Малко малки бълхи (De pocas, pocas pulgas)

В началото на историята може ясно да се чуят ясни и отчетливи удари, защото са разделени и почти забравени, силни и нетърпеливи туптения на три благородни и изпълнени с любов сърца, решени да се открият: на Дон Хулиан, Данило и Алехандра. И те го правят, въпреки че са малки, наистина много малки бълхички.

В дома на Дон Хулиан Монтес се чуват постоянни караници и упреци, отправени към децата, които преминават наблизо. Не е лесно да се види Дон Хулиан, защото не му харесва да излиза. Но ако някоя вечер се заслуша човек, в най-неочаквания момент се чува нежна и прекрасна музика, която излиза от неговото пиано. И това е така, защото Дон Хулиан е бил голям концентриращ музикант, имал е прекрасна съпруга, една дъщеря и много слава. Но е изгубил всичко. И ако някой успее да надникне в очите му, ще открие един очарователен старец, когото с удоволствие би опознал.

Данило Фернандес живее в къщата отсреща. Той е на дванадесет години и живее с Томас – едно умно куче, което му помага при набавянето на малко храна. Данило, от години, очаква завръщането на майка си, тъй като никой до този момент не се е осмелил да му каже истината: тя никога няма да се върне. Въпреки това, Данило е жизнерадостно дете, изпълнено с надежда, забавно и пакостливо. И може би именно заради това, той се превръща с лекота в голям приятел на Алекс, която го обиква силно.

Алехандра Ластра е на единадесет и доста добра. Тя живее в имение, изпълнено с лукс и въпреки че има всичко, се чувства много самотна. Алекс се чувства така, защото родителите ѝ не се разбират много добре и почти никога нямат време да бъдат с нея. Независимо от това, тя е сладка, нежна и също така много палава.

Още в началните епизоди, обитателите на къщите от квартала, в който живеят Данило и Дон Хулиан, са изселени. Данило, обаче, не иска да тръгва, защото чака майка си, а Дон Хулиан се заключва и не позволява да го изгонят. Така Данило остава сам сред празните къщи и с един разгневен старец. Той предлага да му помогне, поради което решава да си потърси работа в един дом на богаташи и въпреки че не намира нищо, той е очарован от най-прекрасната усмивка, която е виждал някога: тази на Алекс.

И така, тези три сърца се впускат в най-фантастичните приключения на света...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/De_pocas,_pocas_pulgas