Не спирай да танцуваш (Dance dance dance)

В провинцията!

София живее близо до Сао Пауло, където е отгледана от баба си, която носи същото име. Руска танцьорка, която е избягала от комунизма, Дона София е отгледала внучката си, също както е направила с дъщеря си Татяна, с уроци по балет и уроци по руски език в двора на дома си. София мечтае да стане танцьорка на Бродуей и по този начин да потърси майка си, с която не се е виждала от дълго време.

За да изпълни мечтата си, София трябва да премине през най-важното училище по сценични изкуства и танци в Латинска Америка - Фондацията Вероника Маркес, която се намира в Сао Пауло. За да събере нужните пари за пътуването, София си търси работа във ферма в района. И без да очаква, тя открива първата си любов - богатия импресарио Рафаел, който придружава баща си при бизнес пътуванията му. Младежът също е очарован от красивата и симпатична девойка. Двамата преживяват една красива любовна връзка. Но Вилма, приятелка на Естефано, собственикът на фермата, също се интересува от Рафаел и много скоро започва с опитите да раздели двамата.

В Сао Пауло!

София пристига в Сао Пауло. Много скоро тя разбира, че нещата са много по-трудни, отколкото тя си е мислела. По време на това приключение, тя се сдобива с много добри приятели. Те са младо скромно семейство, с които тя се запознава на улицата. Сидни и Емерсон танцуват и пеят хип-хоп, те са улични танцьори. София е привлечена от тяхната младост, дух за приключения и жизнерадостност.

В пансиона!

Радост е не само името на пансиона, където младите живеят, а и начина на живот, който водят там. София се нанася да живее там. Въпреки бедността, в пансиона властва доброто настроение и надеждата. Едно място изпълнено с цвят и радост, където живее и красивата масажистка Мария с малкия Деде. Тъй като съпругът й е в затвора, тя се изправя пред дилемата дали да се обвържи с адвоката Вагнер, който е натоварен с мисията да докаже невинността на съпруга й. В пансиона също така живеят брата и сестрата Сузи и Сидни, забавната Араси, собственица на пансиона и кръстница на малкия Рубиньо; обърканата Дирсе, която притежава къща, която отдава под наем, за да не се налага да работи и непокорния Емерсон, един тинейджър, който се забърква в проблеми.

Фондацията Вероника Маркес (ФВМ)

Училище за сценични изкуства. Основната сцена, където се развива действието в новелата. Това е училището, където София се записва да учи танци, пеене и интерпретация. Пълно с младежи, водени от мечтите си, това е отправна точка в Латинска Америка за създаване на актьори, певци и танцьори.

Училището принадлежи на Леонор, жена, която държи на правилата и дисциплината. Тя е баба на Рафаел и се бори за щастието на внука си, тъй като Рафаел много се е променил след смъртта на майка си при катастрофа.

Тук се намира кабинета на Лоривал, който надзирава учениците, които се забавляват, докато се опитват да научат от него салонни танци. Тук е също и забавната секретарка Шейла, която се интересува повече от фънк-танци и открива своя богат годеник, Аланделон, който работи в един бар и възпитава учениците на здравословен начин на живот.

Сред учениците в училището, София открива много приятели, съюзници, но също така и неприятели, като Аманда, годеницата на Рафаел. Сред учениците е Фани Лу, която винаги е в течение на клюките в града; личният треньор Бруно, който кара ученичките да въздишат по него; срамежливата Надира, която не вярва в своя потенциал и красивия и талантлив Пабло, до скоро ученик, който е станал преподавател и който се интересува от София.

Артистичната група в училището е в ръцете на Бернстейн, самоуверен хореограф. Женен е за учителката по танци Марта, която от първия ден се притеснява от заложбите на София. Други учители са наскоро завършилия Боб, певец, който се опитва да модернизира училището, и красивата Ева, която крие тъмна тайна и се бори да открие щастието си.

Компанията Екотелеком!

През цялото време, Рафаел работи в една от най-големите компании за мобилни телефони в страната, ръководена от баща му, Лусио - властен и ален мъж, който вярва, че с пари може да се купи всичко. Лусио планира да присвои компанията, но преди това трябва да се справи с непокорния си син и да съблазни Лижия, вдовица на негов стар партньор и основен акционер на групата. Истината е, че за да изпълни плана си, Лусио е готов да сключи договор дори с Дявола, който е в тялото на Естефано, който използва компанията като прикритие на организирана престъпна група.

Най-добрият приятел на Рафаел и брат на Аманда, Диего е винаги до него. Но приятелството им е изложено на риск, когато Диего разбира, че Рафаел изневерява на сестра му със София.

Объркването става още по-голямо, когато Естефано принуждава Лусио да наеме Вилма в компанията. Тя е способна на всичко, за да постигне целите си.

Бар Глам!

За да плаща за училището и сметките си в големия град, София си намира работа като сервитьорка в бар Глам, място, където се събират младежи, за да пеят и танцуват. Барът се ръководи от чувствената Ребека, бивша танцьорка. Там работи и странният Томас, син на Ребека, който е решен да открие кой е истинския му баща - тайна, която майка му пази ревностно.

За да може да се справи с работата, училището и живота, главната героиня трябва да се справи със страховете си. В това начинание, София разчита на голям съюзник - DJ-я и музикант Кристиан, който става неин професионален съветник, артистичен съюзник и голям приятел. София дори не подозира какви приключения и трудности ще преживее, за да осъществи мечтата си, да преживее голямата любов и да бъде щастлива.

Източник: band.com.br