Когато изгрее Слънцето (Cuando salga el Sol)

„Когато сградите започнат да скриват планините, това е знак, че трябва да се върнеш на село." (Дон Рейналдо, дядо Кампо)

Животът на децата Кампо е на път да се промени след раздялата на родителите им. Техните навици, тяхното обкръжение, тяхната вселена и преместването им от града в селото им помагат да открият истинската тайна на човешкото съществуване и развитие: земята.

След като разкрива с помощта на сестра си Мерседес, че съпругът й Ектор е имал друго семейство и че я е мамил в продължение на 15 години, Карла решава да се разведе и да замине да живее с трите си деца в селскостопански парк, където работи Рейналдо, нейния баща, с когото връзката не е много добра.

Като цяло, положението никак не е леко, но с всеки изминал ден всички привикват към селото. Карла и Рейналдо си връщат изгубеното време и започват една здрава връзка между дъщеря и баща. А Тонито се справя най-добре със ситуацията заради връзката, която има с животните благодарение на един мистериозен и много специален дар, който притежава - да общува с животните, да ги разбира и също така да превежда какво казват.

Агустин, инженер и шеф на парка, търси начин да убеди Рейналдо да се пенсионира, за да може да контролира всичко, доказвайки, че толкова стар човек не може да се грижи за мястото. Това обединява семейството и ги подтиква да работят заедно, за да предотвратят изгонването на Рейналдо. Всички заедно хранят животните, чистят оборите, доят кравите, помагат в абсолютно всичко. И със способността на Тонито да говори с животните много помага на дядо си Рейналдо, на когото вярва сляпо.

В един натоварен работен ден, Карла се запознава с д-р Гутиерес, директор на парка, докато тя спасява дъщерите си от конете, които побягват през отворените врати на конюшните. От този момент, срещите между тях не са никак случайни, което много притеснява Тонито, Даниел - синът на доктора, но по-особено Доня Еухения, сестра на Агустин, която е обсебена от идеята да стане новата съпруга на доктора и дори си е поръчала сватбена рокля.

И сега, планът на семейство Буено - да пенсионират Рейналдо и Доня Еухения да се омъжи за д-р Гутиерес, за да получат пълен контрол над парка, е заплашен.

Планът на Агустин да започне генетични експерименти за индустриализация на репродуктивността на животните изглежда провален, но не за дълго, тъй като в парка пристига Борис Иванов, един съюзник, който може да му помогне да осъществи тази недоброжелателна цел.

Персонажите:

Карла Кампо

Майката в семейство Кампо. Красива и стройна. Най-добрата майка на света. Астматична, с горещ темперамент, ясна и откровена, но много нежна със семейството си. Винаги е била по средата между Рейналдо и сестра й Мерседес. Развежда се със съпруга си Ектор, който й е изневерявал и това в превръща в негативна и предпазлива жена.

Каролина Пара Кампос

Красива девойка, която обича да се облича според модата. Умна, мечтателка, любознателна, но страда от фобия от животните. Трудно й е да говори за чувствата си публично, за това си води дневник, когото пази ревностно. Добра приятелка на сестра си Сарита и прекомерна защитница на малкия си брат Тонито.

Сарита Пара Кампо

Гримира се и се облича по алтернативен начин. Палава, хитра, тщеславна, реалистка и преди всичко е лишена от равновесие. Съчувства на животните, но не вярва в дарбата на брат си. Харесва й да прави всичко бързо, дори да й вреди. Скрива, че се вълнува от килограмите си и това я превръща в булимичка.

Тонито Пара Кампо

Син на Карла. Има предчувствия за всичко, което се случва. Обича да говори, крайно любопитен, прилежен, интуитивен, индивидуалист, мачист, също като баща си. Винаги е предпочитал баща си пред майка си, а когато пристига в селото открива, че притежава особен дар - да говори с животните.

Даниел Гутиерес

Син на доктор Едуардо Гутиерес, с когото не се разбира много. Тщеславен, фриволен, сноб, манипулатор и унижава всички, освен Мара. Не харесва животните и не приема връзката на баща си с Карла. Влюбва се в Каролина, която го подтиква да се промени.

Борис Иванов

Никой никога не е виждал лицето му и никой няма да го види. Това странно същество се свързва с инженер Буено, за да му помогне да осъществи мечтата си да превърне селскостопанския парк в център за клониране на животни. Винаги се появява само като сянка. През деня се превръща в Борис Иванов.

Мерседес

По-малката дъщеря на Дон Рейналдо, с когото не се разбира добре, защото не е успяла да присъства на погребението на майка си, тъй като е учила в чужбина. Сестра на Карла, към която е безусловна и леля на Каро, Сарита и Тонито, когото обожава. Безработен археолог и шофьор на такси.

Еухения Буено

Сестра на Агустин. Стара мома, тайно влюбена в д-р Гутиерес. Жена със силни черти, която се бори срещу времето. Клюкарка, завистлива, лицемерна, манипулаторка и материалистка. Има фобия от децата и мрази животните, освен котките. Неин е плана за окончателен контрол над парка.

Агустин Буено

Брат на Доня Еухения. Лунатик, ерген, лишен от чувствителност, с голяма мания за величие. Ненавижда децата и иска да извлича максимална полза от животните, без да се замисля за последствията. Мечтае да присвои парка и прави всичко, за да го постигне.

Д-р Едуардо Гутиерес

Директор на парка. Привлекателен, очарователен, смел, умен, отговорен, с изтънчено чувство за хумор. Обожава живота на село. Съпругата му е изчезнала, оставяйки му отговорностите за сина му Даниел. По тази причина се е превърнал в меланхоличен мъж.

Рейналдо Кампо

Дядото в семейство Кампо. От дълги години шеф на селскостопанския парк. Привлекателен, силен, жизнерадостен, въпреки възрастта си. Великодушен, търпелив, добър съветник, но упорит и консервативен. Вдовец. Почитател на природата и по-специално на животните. Обича семейството си и е уважаван от работниците.

Източник: www.canalrcn.com