Презглава (De que te quiero, te quiero)

Теленовелата разказва историята на Наталия Гарсия и Диего Касерес – двама младежи, които се запознават на фестивал в нейното село и се влюбват от пръв поглед.

Това, което Наталия не знае е, че Диего има брат близнак – Рикардо, който през целия си живот се е опитвал да се конкурира с брат си и като научава за тяхната любов, той измамва Наталия, представяйки се за Диего.

Наталия, на свой ред, вярва във всичко, което ѝ казва и се оставя на чувствата, които предполагаемия Диего събужда. Тя открива, че единственото му намерение е да я изнасили. Докато се защитава от неговата атака, при което ѝ помага приятеля ѝ Андрес, Рикардо пада и удря силно главата си.

Събитията принуждават Наталия и Андрес да бягат, но съдбата е раздала картите си и се е разпоредила отново да се срещне с Диего, за да продължат своята любовна история.

По пътя към щастието, двамата трябва да се справят с множество препятствия...

В теленовелата се развиват и паралелни история, а любов, разочарования, закачки и хумор заплитат персонажите в тази драма...

Персонажите:

Наталия Гарсия

Невинна и щастлива девойка от село, което е открито пред портите на църква в Тукспан, Веракрус, от отец Хуанчо и Кармен Гарсия. Кармен се е превърнала в истинска майка за нея и братята ѝ. Наталия се влюбва в Диего Касерес без да подозира, че той има брат-близнак – Родриго.

Диего Касерес

Млад текстилен инженер, с благородни чувства. Той се влюбва в Наталия по врем едно празненство на рибарите в Тукспан, Веракрус, място, където семейството му има ранчо. Между двамата се заражда искрена и чиста любов, но вечната конкуренция с неговия брат-близнак Родриго, който го замества от първите им срещи, предизвиква шок у Наталия. Следва дълга раздяла между влюбените, но когато отново се срещат, любовта, която, както се оказва, просто е спяла, се разгаря с нова сила. Има нова пречка между тях – той вече е женен мъж.

Родриго Касерес

Млад управител на компания, съблазнител, безскрупулен и с лоши чувства. Близнак на Диего, с когото винаги е водил състезание, въпреки че е бил любимец на дядо им. Когато Диего се влюбва в Наталия, той решава да я изнасили, но претърпява инцидент, който го оставя в кома за две години. Един ден си връща паметта, възстановява събитията и се надъхва с желание за мъст към брат си, когото смята за виновен за инцидента.

Кармен Гарсия

Чувствена жена, изпълнена с живот, весела, харизматична, посветена на семейството си и влюбена в любовта. Нейната голяма наивност по отношение на всяка от любовите ѝ я е оставила вързана с по едно дете. Четири от тях са нейни собствени, а сърцето ѝ е толкова голямо, че не се усъмнява дали е правилно или не, когато Наталия се появява в живота ѝ, приемайки я като още едно от своите деца. Когато изглежда, че в живота ѝ няма друго освен грижи по семейството и работата, съдбата ѝ поднася изненада – сблъсква всеки от бащите с децата му, по различно време и под различни мотиви.

Висенте Касерес

Успял бизнесмен в текстилната индустрия. Мъж, който обича да държи всичко под контрол и много високомерен и който има нужда от власт, за да се чувства удобно. Неговата дума е единствената, която се чува. Внукът му Родриго е неговия любимец и за това преживява голямо страдание, когато го вижда прикован в леглото в състояние на кома. Преди всичко, държи на доброто име на семейството.

Абдуло Гарсия

Най-голямото дете на Кармен. Учи в специалност по управление на хотели и работи в семейното заведение. Обожава майка си и има прекрасна връзка с близките си, по-специално с Наталия. Като най-голям, той винаги е играл ролята на Мъжа в семейството. Увлича се по по-възрастна жена и по лошия живот.

