Пътища на сърцето (Caminhos do coração)

Любов, приключения и екшън се смесват в една история, изпълнена с мистерии.

Мария е циркова артистка, която по погрешка е обвинена за смъртта на Д-р Сократес. Д-р Сократес е собственик на Проженезе (Progênese) и компанията му е една от най-популярната верига от болници, клиники и лаборатории в Бразилия, които се занимават с човешка репродуктивност.

Д-р Сократес е бил убит и повдигат обвинение срещу Мария за това престъпление. Тя влиза в затвора, но не разбира защо е обвинена в това убийство.

След това, много смърти остават без обяснение. Има човек, който стои зад тези престъпление, но никой не знае кой е този човек, освен Ерик, чиито родители са неговата съпруга Хелга и неговия приятел Рамон.

Много хора се заинтригувани от смъртта на д-р Сократес. Неговото наследство се оспорва от братята му Платао и Аристотелес, снаха му Ирма и всичките му племенници, които са и основните заподозрени.

За да докаже своята невинност, Мария става бегълка от затвора и среща Марсело, полицай, който води разследване за отравянето на съпругата му, Мабел.

В историята се появява д-р Жулия, която е специалист по генетика. Преди години, тя е провеждала експерименти с ембриони по програма за оплождане ин-витро. След години, децата са пораснали със специални способности - от четене на мисли до орлов поглед.

Семействата на децата-мутанти започват да се притесняват за тези специални способности и правят всичко, за да ги предпазят от предразсъдъците.

Марсело открива, че генетично променените деца и младежа, включително и дъщеря му Татяна, са се появили на бял свят в резултата на опити, провеждани от д-р Жулия.

Тогава Марсело, Мария и нейните родители - Ана Луз и Пепе, защитават тези деца и младежи от ужасно преследване, което цели да ги убие.

Малко по малко, следите се събират на едно място и самоличността на човека, който стои зад всички престъпления, е разкрито.

Източник: www.recordtvnetwork.com