Чепе Фортуна (Chepe Fortuna)

Чепе Фортуна – рибар и лидер на квартала „Ел Тибурон“, мечтае да стане кмет, за да изкара своите хора от бедността и да им осигури по-добро бъдеще.

Ниня Кабралес произлиза от едно от най-важните семейства по крайбрежието и сега се завръща след специализация в Испания. Тя мечтае да приложи няколко екологични проекта и по-специално, иска да помогне на рибарите от квартала „Ел Тибурон“.

Чеое и Ниня не се познават, но въпреки това, двамата постоянно се сънуват. Въпреки че Чепе се е родил с дарбата да тълкува сънищата на хората, но никога не е можел да разтълкува своите собствени. Независимо от това, много скоро научава, че сънят, в който спасява една сирена с лицето на Ниня Карбалес, е предсказания за живота му, който предстои, за властта, която ще се установи в града и за появата на жената на мечтите му.

Близостта между Чепе и Нина малко по малко започва да тъче една история за невъзможна любов, белязана от политически вълнения, популярни мечти, икономически интереси и луди ситуации, които обединяват богатите от семейство Кабралес с бедните рибари от квартала „Ел Тибурон“.

Но сбъдването на мечтите на Чепе не се оказва толкова лесно нещо, тъй като Анибал Конрадо – кандидат за кметското място, се превръща в основното препятствие, не само в целта му да превърне града в едно по-справедливо място, но също така и в спечелване любовта на Ниня, тъй като политикът планира да се ожени за младата Кабралес, за да остане с парите, които ще наследи.

И като за капак, Анибал има за цел да разшири корабната компания на семейство Кабралес, които са съдружници на неговото семейство, точно в квартала „Ел Тибурон“, където живее Чепе Фортуна, който, разбира се, е против тези планове, които застрашават благополучието на неговите хора.

Персонажите:

Чепе Фортуна – Мечтателния рибар

25-годишен. Мечтае да стане кмет на града, за да въведе социално равенство. Нейният основен кошмар се казва Анибал Конрадо. Мечтае с отворени очи. Със скромен произход, едва завършил средно образование, Чепе изкарва прехраната си с пот на челото от съвсем малък. Роден е с дарбата да тълкува сънища на другите, но не и своите. Умен, практичен, романтичен, истински кавалер и мечтател, оптимист, който се осланя на закона в ежедневието си. Уважава законите, но ненавижда справедливостта, което го е подтикнало да стане лидер на общността в квартала „Ел Тибурон“, кварталът, в който живее. Щастието на близките му е негов приоритет, за това се бори за реализиране и най-малките мечти на хората си. Обича баба си Хосефина като майката, която никога не е имал, тъй като е останал сираче много малък; за баща си не знае нищо.

Ниня Кабралес – Очарователната сирена

23-годишна. Мечтае да основе фондация по защита и запазване на околната среда, за да се погрижи за екологичното наследство и да се грижи за карибското крайбрежие. Родена е с фамилното име Кабралес, едно от най-богатите семейства в страната. Весела и очарователна девойка, обикновена, с усмивка на цвете и огромна социална чувствителност. Нищо не я засяга толкова, колкото несправедливостта, за това често се изявява като Жана Д'Арк, защитавайки правата на неоправданите, въпреки че това не говори добре за девойка от нейната класа. Баща й е умрял при корабокрушение, когато тя е била много малка, за това дядо й Херемиас е като баща и най-добър приятел за нея. Независимо че има годеник и вярва, че е влюбена, докато не се запознава с Чепе Фортуна, не знае какво е истинската любов.

Анибал Конрадо – Честният човек

30-годишен. Мечтае да стане кмет, мултимилионер и собственик на флотилията на семейство Кабралес. Има кошмари всяка нощ. От политическата класа, той е типичното богаташко дете, което има всичко, тиранин през цялото време и прави всичко, което му се прииска без да се интересува дали ще трябва да подкупва или убива някого. Той се стреми да стане кмет много скоро. Неговото мото на кампанията гласи: „Анибал Конрадо – честният човек“, въпреки че в действителност „честност“ е последното нещо, което може да се каже за него. Нещо повече, той има няколко незаконни бизнеса, възползвайки се от работата си във флотилията и доверието, което му е гласувал Дон Херемиас Кабралес. Идеята му е да се ожени за Ниня, за да си подсигури наследството на семейство Кабралес, а като допълнение към това, той има отношения с бъдещата си тъща – Доня Малвина, една тайна връзка, която продължава няколко години.

