Къде е Елиса? (¿Dónde está Elisa?)

Животът на семейство Домингес се променя завинаги. Сюжетът на историята се върти около кризата, която предизвиква изчезването на Елиса, едно децата в семейството на Раймундо Домингес и Франсиска Корея. Бракът започва да се руши след 17 години брак с разкриването на тайни, които се разкриват при това похищение.

След отвличането започва разкриването на тайните на всички персонажи: покрай параноята истории от миналото излизат наяве и започват да обвиняват.

Това позволява да се състави един доста дълъг списък със заподозрени за отвличането, сред които са семейството, близките, съученици и приятели, с които се е срещала преди изчезването.

Персонажите:

Бруно Алберти

Успял човек. Като архитект и преподавател е получил признание и награди, признат е за истински гений. Истината е, че съпругът на Консуело Домингес има прекалено високо его, толкова високо, колкото и сградите, които строи. Въпреки това е очарователен и изобретателен мъж. 15-годишният му брак му е осигурил добро място в семейство Домингес, въпреки че в началото не е приет добре от клана заради неговата ексцентричност. Успехът в работата му е помогнал да го приемат най-накрая. Животът на семейство Алберти-Домингес винаги е бил изпълнен с пътувания, лукс и всякакви удобства. Тъй като съпругата му се грижи и за най-малките подробности, на него му остава възможността да се забавлява и да си прекарва добре, дори с извънбрачни афери. Бруно е наясно, че животът му няма да е същия без съпругата му Консуело, която му дава толкова голяма свобода. С изчезването на Елиса, Бруно започва да показва големия си егоизъм, тъй като отказва помощта си на близките.

Гаспар Алберти

Скромно момче, много чувствителен, той винаги е бил влюбен в Елиса. Синът на Бруно и Консуео има една специална връзка със Себастиан и Елиса, с които споделя всякакви приключения и пътувания. Тази близост помага при разследванията на комисар Ривас, който между другите хипотези, смята, че Гаспар и Себастиан имат много неща, които могат да кажат относно изчезването на дъщерята на Раймундо и Франсиска. Въпреки че притежава някои черти на дете, Гаспаро обожава киното и прави разни записи. В един от кинематографските му опити главна роля играе Елиса и точно него използват при разследването. Притежава меланхоличен характер, а след изчезването на братовчедка си, той става още по-необщителен, а това кара близките му да се притесняват заради неговата тишина и постоянни безсъници.

Консуело Домингес

Най-възрастната от семейство Домингес, омъжена за Бруно Алберти и майка на Гаспар и Флоренсия. Родена под щастлива звезда, тя винаги е била най-добрата във всичко и съвсем логично се занимава с бизнеса на семейството. От съвсем малка мечтае да има идеалното семейство, също като своето. Тя среща архитекта Бруно Алберти, талантлив също колкото и нея, но с много експлозивен характер и малко луд. Въпреки всичко, тя е видяла е него начин да постигне своята мечта. От онзи момент са изминали 15 години и Раймундо, патриархът в семейството, който никога не е гледал с добро око на съпруга й, накрая го приобщава към семейството и бизнеса. Сега Консуело прави това, което винаги е харесвала: работи с брат си, който обожава, и заедно са построили истинска империя въпреки жестоката конкуренция. Силният характер й е позволил да управлява с лекота както бизнес, така и семейството си. Поддържа образа на идеалната майка, нещо, което не иска да изгуби за нищо на света. По тази причина е дала прекалено голяма свобода на съпруга си. Прекрасният й свят рухва с изчезването на Елиса и истините за семейство Домингес започват да излизат наяве. Тя не си е представяла това дори в най-лошите си кошмари и прави всичко възможно, за да не позволи нейната идилия да се разпадне.

Хуанита Овале

Перфектната секретарка и идеална помощница. През последните години, Хуанита е сред най-близките хора на Раймундо Домингес. Тя му помага във всичко, решава проблемите, с които той се сблъсква. Тази красива и изтънчена жена се е посветила да се развие в различни области. От както работи в компанията на семейство Домингес, тя преследва съвършенството. След трагедията, която сполита семейство Домингес-Корея, с ловкост и умение тя се превръща в ключ към откриване местонахождението на Елиса.

Елиса Домингес

Голямата дъщеря на Раймундо и Франсиска. Девойка, която изглежда прекалено перфектна. За своите 16 години, тя води спокоен живот, една от най-добрите ученички в училището, където учи. Обична от приятелите си, обожавана от семейството, тя има много близка връзка с баща си. Определено Раймундо е нейния идол. Сред близките си приятели, Елиса изпитва специални предпочитания към братовчедите си Себастиан и Гаспар, с които си изкарва много добре. Една вечер, заедно с Флоренсия тя отива на типичен празник за семеен курорт и тогава се изгубват следите й. От този момент, живота на близките й никога повече няма да бъде същия, тъй като по време на издирването й, започват да се разкриват семейни тайни и непознати черти на Елиса, която в действителност се е превърнала в непокорна и провокативна тинейджърка. Тя крие тайни, които могат да унищожат семейство Домингес-Корея. Защото Елиса се е променила. В един момент тя е престанала да бъде примерната дъщеря, а родителите й не са разбрали това. Часът на истината настъпва и никой не може да попречи тайните да бъдат разкрити.

