Когато дойде любовта (Cuando llega el amor)

Исабел Контрерас е привилегирована девойка. Тя е красива, богата, родителите ѝ я обожават. Сгодена е за красивия Родриго, за когото иска да се омъжи, след като завърши училище, а Алонсо – нейният учител, ѝ предлага да представя страната си на международно състезание.

Но Исабел има враг в собствения си дом... става дума за братовчедка ѝ Алехандра, която я мрази и постоянно търси начини да нарани братовчедка си. За целта, Алехандра съблазнява Родриго и един ден Исабел ги разкрива.

Знаейки, че баща ѝ би убил Алехандра, ако открие, че има любовник, Исабел премълчава истината. Слага край на годежа си, но не дава никакви обяснения.

Това, обаче, не важи за Родриго, който разказва истината на Андрес – доверен служител на Рафаел Контрерас и приятел на семейството. Андрес е влюбен в Алехандра и използва този факт, за да се сближи с нея.

Заради болката от преживяното и всички лъжи около нея, Исабел намира утеха в подготовката за предстоящото представяне. Точно преди състезанието, Алехандра прерязва юздите на коня на Исабел, което става причина за нейното падане.

Въпреки че оцелява след „инцидента“, Исабел е тежко ранена и трябва да използва патерици известно време.

Андрес знае, че зад „инцидента“ стои Алехандра и я изнудва, за да я направи своя любовница.

Самотна и депресирана, Исабел се научава да наблюдава през прозореца си хората, които живеят в съседния апартамент... Луис Фелипе – фотограф, който живее в същата сграда, се влюбва в Исабел и тя отвръща на чувствата му. Но Алехандра не би могла да стои със скръстени ръце и отново се появява в живота на братовчедка си, за да я тормози и решена да разруши щастието на Исабел, като я раздели с Луис Фелипе...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Cuando_llega_el_amor