Ядира Сиенфуегос - Мистериозната

20-годишна. Мечтае да стане съпруга на Чепе, мъжът на мечтите и така да се освободи от пастрока си, нейният основен кошмар. Притежава красота, която идва от културата Уаю. След смъртта на майка си, живее заедно с пастрока си, който в замяна на защита и грижи я е превърнал в проститутка. Мълчалива и тиха, нейната тъга се забелязва в очите й. От малка сънува Чепе, за това, когато се запознава с него повярва, че той е мъжът, предопределен за нея. В него вижда любовта на живота си и спасителят, който ще я спаси от лапите на пастрока й. За това прави всичко възможно, за да го „освободи“ от влиянието на Ниня Кабралес. Притежава някаква магия, в начина си на обличане, в маниера, по който гледа и е нетърпелива да узнае какво е бъдещето.

Херемиас Кабралес - Защитникът

65-годишен. Мечтае да организира семейството си по най-добрия начин, подготвяйки го за момента, когато ще умре. Неговият най-голям кошмар е, че може да бъде предаден от хората, на които доверие. Баща на Росалия, Асунсион и Родриго, най-големият, който е умрял при корабокрушение, оставайки му дъщеря си Ниня, която за Херемиас е като светлина за очите. Не вярва в предзнаменования или поличби, нито във вещици. Организира литургии в дома си, тъй като съпругата му Урсула не може да става от леглото заради напреднал диабет. Не е привърженик на елита, но е познат в карибското крайбрежие като поддръжник на прогреса, помагайки с всичко, включително и с флотилията, която е наследил от семейството на съпругата си. Най-голямото желание на Херемиас е да види трите си внучки пред олтара, омъжени за мъже, които си заслужават.

Урсула де Кабралес - Матроната

56-годишна. Мечтае да омъжи внучките си за достойни хора, а най-големият й кошмар е да не се наложи да ги даде на някой от квартал „Ел Тибурон“. Говори, докато спи. Баба на Ниня. Страда от диабет, поради което е прикована към леглото. Винаги съди за хората по името, без дори да ги познава. Тя е манипулаторка, властна, нейната дума е закон; истински матриарх, когото всеки трябва да допитва, преди да действа. От части вещица, като всяка Риба и много добре разпознава, когато я лъжат или крият нещо. Заела се е да омъжи трите си деца за хора с положение и фамилно име като тяхното, но сега, когато нейните внучки са на възраст за женитба, тя е притеснена, че изборът на грешен мъж за съпруг е карма. Отношенията й с Малвина, нейната снаха и вдовица на сина й Родриго, не е добра; тя не понася майката на Ниня.

Хосефина Фортуна – Доня Хосе

60-годишна. Мечтае да има къща в „Ел Манглар“, където да живее с внуците си и хората от „Ел Тибурон“. Когато спи, сънува предците си. Баба на Чепе. Притежава магазинче на рибния пазар. Умна жена, силна и пълна с трикове и думи, тя е популярна с умението си да гадае на тютюн и на карти. След смъртта на дъщеря си, тя се е заела с грижите за внуците си – Чепе и Ерлинда. За Доня Хосе, както я наричат, не съществуват социални класи, тъй като всички са „от един дол дренки“. В момента, в който Хосефина разкрива, че обичният й внук Чепе преслдва една Кабралес, тя предусеща проблеми, съдба и щастие.

Малвина Сампер, вдовица на Кабралес

42-годишна. Мечтае да получи парите на семейство Кабралес и кошмарът й е, че може да напусне семейство без петак в джоба си. Майка на Ниня. Мълчалива, тя говори, само когато раздава заповеди или дестилира отрова срещу останалите. Родена е в Богота и мрази крайбрежието, но любовта и властта, които открива в едно семейство като Кабралес я отвежда в Санта Марта. Ражда Ниня под натиска на свекърва си, който е настоявала да роди дете от Родриго, но след като остава вдовица, тя е обречена да чака смъртта на Дон Херемиас с надеждата, че може да наследи нещо. Любовница на бъдещия си зет – Анибал Конрадо, с когото споделя мечтата да остане с всичко, което принадлежи на семейство Кабралес.

