Камбани през нощта (Campanas en la noche)

Обвинен несправедливо за смъртта на жена си, Луис избягва в Патагония, отвеждайки и своето бебе. Само една тинейджърка е свидетел на бягството му.

 
В града, Луис придобива нова самоличност и изгражда живота си наново...
 
Минават 14 години и Луис решава да изпълни обещанието, което е дал на дъщеря си: да завърши средно образования.
 
Там, във вечерното училище, той среща любовта на своята учителка, която е не друга, а Лусиана – тинейджърката, която го е видяла да бяга преди години. Миналото, от което е вярвал, че е избягал, го преследва и поставя в опасност всичко, което има, включително и дъщеря му.
 
От своя страна, Лусиана е жена, подтискана от Вито, който я унижава и манипулира. Тя има нужда да отвори очите си и да събере сили, ако не иска да свърши удушена и да се изгуби в един живот, изпълнен с нещастие.
 
Две истории, които се събират от любовта и които зависят един от друг, за да могат да се измъкнат от кошмара, в който са уловени...
 
Само любовта може да ги спаси!

Персонажите:

Луис Ролон
 
Мъж, който е толкова обикновен и непринуден, колкото и харизматичен. Като млад е бил несправедливо обвинен за убийството на жена му, променя самоличността си и избягва от селото, отвеждайки и малката си дъщеря. Години по-късно, той живее в един пансион, занимава се с дърводелство и има планове за личностно израстване, като първо – да завърши средно образование. Търси начин да загърби окончателно миналото си, но появата на Лусиана в живота му, разтърсва настоящето му.
 
Лусиана Сервантес
 
По-малката дъщеря в заможно и консервативно семейство, в постоянен конфликт между онова, което иска от живота, и повелите на семейството. Винаги е искала да бъде фотограф, но е била принудена да забрави за мечтите си, защото майка ѝ е поискала да бъде счетоводителка и да работи в семейния бизнес. Съжителства с годеника си, няколко години по-възрастен от нея, съдружник на майка ѝ в бизнеса. Живее като че ли е упоена, докато истинската любов не я кара да отвори очите си и да открие сама себе си.
 
Вито Патерно
 
Бизнесмен. В очите на всички, той е идеалния годеник. Зад образа на разбиращ и защитаващ мъж се крие един манипулатор и краен насилник, с тъмно минало. Страда от огромен комплекс за малоценност. Амбициозен и способен на всичко, за да постигне всичко, което иска. Обича Лусиана по един обсебващ начин. Използва семейната компания на Лусиана за своите тъмни сделки.
 
Гриселда Рамос
 
Адвокат. Най-добрата приятелка на Омар и тайно влюбена в него. Намира се в монотонна връзка. Помага на Омар да получи нов самоличност без да задава въпроси. Крайно лоялна към близките си. Съседка и голяма приятелка на хората в пансиона. Основна съперница на Лусиана, когато открива, че Омар се интересува от нея и се превръща в истинска опасност за двойката.
 
Хосе Карабахал
 
Полицай в селото. Самотен мъж, който се бори с демоните си, които го преследват след смъртта на съпругата и малка му дъщеря при автомобилна катастрофа, за която изпитва вина. Смел, обича риска и е изключително честен. Случаят на Омар за него е като трън, който го измъчва от години. Когато се запознава с Рита – сестрата на жертвата, той възстановява разследването. Двамата преживяват една любовна история.
 
Хуани Байестерос
 
Племенник на Лусиана и нейна голяма слабост. Сближава ги това, че са против плановете, които семейството има за тях. Хуани е син на разведени родители. Отговорен, грижовен и чувствителен младеж. Отдава се на издирването на това, което иска за своя живот и при това търсене, той открива любовта там, където най-малко очаква.
 
Мария Марта Сервантес
 
Майка на Лусиана. Важна бизнесдама в областта на строителството. Има правилния брак, в който от години леглото е забранено. Подвластна на външния вид. Тя е тази, които дърпа конците както на компанията, така и на всеки член от семейството ѝ, или поне така вярва. Надменна и изискана. Тя се грижи за бизнеса, докато съпругът ѝ отговаря за образованието на дъщерите им.
 
Нелсон Амаранте
 
Харизматичен лидер на една секта с африкански корени. Разведен и в лоши отношения с майката на сина му. Двуличник. Духовник с много специална чувствителност. Винаги на границата на действията. Обсебено влюбен в Рита и казва, че вижда в нея нещо мистично. Той се опитва да извади най-тъмното в нея и да я подбуди към отмъщение.
 
Лупе Ираола
 
Собственица на пансиона в Буенос Айрес, в който живеят Омар и Бруна от момента, в който пристигат в града. Не се знае нищо за семейството ѝ. След толкова години, през които са живели заедно, обича Бруна и Омар като част от семейството.

Източник: https://telefe.com/campanas-en-la-noche/personajes/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Campanas_en_la_noche