Да спиш с шефа си (Durmiendo con mi jefe)

„Durmiendo con mi jefe“ е една реалистична комедия, в която персонажите наистина преживяват тежки ситуации с доза хумор, не с гротеска, нито преувеличено, а с реален хумор,  има моменти на забавни недоразумения и разминавания, но също така има място за истински чувства и размисъл. С една дума – аржентинска комедия.

Оскар Циска е добър счетоводител и примерно момче от квартала. Заема един апартамент, който е в къща с двор, където живеят майка му и сестра му. Жените държат фризьорски салон в къщата и основната им цел в живота е да попречат на Циска да се ожени за Олга след единадесет години годеж, също фризьорка, които всъщност жените от семейството мразят. От друга страна, Олга не може да толерира връзката, която Оскар има с майка си и сестра си, просто не я разбира.

Въпреки разгорещения спор, който има със семейството си сутринта, нищо не сочи, че този ден ще бъде различен от останалите. Той работи в рекламна агенция, където се занимава с банките. Отговорен служител, поддържа нивото си и защитава мястото си със „зъби и нокти“. Компанията, в която работи, носи името на шефа му, собственика и основателя Енцо Темпоне.

Енци Темпоне е голяма работа в рекламата, един мечтател, който е изградил империята си от нищо и е президент на мултимилионни компании. На Темпоне много повече му върви в бизнеса, отколкото в семейния живот. И при него нищо не сочи, че денят ще бъде по-различен от другите. Той не подозира, че съпругата му, с която са заедно от двадесет и пет години и която го е дарила с две деца, подготвя идеалното отмъщение.

На жената ѝ е писнало от толкова много измами и е решена да му отнеме всичко, включително и компанията. В първия епизод, този Наполеон Бонапарт на рекламата остава без кола, без къща и без семейство. Все още не се знае какво ще стане с компанията, но ударът, който получава Темпоне, е много силен и по някакъв начин, променя съдбата му завинаги.

За късмет, същата сутрин Циска – негов служител, става свидетел на този президентски преврат. Без да го иска, той остава свързан със съдбата на шефа си, когото придружава през изпитанията, които му се струпват този ден. В края на първия епизод, Циска дава подслон на Темпоне в собствената си къща. Спи с шефа си.

Това е само началото, крайъгълният камък на една връзка, която е във фокуса на историята. Един деспотичен шеф, който не спира дори за миг да раздава заповеди, дали в компанията или в къщата на служителя си, която приема за своя. Един служител, услужлив и напет, който има нужда от своето лично пространство, което шефът му постоянно краде.

Както и да е, ясно е, че Циска е слаб противник. Все така, често губи самообладание, но прави опити да се бунтува срещу злоупотребите на Темпоне. Повтаря, че не е кученце. И шефът му е принуден да му се извинява, защото не може да си позволи да го изгони от къщата, тъй като няма къде другаде да отиде, където да спи толкова добре, а и където да готвят така добре.

Истината е, че независимо от напрежението, което се създава при всяко съжителство, Темпоне и Циска имат нужда един от друг. Тъй като са преживели различни неща, има на какво да се научат. Циска помага на шефа си да събере разбитото си семейство, което му е обърнало гръб след години изолация. Темпоне помага на своя служител да се освободи от семейството и годеницата, от средата в квартала, за да му покаже една по-рискована и забавна част от живота.

Източник: www.pol-ka.com.ar