Бриджит Гарсия

Дъщеря на Кармен Гарсия. Учи моден дизайн. С фриволен характер, тя е водена от амбицията да се издигне в живота. Тя е единствената от семейството, която не приема с отворени обятия Наталия и не пропуска възможност да напомня произхода ѝ. Състезава се с нея и завижда късмета ѝ, но най-силно мрази любовните чувства, които споделя с Диего Касерес, въпреки че нейният годеник е преуспял адвокат, който я обожава. Бриджит се бори с всички средства, за да открадне от Наталия любовта на Диего.

Пабло Гарсия

По-малкият син на Кармен. Много добре се разбира с близките си и по-специално с Лупита, за която е поел грижите, тъй като посещават едно и също училище. Въпреки мекия си характер, той се развихря, когато трябва да защитава справедливи каузи. Освен че учи, той работи след часовете. Запознава се с Мара, която е потискана от майка си, и се влюбва безумно в нея.

Лупита Гарсия

Най-малката в семейство Гарсия. Умна, жизнена, остроумна и никога не си мълчи. Обожава сестра си Наталия и е обсебена от мисълта, че Елеасар, с когото добре се разбира, е неин баща.

Ирене Касерес

Ирене е жена, белязана от съдбата. Изгубила е истинската си майка малко след раждането и е била осиновена от Амалия, която я е обгръщала с обич до самата си смърт. От тогава, съжителството с баща ѝ се превръща в истински кошмар, тъй като той не може да я приеме. Решението на Висенте да се откаже от дъщеря си, плод на първата му любов, го е подтикнало да потърси утеха в алкохола. Алонсо я подкрепя и се бори с нея да се справи с болестта, тъй като той винаги я е обичал.

Алонсо Кортес

Психиатър, приятел на Диего и Родриго от детинство. По-близък е с Диего. Резервиран и разумен, той крие една чувствителна и романтична страна от своята личност. Винаги е бил влюбен в Ирене Касерес, но я приема за недостъпна заради разликата във възрастта и заради близкото приятелство с Диего. Ирене става негова пациентка, което става причина за тяхното сближаване.

Карина Монтиел

Фриволна, неразумна и избухлива, приятелка и компаньонка в интригите на Диана, а по-късно и на Бриджит. Влюбена в Алонсо и се бори да го спечели на всяка цена, без никакъв срам или предразсъдъци, въпреки че се проваля във всичко, което предприеме.

Тадео Варгас

Популярен художник. Като млад обещаващ художник, се запознава с Ирене и се влюбва в нея, но е предпочел да обърне повече внимание на кариерата, поради което е приел стипендия за обучение в чужбина и се е отдалечил от нея без да научи, че е била бременна. Докато е в чужбина, той се посвещава на работата си и се превръща в маестро, признат по цял свят. Когато отново се среща с Ирене, открива, че любовта му е непроменена.

Оливерио

Професионален модел, циничен и безскрупулен, любовник на Диана от години, въпреки че тя не е единствената, тъй като той използва уменията си, за да измъква пари от жените. Няма проблеми с приемането на каквато и да било игра от Диана, стига да продължи да печели от всичките си връзки, явни и тайни.

Елеасар Медина

Комендант от съдебната полиция. Освен това, той е честен, справедлив, неподкупен и много ефикасен в работата си. Той е син за пример. Обожава майка си, Лус. Приятел на Кармен от детинство. Винаги е бил близо до нея и семейството ѝ, помага им и се опитва да я измъква от всяка каша, в която се забърква. Влюбен е в Кармен.

Диана Мендоса

Девойка от висшата класа, капризна, фриволна и освободена. Приятелка от детинство на децата от семейство Касерес. Нейният основен каприз винаги е бил Диего, за когото успява да се омъжи, независимо че е наясно, че той не е влюбен в нея. Когато Диего отново се среща с Наталия, се превръща в най-ужасната ѝ съперница. Безскрупулна, прави всичко възможно, за да не позволи на Диего да се сближи от ново с Наталия. Диана си има любовник – Оливерио.

Източник: www.televisa.com