Диван (Divã)

Историята разказва за забавните преживявания на Мерседес – жена от средната класа, щастлива, майка на две деца и влюбена в изкуството.

След раздялата с Лопеш, известно време се подлага на терапия, но настъпва момент, в който Мерседес решава да се върне на дивана в търсене на отговори на своите въпроси...

Наскоро разведена и с грижи по децата, тя се забърква с женен мъж, с който, както изглежда, изживяват една приказка в Ню Йорк... разкрива, че синът ѝ Бруно има връзка с много по-възрастна от него жена... среща стара, ученическа любов. Освен това, решава да покаже своята солидарност и се записва като доброволка в един старчески дом, където открива истинската сила на приятелството и не на последно място – тя открива, че животът е прекалено кратък.

В тази нова фаза, Мерседес разчита на подкрепата на приятелката си Таня и на фризьора Рене. Таня е готина и забавна жена, която я съветва в най-неблагоприятните ситуации. Собственица на една галерия, тя предлага на Мерседес възможността да представя работите си...

Персонажите:

Мерседес

Жена от средната класа, очарована от обикновените неща в живота. Тъй като децата ѝ все още растат, тя не спира да се притеснява за живота на Бруно и Тиаго. Наскоро разведена, тя се изправя пред нови конфликти и проблеми и това я кара да се върне на дивана (на психиатъра си), за да потърси отговори на въпросите си.

Таня

Най-добрата приятелка на Мерседес, много готина и забавна. Омъжвала се е няколко пъти, тя разполага с достатъчно опит, за да съветва приятелката си в най-различни ситуации. Таня е собственица на галерия и предоставя на Мерседес възможността да показва своите творби.

Рене

Отворен и забавен, той е гей със забележителна личност. Той е приятел и стилист на Мерседес. С много приятен хумор, той винаги забавлява с необичайните си съвети.

Тиаго

Син на Мерседес. Пълен е с планове и цели, но преди всичко, той най-много се притеснява за щастието на майка си.

Бруно

По-малкият от синовете на Мерседес. Помага на майка си в новия ѝ живот на разведена, но страда от прекомерното желание на майка си да го защитава, когато се увлича по една по-възрастна жена.

Журандир

Съсед и управител на банката на Мерседес. Той не пропуска възможност да покаже своя чар пред художничката, но тя не иска да дава надежди на петдесетгодишния вдовец.

Магали

Собственица на салона за красота, в който работи Рене. Със своя екстравагантен вид, тя прилага всичките си умения, за да привлече вниманието на банкера, който и пет пари не дава за нея.

Наталия

Икономка на Мерседес, тя обича да се меси в живота на семейството.

Източник: globo.com