Подвластни на страстта (Cuando hay pasion)

Две любовни истории, които се развиват между две известни фамилии Нуньес и Малаве. Тези семейства дълги години са били съсобственици на процветяваща фирма за звукозаписи. Някога е била основана от Карлос Нуньес и Армандо Малаве.

В началото на сериала, дъщерята на Армандо се кани да се ожени за сина на Карлос, Луис Гилермо.

Преди време, Карлос Нуньес е загинал заедно със съпругата си при автомобилна катастрофа. Управлението на семейния бизнес поема най-големия син Рейналдо. Той също така трябва да се погрижи и за близките си: Луис Гилермо, Габриела, Жан Пол. Той има и две дъщери: Вики и Дженифър. Но много скоро цялото семейство се изправя пред ужасяващ факт: Рейналдо научава след обстойни изследвания, че е болен от неизлечима болест.

В това време, чрез измама Армандо успява да отнеме акциите на семейство Нуньес в компанията, като по този начин ги оставя без средства. Дъщерята на Армандо, Даниела, решава да изостави Луис Гилермо в деня на сватбата, но едва след като научава за загубеното богатство.

Оказвайки се пред финансовия крах, който е последвал след предателството на Малаве, Рейналдо се опитва да спаси семейството си и това, което е останало. Единствената му надеждна помощничка е Инес Леал, която е израснала в дома на Нуньес, а сега се грижи за малката дъщеря на Раймундо.

Инес от години е влюбена в Луис Гилермо, но пази ревностно своите чувства. Рейналдо, без да знае за нейните чувства, й предлага брак, в следствие на което тя ще застане начело на семейството след неговата смърт. Инес приема предложението му в името на приятелството и привързаността, която изпитва към Раймундо.

В дома на семейство Нуньес живее и Диего Андрес Ансола. Той е способен млад прихиатър, сгоден за Мишел, по-малката дъщеря на Армандо Малаве. Но той се влюбва в Марисела, сираче, което Рейналдо приема в дома си, след като умира жената, която се е грижила за нея от самото й раждане.

По-късно става ясно, че Марисела е изгубената дъщеря на Флавия и Армандо Малаве, дъщерята, която Флавия е оплаквала 17 години. Но преди да успее да се порадва на новооткритото си семейство и на любовта на Диего Андрес, на нея ще й се наложи да се сблъска с множество проблеми...

След неочакваната новина за смъртта на Рейналдо, Инес се изправя пред трудната мисия да управлява семейството. Любовта й към Луис Гилермо оживява. Този път любовта й получава взаимност.

Но влюбените научават, че смъртта на Рейналдо е била фалшифицирана. Рейналдо най-безскрупулно е подготвил своето отмъщение. От този момент нататък както Диего Андрес и Марисела, така и Инес и Луис Гилермо ще са преследвани от интриги, завист, болни амбиции и тъмни тайни от миналото. Те ще се превърнат в главните герои на неочаквани събития, които ще доведат техните истории до очаквания край...