Благословена лъжа (Bendita mentira)

Това е историята на Есперанса – жена, която работи като икономка в дома на семейство Де ла Мора, където живее нейния син Диего, който не подозира, че Есперанса е истинската му майка и който приема за свои родители съпрузите Де ла Мора.

Диего е младеж от обществото, свикнал с лукса, който му осигуряват родителите. Въпреки това, или както може да се очаква, той е много безотговорен. Връзката му с Есперанса е много враждебна, той я унижава и презира, защото е просто една прислужница. За разлика от Каролина, която е добра и красива девойка, която живее в скромна къща с майка си и сестра си Маргарита, които я подкрепят и ѝ помагат.

Каролина изгубва майка си и заедно с Маргарита, и с помощта на съседката Петрона, се бори с живота.

Така, Каролина и Есперанса жадуват за любовта, която толкова им липсва. Есперанса се бори да спечели любовта на сина си, а Каролина живее без майка, която иска един ден да си върне.

Въпреки всичките им усилия, щастието не идва толкова бързо, колкото им се иска. Бащата в семейство Де ла Мора умира, оставяйки на Есперанса попечителството над децата. Това предизвиква гнева на Диего и сестра му Мирея, които правят всичко по силите си, за да попречат на щастието на Есперанса и на Каролина, която е влюбена в Диего.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Bendita_mentira