Открадната невинност (Calle Luna, Calle Sol)

„Calle Luna, Calle Sol" е една популярна и градска теленовела, която показва две напълно противоположни типа реалности: реалността на богатите и реалността на бедните и каква е разликата между двете групи. В различния контекст, в който се развива историята, има собствен живот, тъй като кварталите като голяма общност говорят сами за себе си и в тази реалност се развива всеки от персонажите.

В историята, Мария Есперанса е скромна девойка, ученолюбива и работлива, която страда от бедността, която е следствие от безотговорността на баща й, който идва и си отива от дома. В тази обстановка, тя е израснала с твърди морални ценности, благодарение на майка си, и с убедеността, че ще стане някой в този живот. Всичките й планове изглеждат неизпълними след събития, които я преобразуват емоционално.

Въпреки неприятните преживявания, Мария Есперанса се бори, за да си върне емоционалната стабилност и да се пребори със следствията от травмата, която й е нанесена и която я кара да живее като бегълка от семейството си.

Историята продължава след четири години след мъчителния инцидент, който се е случил с Мария Есперанса. Точно в този момент Мануел Аугусто Мастронарди, добър и благороден младеж, се завръща от Англия, където е учил Администрация. Той пристига, за да поеме отговорността за семейния бизнес - „Мебели Мастронарди", и в същото време да узакони връзката си с Габриела, неговата годеница от много дълго време.

Мъчителното минало на Мария Есперанса се съживява, когато се запознава с Мануел Аугусто, който представя нейните несбъднати мечти. Между тях се заражда искрена любов и с нея идва и надеждата.

Семейството на Мануел Аугусто и различията в социалното положение са двете големи пречки, с които трябва да се справи Мария Есперанса, за да изживее любовта си. Около нея и любимият й ще появяват други персонажи, близки и далечни, които ще се опитват да ги разделят и да попречат на техните чувства. Никак няма да им е лесно, но те ще научат един важен житейски урок, а именно, че различията са необходими в живота на хората...

Източник: www.rctv.net