Асунсион Кабралес - Библията

45-годишна. Мечтае Милагрос, нейната дъщеря, да стане монахиня. Преследва я кошмара, че девойката ще се отдаде на някой господин, който не е Христос. Леля на Ниня. Крие тялото си под катове дрехи и демонстративно носи Разпятие на верижка – тя е обсебена от религията и е запозната с всичко по темата. Проповядва щедрост към бедните, казвайки, че в очите на Бог всички са равни, но в действителност Асунсио е наследила от Урсула снобизма и расизма. Родила е само една дъщеря – Милагрос, след няколко опита за лечение на безплодие. Омъжена за Моисес, който се занимава със връзки с обществеността във флотилията.

Росалия Кабралес - Шумната

42-годшна. Мечтае да бъде Мис Каролина, да спечели конкурс за красота и кошмарът й е, че може да открие, че в Маями съпругът й има друга жена с двадесет години по-млада от нея. Леля на Ниня. Не притежава красотата, която характеризира жените от семейство Кабралес, но принадлежността към едно от най-богатите семейства по крайбрежието й дава свободата да постига само най-доброто за себе си и близките си. Искала е да бъде Кралица, но не е могла, защото се е родила с тенденция за напълняване и за това е обсебена от идеята дъщеря й да бъде Кралица на всяка цена. С благородно сърце, скандалджийка, нейният девиз е да бъде винаги в крак с модата. Омъжена е за Факундо, но той пътува постоянно до Маями по въпроси, свързани с бизнеса.

Рейна Каролина Араухо Кабралес - Загрижената

20-годишна. Мечтае да стане Мис Колумбия, за да може да играе в теленовели, а най-големият й кошмар е, че може да остане в града. Братовчедка на Ниня и дъщеря на Росалия. Възпитана е да бъде Кралица. Лицето й контрастира с красотата на тялото. Научила е всичко, което една Кралица трябва да знае: етикет, протокол, обща култура, поведение и език. Обожава танците, разхвърляна е и е умна, но не напълно. Никога не се е влюбвала, защото леля й Асунсион се е погрижила да я държи далеч от изкушенията на тялото.

Милагрос Овайе Кабралес - Чудодейката

21-годишна. Мечтае да открие мъж, с когото да сформира семейство далеч от дома й, а най-големият й страх е, че може да стане монахиня. Братовчедка на Ниня и дъщеря на Асунсион. Срамежлива и боязлива; предопределена да стане монахиня по желание на майка й, но дядо й Херемиас иска тя сама да вземе решението. Хубава девойка с ангелска аура. Франсиско Антонио иска да я спечели, но в деня, в който Милагрос чува Чипи-чипи да пее, сърцето й е запленено и всъщност той я подтиква да вземе решението да не става монахиня, което си има своите последствия, особено след като майка й открива, че дъщеря й се е влюбила в един негър, който освен всичко друго е и беден.

Ерлинда Фортуна - Амбициозната

18-годишна. Мечтае да напусне квартала „Ел Тибурон“ и да се омъжи за чужденец, за да избяга от бедността. Най-големият й страх е, че нейните приятели могат да открият нейната съкровена тайна. Непокорна по природа, тя е пълна противоположност на брат си Чепе. Въпреки възрастта си, тя мисли само как да напусне квартала си, за да потърси живота, който смята, че заслужава – далеч от упреците на баба си Доня Хосе и от контрола на брат си Чепе. Междувременно, докато навърши 18-годишна възраст, тя смята да представя квартала на конкурс за красота. Амбициите и мечтата да има пари не само я завличат в афера с женен мъж, но също така предизвиква взрив от нещастия за семейството си. Ерлинда се забърква с тъмната страна на туризма по карибското крайбрежие.

Хулио Оливар - Чипи-чипи

23-годишен. Мечтае да стане известен певец, а най-големият му кошмар е, че може да изгуби гласа си по време на концерт. Спи, слушайки вайенато. Черен младеж, мускулест, добродушен и лоялен. Живее в квартала „Ел Тибурон“ и работи като рибар заедно с Чепе, когото смята за свой най-добър приятел. Той е певец и винаги се включва в купоните в квартала. Мечтата му е да стане певец, наследник на Диомедес, Джо Аройо, за да измъкне от бедността майка си и тримата си братя. Все още не се е влюбвал, но в деня, в който се запознава с Милагрос, усеща, че като всеки певец, той също трябва да има своя муза. Когато преживява трагедията, че не може да бъде с нея, преминава от еуфория в ада.

