Калмар (Calamar)

Историята, изпълнена с приключения и магия... в едно измислено село – Консоласион де Чиригуай, близо до Пустинята на Черепа, където компасите не работят и корабите изчезват...

Сър Лонгелоу и Алехандро Фрегосо пристигат в Консоласион де Чиригуай в търсене на сестрата на Алехандро. Селото е място, изпълнено с магии...

Двамата авантюристи са приети от Капитан Олвидо – изобретение на Артеми Легисамон, господарят на тези земи и един ужасен, но много странен мъж. Също като господин Легисамон, Алехандро има Друго Аз – Хенеросо ел Гуахиро (Великодушния Селянин).

Между Алехандро и капитанът се заражда едно съперничество – и двамата искат да покорят Клараманта Суарес де Фигероа Сармиенто, която е много красива дама, но също така най-скучното и антипатично същество в селото. Интересът на Капитана към тази жена произтича от състоянието на нейния баща, докато за Алехандро – тя е любовта на живота му.

Освен борбата за любовта на Клараманта, двамата съперници се надпреварват кой първи ще намери частите на един медальон, който може да ги отведе до несметно богатство.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Calamar_(telenovela)