Раймундо Домингес

Неотдавна, адвокатът Раймундо Домингес е бил избран за Бизнесмен на годината от едно списание за бизнес. Той ръководи конгломерата на семейство Домингес, който включва винопроизводство, строителство, верига супермаркети и средства за комуникации. Той може да се похвали с талант и умения за управление. Привърженик на правилата, консерватор в действията и много привлекателен мъж, Раймундо обожава своето семейство, което е създал заедно с Франсиска Корея и дъщерите си Елиса, Мартина и Каталина. Заради безбройните връзки с различни жени той е изгубил близостта със съпругата си. По време на празненство по случай рождения ден на Елиса, неговата любима дъщеря, тя изчезва безследно. Тази драма кара Раймундо да се чувства унищожен. Започва отчаяно издирване на дъщеря си и използва цялата власт, която има, за да ускори разследването. Но Елиса я няма, а една от хипотезите е, че девойката е мъртва. Само идеята за това направо го съсипва. Така сигурния и прекрасен свят на Раймундо започва да се руши. По време на разследването, много често се кара с разследващия Камило Ривас, който по време на работата си се превръща в голяма опора за съпругата му.

Памела Португал

Следовател от полицията, тя е една уверена и независима жена. Работохоличка, обсебена от професията си, тя от години работи в полицията в отдела за разследване на похищения, където заема добро място и се радва на уважение от страна на колегите си. Винаги помага на Камило Ривас в тежките случаи и двамата са сформирали един от най-добрите екипи в институцията. Притежава красота, която подлудява мъжете на работното й място. Тя е неомъжена и никога не е показвала някакво желание да се жени. Заради работата си и заетостта си, тя не може да си позволи да започне сантиментална връзка. Но сърцето й пази тайни, които са на път да се разкрият. След годините в близост до Камило Ривас, когото тя уважава много и с когото работи заедно, тя си дава сметка, че е влюбена в този мъж, който е необщителен и способен на най-жестоки унижения. Въпреки силните си чувства, тя не смее да разкрие чувствата си, за да не попречи на съвместната им работа. Изчезването на Елиса променя всичко и тя се изправя пред дилемата дали да рискува и да разкрие чувствата си, или да напусне работата си. Нещо, което не би понесла.

Камило Ривас

Измъчен мъж, от части отшелник. Преди години е работил в отдела по наркотици, но семейството му е преживяло инцидент, който е променил живота му. Не само остава сам, но вината и болката от трагичната смърт на съпругата и дъщеря му не го оставят на мира. От тогава той е придружаван от Балтасар, неговото куче, и се заравя в работата си, за да не му остава да мисли. Няма приятели, има отношения само с колегите си от отдела по отвличания в полицията, където се е преместил след трагедията със семейството му. Там е успял да се наложи като един от най-добрите професионалисти в институцията. Въпреки че с годините се е показал като враждебен човек с тежък характер, името му внушава уважение сред приятели и колеги. Самотен и необщителен, Ривас поддържа близост с психолога си, който е единствения човек, на когото е позволил да надзърне в наранената му душа. Изчезването на Елиса го засяга прекалено много. Не само е обсебен от идеята да открие девойката, но също така преживява един вътрешен процес, който му помага да изгони демоните, които не го оставят на мира. Всичко това се дължи на факта, че ако дъщеря му беше жива, тя щеше да е на възрастта на Елиса. Това разследване му помага да спаси самия себе си и да открие онова кътче от сърцето си, където все още има място за любов.

Хавиер Гойенече

Бил е първото гадже на Оливия, сега той е най-добрия приятел и освен това работят заедно. Двамата не могат да живеят един без друг. Защото Хавиер е приятеля, за който всяка жена си мечтае: внимателен, разбиращ, с добър вкус. Син на заможно семейство, също като Оливия. Учил архитектура, той е решил да си почине няколко години както отива да живее в Ню Йорк. Но се завръща в Чили, където продължава да крие своята истинска сексуална ориентация: той е гей и е убеден, че истинската му любов е в Чили. Точно за това се завръща. Желан ерген, той е отдаден на най-новаторските проекти в компанията на Бруно Албети. Неговата най-добра приятелка е обсебена от него и в началото той приема нормално този факт. След изчезването на Елиса, поредица от събития унищожават доверието и любовта на семейство Коусиньо-Домингес.

