Добре дошли в реалността (Мексико) (Bienvenida Realidad (Mexico))

Една история, разказана от гледна точка на възпитаниците на Института „Уилям Голдинг“ - едно училище, което е определено като място, където младите могат да се подготвят за навлизане в обществото.

В тази история, главните герои са учениците от последния клас в Института „Уилям Голдинг“, училище, което като много други се гордее с твърдението, че неговите възпитаници се учат от най-добрите и че самата институция е много по-различна от всички останали.

Правилата в училището са много ясни: ако не принадлежиш на някоя група, ти си изгубен и попадаш в ръцете на по-силните. Както може да се очаква, правилата са създадени, за да бъдат нарушавани. И именно това правят персонажите – разчупват стереотипите, както млади, така и възрастни.

Персонажите

Луиса Фуентес

Привлекателна и талантлива, пред нея се очертава обещаващо бъдеще на сцената и за целта, трябва да получи голямата възможност в живота: да спечели стипендия, за да учи в столицата на театъра – Лондон. За да постигне това, Лусия трябва да изработи 80 часа обществено полезен труд и да стане преподавателка в пилотния проект на правителството „Играй за да полетиш“, създаден за насърчаване на културата и да намали насилието в класните стаи. Точно по тази причина, младата актриса пристига в Института „Уилям Голдинг“.

Сантяго Естрада

Преподавател по литература, изпълнен с идеали, решен да промени света, или поне на един ученик. Журналист, който се е видял принуден да напусне родния си град Сиудад Хуарес. Започва работа като преподавател по литература в Института „Уилям Голдинг“, в който цари насилие над невинните младежи. Очарован от латиноамериканската литература, той се опитва да зарази със своята страст към книгите и своите ученици.

Кристина Гарса

Съсредоточена и дисциплинирана, Кристина се отнася отговорно към своята работа. Влязла е в Института „Уилям Голдинг“ като преподавателка, винаги е била наясно, че един ден ще бъде собственица на институцията и сега, години по-късно, като директорка, тя усеща, че скоро ще постигне всичко, за което се е борила. Въпреки това, тази самотна жена ежедневно е изправена пред постоянната борба между това да запази твърдата и остаряла вече образователна система, благодарение на която институцията е станала толкова престижна, и приемане на новите идеи, които се опитват да наложат учители като Лусия и Сантяго.

Дарио

Младеж, който на собствен гръб е изживял насилието, което се вихри в северните части на страната. След като успява да се спаси при една атака, той се премества в столицата Мексико. Дарио иска да стане режисьор.

Мариана

Докато мечтае будна, тя се вижда как триумфира като музикантка, но за да постигне това, тя трябва да се справи с най-голямото препятствие: нейната срамежливост. Сега живее с чичо си и леля си и споделя една стая с братовчедка си, Паулина.

Ванеса

Почитателка на Алтернативния Рок. Промяната в нея е настъпила през последното лято. Тя се измъчва от дилемата дали да бъде в компанията на Мариана или на Бруно.

Бруно

Избухлив, арогантен и пристрастен към алкохола, този младеж е израснал в традиционно семейство от средната класа. Той е убеден, че животът не е нещо, което трябва да се приема на сериозно.

Хавиер

Той е маниака на тема компютърни програми и видео-игри. Израснал е, възхищавайки се на баща си, влиятелен и властен сенатор. От малък се чувства принуден да изпълни всичките му очаквания и да заеме полагаемото му място.

Нико

Хакер и експерт с компютрите, признат от всички, въпреки своята възраст. Живее и се развива в среда, изпълнена с арогантност. За него няма непознати и недостижими места в Мрежата. Той е гений, който не вярва във формалното образование, тъй като вече е научил всичко важно в живота (поне той така твърди). Нико е приятел на Бруно от детинство. Съседи от малки, тяхната връзка е много близка, но много експлозивна.

Омар

За него, училището не е задължение, а голямо удоволствие. Той е ученик с обещаващо бъдеще. В главата на Омар се върти една основна мисъл: как да спечели стипендия за университета.

Паулина

Нейната страст в живота са видео-игрите, поради което мечтае да се превърне в успешна графична дизайнерка. Нейният начин да приеме живота е чрез нейното чувство за хумор, който е характерен за нея: кисело и проницателно.

Ракел

Перфекционистка. Тя не се е родила под „щастлива звезда“, но е решена да „си открадне“ една. Ракел е девойка, която иска да принадлежи и да бъде обожавана.

Рехина

Надменна, фриволна и невъзпитана. Нейното самочувствие я прави непоносима за всеки около нея. Зад идеалната външност, тази популярна девойка е много по-уязвима, отколкото другите си мислят за нея.

Източник: www.bienvenidarealidad.com