Бруно Конрадо - Кралят

50-годишен. Мечтае да бъде президент на нацията, за да може да превърне Карибите в независима република. Баща на Анибал. Облича се като тинейджър и е почитател на пластичната хирургия. Типичен политик, който използва влиянието и положението си. Неговият син Анибал е научил всичко от него, включително и да бъде крадец с бяла якичка. Използва приятелите си във всички отношения. В резултат на една от авантюрите му се ражда дъщеря, която той игнорира.

Перфекта Конрадо - Лудата

50-годишна. Мечтае никога повече да не се събужда от съня си, според който вярва, че живее Маями. Взема сънотворни, за да спи. Майка на Анибал. Изгубила е разсъдъка си окончателно и за това обърква миналото с настоящето и бъдещето. Услужлива и внимателна към всички. Изпитва непреодолима необходимост и Перфекта трябва да разреши проблема. Близка приятелка на семейство Кабралес, на Росалия и Асунсион, които подкрепя във всичко. Знае, че съпругът й има безброй авантюри, поради което е полудяла, но настъпва деня, в който тя не може да понася положението повече.

Алфонсина Пумерехо - Госпожицата

65-годишна. Мечтае да умре, докато спи в леглото си, а най-големият й кошмар е, че няма да може да се грижи за себе си. Елегантна и горда жена, модерна за времето си, тя е учила психология в Европа, в една епоха, в която жените от нейната генерация е трябвало да бъде просто съпруги. Практична жена, с голямо чувство за хумор, забавна, романтична по природа, запалена читателка, почитателка на птиците, чувствителна към хората в неравностойно положение, от където идва и нейната съпричастност към Чепе Фортуна. Най-добрият й приятел от детските години е Херемиас Кабралес, когото обича като брат.

Лукас де ла Роса – Лудата от Ла Роска

30-годшен. Мечтае да открие мъж, с когото може да създаде дом, а най-големият му кошмар е, че може да бъде дискриминиран публично заради това, че е гей. Моден дизайнер и най-добър приятел на Рейна. Семейството му не говори за сексуалните му предпочитания. Не е способен да признае свободно, че е гей, което го прави меланхолик, но това не му пречи, че е изтънчен, културен и решителен. Нещастието му е най-голямо, когато се влюбва в най-големия мъжкар.

Франсиско Антонио Лондоньо - Катерачът

30-годишен. Мечтае да стане един от семейство Кабралес и най-големият му кошмар е, че може да се разкрие, че цялата му семейна история е една лъжа. Вълк в овча кожа, който е способен да продаде дори майка си, за да остане в семейство Кабралес. Това го отвежда в града, за да работи в корабната компания и отличното му представяне му помага бързо да спечели доверието на Дон Херемиас до такава степен, че е приет като член на семейство Кабралес. Умира от любов към Милагрос, но чувствата му не са споделени. Представа се за член на уважавано семейство, но в действителност е просто един социален „катерач“.

Акилино Меса - Престъпника

37-годишен. Мечтае да бъде приет закон, който легализира полигамията, за да може да събере всичките си жени и деца под един покрив. Мъжествен и с много сексапил, той е типичното момче от квартала и водач на глутницата. С лек характер, той е неспособен да види проблемите на другите и се прави на глупак, тъй като е най-заможния в квартала. Притежава супермаркет „Ла Селоса“, наречен на любимата му съпруга. Неговата ахилесова пета е дъщеря му Синди Марсела и изпитва привличане към Ерлинда, сестрата на Чепе, която не е ухажвал от уважение към приятеля си.

Петра Меса - Ревнивката

35-годишна. Мечтае съпругът й да престане с изневерите, а най-големият й кошмар е, че може всички любовници на Акилино да се съберат и да я изгонят на улицата. Хората от квартала я знаят като Ревнивката. Тя има добро сърце и е неспособна да откаже на никого услуга, ако може да я изпълни. Клюкарка, обича да преувеличава, интригантка е, тя не спира да говори и не се спира пред нищо, за да унищожи репутацията на онези жени, за които подозира, че са любовници на съпруга й. Като дъщеря на полицай, никой не я докосва, за да избягва проблеми. Нейната гордост е дъщеря й Синди Марсела.