Николас Ерасурис

Най-добрият приятел на Раймундо Домингес. От както са учили заедно, те са станали неразделни. Въпреки че са напълно различни по натура, те са големи приятели. За разлика от Раймундо, Николас е спокоен, обожаван и очарователен. Неговата склонност към жените определят и неговия стил на живот - той обича често да сменя „приятелките" си. Разточителен по природа, той е малко безотговорен, което постоянно дразни Раймундо. Благодарение на неговия дар слово, той винаги успява да помогне на приятеля си в проблемите, в които се забърква. Успява да даде фалшиви следи при издирването на Елиса. По този начин той сео питва да запази тайните на приятеля си, който няма желание те да излязат наяве. Въпреки че винаги си е падал по руси и пълнички жени, той винаги е бил очарован от Консуело Домингес. Тя е единствената жена, която е завладяла сърцето на Николас, но която той никога не е успял да завоюва, поддържайки една дистанция между тях. Но с изчезването на Елиса, всичко може да се промени.

Франсиска Корея

Франсиска винаги е бил до Раймундо още от университета и двамата са изградили едно прекрасно семейство. Притежава спокоен характер, тя е нежна и обожава природата. Обича съпруга и дъщерите си. Великодушна жена, която напълно се доверява на Раймундо, който я съблазнява с ума си и заради това, че е прекрасен баща. Такъв е нейния живот - почти перфектен. Изчезването на Елиса разделя живота й на две: „преди" и „след". Характерът й се променя. Преди е била много спонтанна и доверчива жена,но сега Франсиска не намира покой и тя се превръща в импулсивна жена, неспособна да повярва отново на някое човешко същество. Въпреки болката, Франсиска пази надеждата, че Елиса не е умряла и все още е жива. Основна причина за това е Камило Ривас, който споделя болката й и се превръща в опора за Франсиска. В него вижда единствената възможност да открие дъщеря си. Но близостта й с Ривас по време на разследването предизвиква много проблеми с Райминдо.

Игнасио Коусиньо

Съпруг на Оливия и също като нея, произлиза от заможно семейство. Той е превъзходен професионалист, въпреки че е много суетен. Симпатичен и много взискателен тип. Работи в компаниите на Домингес, където има успешна кариера, работейки рамо до рамо с Раймундо и Консуело. Въпреки че преди да се ожени е имал други планове, той осъзнава колко добър е избора му на жена - вярна, любяща и винаги притесняваща се за всичко. Игнасио си има своите слабости и скърби. Една от тях е бащинството - той отказва да бъде баща и само идеята да има още деца, освен Себастиан, го разстройва. Това е основния му конфликт със съпругата му. Използва работата си като извинение, за да избягва темата. Оливия не може да приеме неговото решение и иска да роди още един Коусиньо-Домингес. Заравяйки се в работата си, Игнасио успява да прикрие някои неща. Той притежава една страна, за която никой не знае и за която дори той самия иска да забрави. Пристигането на Хавиер Гойенече в семейството и изчезването на Елиса се превръщат в Дамоклев меч за Игнасио и той не вижда друг изход, освен да покаже всичко, което крие. И да плати жената за това, че е предал семейство Домингес.

Флоренсия Алберт

Братовчедка на Елиса и една от най-добрите й приятелки. Заедно със Себастиан и Гаспар са много близки и постоянно са заедно. Но дъщерята на Бруно и Консуело е затворена, срамежлива и сложна личност. Държи на разстояние своите родилите, на които никога не дава обяснения. Въпреки че много обича братовчедка си, тя постоянно се състезава с нея. Във всичко. Именно тази връзка дава важна следа в разследването на Комисар Ривас. Освен това, тя е една от последните хора, която са видели Елиса преди изчезването й. Склонността й към усамотение й носи не един проблем, най-вече в училище, където е преследвана и унижавана постоянно от съучениците си.

Оливия Домингес

По-малката сестра в клана Домингес. Фриволна и незряла жена, но печели симпатии. Най-големият й талант е добрият й вкус и любовта й към работата. Омъжена за Игнасио Коусиньо. С него тя се опитва да сбъдни мечтата си да има прекрасно семейство, но той отказва да имат повече деца, освен Себастиан, когото тя обожава. Оливия обича да се забавлява и има много приятели. Тя приема в дома си приятеля си Хавиер Гойенече, който тъкмо пристига от Ню Йорк. Едно от желанията на Оливия е да намери подходяща жена за приятеля си Хавиер, който освен това е бил първото й гадже. Дори го приобщава към семейството си. Но това, което никога не е хрумвало на Оливия е, че близостта на най-добрия й приятел ще стане причина за края на всичко, в което е вярвала и ще разруши живота й.

Себастиан Коусиньо

Единственото дете на Оливия и Игнасио. Изтерзан младеж, който е много непокорен. Със силен и експлозивен характер, Себастиан не се вслушва в никого, нито дори в родителите си, които често не знаят с какво се занимава сина им. Обществените ангажименти на родителите му позволяват да бъде независим, поради което на 16 години, той се чувства господар на живота си. Много е близък с Гаспар и Елиса. С нея той има общи тайни, които е обещал да отнесе в гроба, без да подозира, че и Гаспар знае за тях. След изчезването на Елиса става ясно, че Себастиан е един младеж, изоставен в свят изпълнен с лукс и удобства.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/¿Dónde_está_Elisa%3F , www.tvn.cl