Две жени, един път (Dos mujeres, un camino)

Хуан Даниел Вийегас – Джони, е мексикански шофьор на камион и семеен човек, дълбоко влюбен в съпругата си, Ана Мария. Заради работата си, той постоянно пътува между Мексико и САЩ, пренасяйки стоки със своя камион.

По време на едно от пътуванията си, докато паркира на ресторант за шофьори, без малко да блъсне привлекателна девойка – Таня. Той се влюбва безумно в нея. Неговият любовен живот се усложнява като резултат от новата му любов.

Таня е сервитьорка в ресторанта, собственост на майка ѝ и в който Джони чест клиент. В началото, Таня не знае, че нейният кавалер е женен.

Джони има врагове в Тихуана, където е бил обвинен от семейство Монтегарса за смъртта на първородния им син Бернардо.

Раймундо – полицай, влюбен в Таня, заедно с асистента си Анхел, работи по залавянето на главата на наркотрафика – Бернардо Монтегарса, по прякора Медуза.

По-късно става ясно, че Джони не е умил Бернардо и докато той е принуден да вземе трудното решение дали да остане със съпругата си или с приятелката си, Таня умира, убита от ръката на Бернардо Монтегарса 'Медузата'.

Джони и Ана Мария се сдобряват след смъртта на Таня.

Във финалната сцена, двамата спят, както всяка друга вечер. Джони има кошмар за смъртта на Таня и споменава името ѝ насън. Като се събужда на сутринта, Ана Мария и децата им са си тръгнали, а той открива бележка, в която тя му обяснява, защото са го изоставили. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Dos_mujeres,_un_camino