Синди Марсела Меса - Туристката

19-годишна. Мечтае да избяга с някой от чуждестранните си клиенти, а най-големият й кошмар е да не би нейните родители да разкрият какво работи в действителност. Дъщеря на Акилино, който я е научил, че не трябва да има страх от никого и от нищо. Майка й не спира да повтаря, че нейната голяма красота може да й помогне да си намери добър съпруг, който не само да я обича, но и да я спаси от бедността. Тя е най-добрата приятелка на Ерлинда. Въпреки че според всички работи в туристическа агенция, истината е, че е „момиче на повикване“, което обслужва чужденци.

Коломбия Кастийо - Солидарната

40-годишна. Мечтае да подсигури добро образование за сина си и да създаде дом, както Бог повелява. Най-големият й кошмар е, че може да бъде отхвърлена и без пенсия. Тя е прислужница в дома на семейство Кабралес. Наблюдателна, аналитична, с особена злоба към местните хора. Горда негърка, обожава музиката и пази обичаи и автентичен фолклор. Има едно дете и една сестра, с която не се разбира добре. Коломбия пази много от тайните на семейство Кабралес, които ако бъдат разкрити, ще разклатят основите на семейство Кабралес.

Венесуела Кастийо - Личицето

41-годишна. Мечтае да се омъжи за ариец и да има бяло дете, а най-големият й страх е, че може да се върне в „Ел Тибурон“. Прилага процедури за разкрасяване, докато спи. Сестра на Колумбия. Като повече от своята раса, тя отчаяно иска да не бъде негърка като изрусява косата си и използва сини контактни лещи. Работи като секретарка на Дон Херемиас, на чието доверие се радва. Малко ексцентрична, заядлива и с революционен дух. Тайно влюбена в Моисес, съпругът на Асунсион, поради което приема всичко, което той й предлага.

Тито Леметре – Ел Папа...сито

Мечтае да превърне енорията си в модел за подражание в обществото, а най-големият му кошмар е, че мисълта му може да го поведе по греховния път. Свещеник в църквата на квартал „Ел Тибурон“. Привлекател мъж с много силно призвание. Отец Тито, както всички го наричат, е природен лидер, който се бори за обновяване на католическата доктрина и начина за приемане на Исус Христос, но желанието му да модернизира църквата му навлича проблеми с началниците. Освен това, изкушението да промени една от семейство Кабралес може да унищожи призванието и духовния му път.

Моисес Оваейе

45-годишен. Спи поне по десет часа, за да поддържа младостта си и да бъде напълно здрав. Най-големият му страх е, че може да се наложи да работи наистина. Чичо на Ниня. Той се занимава с връзките с обществеността в корабната компания на семейство Кабралес, решен да си осигури богатия живот, докато му се налага да издържа лудостта на Асунсион. Накратко, той е харизматичен, пада си по хубави живот, но е нагъл и безсрамен. Обича купоните и тъй като всичко се плаща от семейство Кабралес, казва, че има правото и трябва да се възползва от ситуацията, докато може.

Кике Рентерия - Пастичката

18-годишен. Мечтае да бъде наследник на Пибе Валдерама и се опасява, че една травма може да го изкара от играта. Кике, или Пастелито както го наричат, е младеж, който мечтае да стане голям футболист. Отличен нападател, той е безумно влюбен в Ерлинда Фортуна, въпреки че тя не се отнася добре с него. Мъдър, честен и много позитивен. Знае, че трябва да развива таланта си, за се превърне в известен играч.

Пипе Даса

30-годишен. Мечтае да си купи яхта и да коронова една кралица на красотата. Най-големият му кошмар е, че полицията може да го арестува и да го хвърли в затвора. Контрабандист. Умен, хитър, с основно образование, което му позволява да събира, без да изважда. Не знае да губи и се е научил да уважава както добрите, така и лошите. Има талант за престъпления, който използва, за да получава всичко, което иска. Враг на таксите и данъците, поради което е съюзник на хората от квартала и неприятел на Анибал Конрадо.

Източник: www.canalrcnmsn.com