Смело сърце (Corazón Valiente)

Това е историята на две жени, които се познават от деца. Анхела Валдес е била дъщеря на охранителите на едно много богато семейство и е била бедно и скромно момиче. За разлика от нея, Саманта Сандовал Наваро е била богато момиче, за чиято охрана са били наети бодигардовете.

Момичетата били много добри приятелки, но една трагедия е белязала живота им и ги разделила за много години, докато съдбата не се е заела да ги събере отново.

От съвсем млада, Анхела е трябвало да се научи сама да се защитата, тъй като е израснала в много опасен квартал. За нещастие, тя се влюбила в неправилния мъж – Луис Мартинес, бивш престъпник и наркотрафикант.

От него, тя има дъщеря – Виолета. Анхела работи ден и нощ, за да осигури за дъщеря си по-добър живот. Анхела учи през нощите, за да стане медицинска сестра и поддържа скромно кафене, в което показва най-доброто от себе си: създаването на торти.

Един ден, Саманта се сблъсква с опит за обир на кафенето на Анхела. Двете се изправят срещу крадците. Тази неочаквана среща подтиква Саманта да предложи на Анхела идея, която може да промени посоката на живота им още веднъж: никакво кафене повече, никакво практикуване като медицинска сестра. Анхела трябва да се обучи за същата професия като Саманта: да охранява богати и властни хора. И така, Анхела се превръща в бодигард.

От друга страна, Хуан Маркос Аройо – много богат и предприемчив мъж, живее в един безкрайно нещастен брак с Исабел – егоистична жена, която използва алкохола, за да удави собствената си мизерия, с малко уважение към семейството си.

Двамата имат дъщеря, която обожават – Хенесис, и се опитват да предпазят по всякакъв начин. По тази причина наемат бодигард за нея и това е Анхела.

В това време, Саманта получава нова мисия – да пази дискретно Уили дел Кастийо, милионер и плейбой, представяйки се за негов шофьор.

Сестра му, Фернанда дел Кастийо, е впечатляваща, но безсърдечна жена. Тя се е заклела да отмъсти на всеки, който, според нея, я е унижавал на младини. Практически, това всичките ѝ познати, които са близо до нейната измъчваща обсебваща „любов“ - Хуан Маркос.

Анхела и Саманта се сблъскват с много предизвикателства в своята работа, за да защитават хората, които са им се доверили, докато се борят да открият любовта и щастието сами за себе си. Но се заплитат в мрежа от лъжи, изтъкани от страшни противници и да се преборят с всички тях ще им коства много по-голямо усилие, отколкото могат да си представят...

Персонажите:

Анхела Валдес

Красива жена, с чувствени извивки, горда и уверена в себе си. Духът ѝ е силен и именно заради него успява да стои изправена, здраво стъпила на краката си, а с неизчерпаема енергия успява да се справя с трудностите и изтощението. Нейната решителност е несломима, а личността ѝ е силна. Фината красота на Анхела е покорила не един мъж, с дългата си, блестяща и копринена коса и с поглед, който винаги е изпълнен с предупреждение и предизвикателство. Родена в скромно семейство, тя се е борила безспирно и е способна да постигне всичко, което реши, че си струва. Анхела винаги се отличава от тълпата. Основно заради усилената си работа, но и от желание да бъде добър пример за малката Виолета. Тя е много отговорна и това си проличава при обучението ѝ за медицинска сестра. Омъжена е за Луис, но се запознава с друг мъж, който променя напълно живота ѝ...

Саманта Сандовал Наваро

Жена със зашеметяваща красота. С аристократичната си осанка, с големите си очи, напомнящи за котешки, и с пълната си и месеста уста, предизвиква прескачане на мъжките сърца. Тази прекрасна дама излъчва противоречие и очарование, истинска съблазнителка, въпреки че може да показва напълно ледено изражение. Не се оставя никой мъж да я доминира, нито пък да влезе в сърцето ѝ. Саманта отрича своя произход от богато семейство. Тя е подготвена да се посвети на защитата на хора. До сега се е занимавала със защитата на хора от шоубизнеса и политиката, изкуството и спорта. Сега трябва да изпълнява ролята на бодигард на много привлекателен мъж – Уили дел Кастойо, с когото е имала сантиментална връзка преди години, а и много нови истории са на път да разклатят живота ѝ из основи...

Хуан Маркос Аройо

Хубав мъж, от онези, които покриват изискванията и мечтите на всички жени. Той е съблазнителен, умен, богат и най-вече – спортист. Женен е за Исабел и по различни причини води един много монотонен и сив живот, освен любовта, която изпитва към дъщеря си Хенесис. Хуан Маркос е бизнесмен до мозъка на костите си, ръководи бизнес с автомобили. Прекарва времето си, избягвайки успешно от реалността: ремонтира луксозни коли. Независимо от това колко часове отделя за работата си или празненствата, на които присъства, той винаги дава онова, което е обещал. Трагедия в семейството го сближава с жената, на която е поверил живота на дъщеря си и тя „открадва“ сърцето му.

Фернанда дел Кастийо

Била е съученичка на Хуан Мануел в гимназията. Тя превъплъщава историята за грозното патенце, което се е превърнало в лебед. Бляскава и изтънчена, но в същото време е студена и пресметлива. Притежава перверзна страна и е способна да измисли най-безсърдечния и безмилостен план. Фернанда е самотна и изглежда, че не притежава чувства или е много повърхностна. Откак се помни, тя е влюбена в Хуан Маркос Аройо и е способна на какво ли не за тази любов или заради пари.

Източник: msnlatino.telemundo.com