майка си, но след това се премества в дома на Арисменди.

Рикардо Семпрун

Между 25 и 28-годишен. Добър и приятен. Има научна степен по икономика и се занимава с финанси. Не може да се каже, че е гений в работата си, но това е нещото, което обича да прави. В света на финансите се чувства като в свои води. За това, когато приема да се занимава с делата на Лукресия, той го прави неохотно. Не се разбира много с баща си, защото не се подчинява на волята му. В началото за него връзката му с Белинда е просто развлечение. За разлика от нея, при него чувството малко по малко прераства в нещо голямо, без дори да забележи. Благодарение на този сантиментален конфликт, той израства като човек. Точно за това, в началото на историята може да се каже, че е „Playboy“, типичното татково синче, който се чувства като господар на света, докато този свят и живота му показват, че не е така. Когато започва да приема живота сериозно, характерът му се променя, става много по-зрял, приема предизвикателствата в живота. Едно от тях е да си върне любовта на Белинда. Живее в дома на Семпрун.

Анабела Арисменди

Дъщеря на Роберто и Лукресия. Пълно копие на майка си, но само по-млада. Злобата не й е достатъчна и за това се консултира с майка си. По-възрастна е от Белинда – на 22 години. Много красива, изваяно тяло, резултат от упорити упражнения в спортните зали. Живее само заради тялото си и заради капризите си. Има степен „бакалавър“, но няма намерение да работи или да прави нещо полезно в живота. Влюбена до полуда в Рикардо, защото той покрива образа й за идеален мъж: с добро положение, добър и освен това я прави щастлива в леглото. Нейната любов е по-скоро натрапчива мисъл и за това се превръща във враг на Белинда до смърт. Живее в дома на Арисменди.

Густаво Флорес

Младеж на възрастта на Рикардо. Красив, с атлетично тяло, много приятен и също се занимава с изкуство. Густаво е израснал, знаейки че е осиновен и таи огромна омраза към майка си, която никога не е познавал. Честолюбив и много работлив. Влюбва се в Белинда от пръв поглед и си поставя за цел да я спечели. Помага й във всичко и двамата основават малка рекламна агенция. Той е типичния влюбен – дори и когато осъзнава, че няма никаква надежда, продължава с опитите да спечели любовта на любимата. Както може да се очаква, той се превръща в най-големия враг на Рикардо, не само заради съперничество в любовта, но и в бизнеса. Когато открива коя е истинската му майка, той я презира, но Белинда го кара да види, че тя е била жертва, също като него. Живее в дома на семейство Флорес.

Роберто Арисменди

Баща на Белинда. 68-годишен. Винаги е бил борец в живота си, нещо, което Белинда е наследила от него. Не му се е налагало да прави нищо – започнал е като директор в рекламна агенция и накрая става собственик на „Aris Publicidad“. Освен това има добро обществено положение. Въпреки че е добър човек, не е имал смелостта да се ожени за истинската жена, жената, която винаги е обичал, а винаги я е държал като „другата“. Обожава дъщеря си. Разболява се от рак и прехвърля пълномощията на дъщеря си, но се превръща в марионетка на съпругата си и накрая умира. Живее в дома на Арисменди.

Белинда Ромеро

Сестра на Кристина, майката на Белинда. Пристига в Мексико, за да се запознае с племенницата си Белинда. Двете става най-близки приятелки, но по-късно става ясно, че и двете са влюбени в един и същ мъж.

Рената Фуенмайор

По-голямата сестра на Лукресия. Не е толкова красива като сестра си и за това дълбоко в себе си има комплекси за това. Жена, изпълнена с комплекси и вътрешни конфликти. Харесва й окултизма и гледа на карти Таро, поради което Лукресия се консултира с нея за почти всичко. Сводница и има любовник. Само веднъж се е влюбвала, но мъжът я е изоставил бременна и майка й я принудила да даде детето си за осиновяване. Това я е превърнало в огорчена жена. Това е и причината да се отнася с майка си като към враг. Заради терзанията и чувството за самота, тя попада в мрежите на алкохола. В началото на историята прави живота на Белинда невъзможен, но след това повлияна от приятния й нрав и помощта й с детето й, тя променя позицията си към нея. Същото става и с племенницата й Анабела, когато разбира, че е любовница на мъжа на живота й. Живее в дома на Арисменди.

Лукресия де Арисменди

Съпруга на Роберто. Красива жена, която се е омъжила много млада и има две деца: Анабела и Алфредо. Честолюбива и горда. Много недоброжелателна. Способна е на всичко, за да постигне това, което иска. Мами съпруга си с мъжа, когото той смята за най-добър приятел, без каквито й да е скрупули. Вярва в магьосничеството. Възпитала е дъщеря си Анабела по свой образ и подобие. Манипулира сина си Алфредо с приказки, че страда от астма и му позволява всичко. Жена, която идва от низините, но иска да бъде на самия връх. Отнася се зле с персонала и неин най-голям враг е Белина, на която обявява война от самото начало на историята. Живее в дома на Арисменди.

Жаклин Товар

Работи в „Aris Publicidad“. 25-годишна. Красива, чувствена, честолюбива и умее добре да използва шантажа. Става неприятелка на Белинда в рекламата, защото открива в нея съперница. Лукресия я използва във войната си срещу Белинда.

Елоиса Фуенмайор

Майка на Лукресия. Наближава 60-те, но е много запазена, тъй като полага големи усилия. Властолюбива и горда с произхода си, който е измислила сама. Обожава дъещря си Лукресия, защото винаги я радва и за това, че е използвала ума си, за да се омъжи добре. За разлика от дъщеря й, Рената, към която се отнася с презрение, защото е допуснала голямата грешка да забременее без да е омъжена. Деспотична жена, която изпитва никакви чувства и винаги успява да постигне целите си. Разбира се добре с Лукресия и й помага да прави живота на Белинда истински ад. Живее в дома на Арисменди.

Корайма Валдес

Прислужница на Лукресия. Много приятна и остроумна жена. Не изпитва комплекси, че работи като прислужница. Точно обратното, приема работата си с радост. 22-годишна. Разбора се добре със семейство Арисменди и не толкова добре с Лукресия и Елоиса. Става доверено лице на Белинда и се опитва да й помага във всичко. Майка й също работи в дома на семейство Арисменди като готвачка. Живее в дома на Арисменди.

Хесус Инфанте

Годеник на Корайма. Популярен младеж, който мечтае да стане известен и се хвали, че е племенник на внука на Педро Инфанте. Приятен и открит.

Алфонсо Ривас

45-годишен. Медик. Личен приятел на Роберто и единственият от неговото обкръжение, който знае за другото му семейство. Кръстник на Белинда. Има частен кабинет. Когато умира Роберто, той се превръща в защитник на Белинда от честолюбието на Лукресия.

Източник: www.tvazteca.com