Любовта е безценна (El amor no tiene precio)

Мария Лис живее в град Мексико в много скромно жилище заедно с дядо си, Хенри Александър.

Когато Мария Лис е била на 12 години, баща й изоставя нея и майка й. Малко след това майка й изпада в депресия и умира. Господин Александър е изгубил своите пари при срива на стоковата борса, а смъртта на дъщеря му повлиява на ума му.

След много трудности и решителност, Мария Лис успява да завърши училище за медициски сестри, но тя мечтае някой ден да учи медицина. Със своята скромна заплата, Мария Лис разчита на подкрепата на дядо си, който продължава да пази една торба пълна с акции и е убеден, че някой ден той ще си върне състоянието.

Мария Лис разчита и на помощта на приятеля си Марсело, който учи за инженер. Но Марсело е егоистичен млад мъж. Той мисли само за дипломирането и как по-скоро да се махне от там, като си намери хубава работа, без дори да отчита колко много ще страдат от това родителите му и Мария Лис.

На друго място, в другия край на града, Себастиан живее с майка си, доня Лукресия. Това е богатия квартал. Себастиан е инженер. Той е честен, усърден в работата си, който има увереност в себе си и прези фалшивия свят на майка си. След като роднини я ограбват и вземат наследството от съпруга й, Лукресия трябва да работи и да се бори, за да поддържа имиджа си на преуспяла и богата жена.

Марсело си намира работа в компанията, в която Себастиан работи и веднага забравя обещанието за брак, което е дал на Мария Лис. Той си поставя за цела да заеме мястото на Себастиан... както и да отмъкне годеницата му, Арасели, дъщерята на собственика.

Един ден, при инцидент работник е ранен и Себастиан го завежда в болницата, в която работи Мария Лис. Освен това, запознаството им не може да се нарече топло и сърдечно. Но доня Лукресия започва да прави живота на момичето невъзможен, след като разбира, че синът е влюбен в нея, а и Мария Лис отвръща на чувствата му.Доня Лукресия иска синът й да има финансова сигурност и положение, което може да му осигури брак с фриволната Арасели. Но Себастиан е открил в лицето на Мария Лис жената на мечтите си, сърдечна, силна и открита жена, с която може да сподели безценната любов...

Персонажите:

Мария Лис Гонсалес

Тя е чувствителна, но също така силна и решителна. Винаги е готова да даде всичко, което има за любимите си същества – дядо й и приятеля й Марсело. Тя се е дипломирала за медицинкса сестра, но иска да стане педиатър. Тя вярва в любовта и мечтае да се ожени, да има семейство, но лъжата на Марсело я наранява дълбоко. Когато се запознава със Себастиан, тя открива истинската любов и чувства, че животът й предоставя нова възможност да бъде щастлива.

Себастиан Монте и Вайе

Сериозен, горд и трудолюбив младеж. Работи като началник в компанията на бъдещия си тъст. Произлиза от известно и богато семейство, но ненавижда положението си. Влюбен е до полуда в годеницата си, но се разделя с нея, когато Арасели се опитва да го накара да ревнува. Когато се влюбва в Мария Лис, той трябва да се изправи срещу интригите на Марсело, който му завижда за мястото в компанията и за щастието, което е намерил с Мария Лис.

Арасели Монталбан

Богато момиче, привикнало към разкоша и в това да получава всичко, което поиска. Любовта на Себастиан не й е достатъчна – тя иска всички мъже да я обожават. Въпреки че е влюбен в нея, Себастиан не е склонен да се поддава на нейните манипулации. За да забрави Себастиан, тя преживява една бурна връзка с Марсело и с помощта на доня Лукресися, прави живота на Мария Лис невъзможен. Арасели прави големи грешки, които й позволяват да израсне.

Марсело Карвахал

Един амбициозен мъж, който се срамува от произхода си. Той иска да получи добра работа, за да може да се махне от квартала, където живее. Марсело много умело успява да използва хората около себе си. Става инженер с помощта и опората на родителите си и Мария Лис. Когато започва работа в строителната компания, той ухажва Арасели, за да се възползва от положението й. Много късно ще открие, че наистина обича Мария Лис.

Доня Лукресия, вдовица на Монте и Вайе

Майка на Себастиан. Възрастна жена, която е запазила красотата си. Доня Лукресия живее заради Себастиан и иска да се ожени за жена с пари и положение, като Арасели. Умело манипулира Себастиан с неговото чувство за вина. Когато научава за любовта между Себастиан и Мария Лис, тя си поставя за цел да ги раздели. Има една голяма тайна в живота на доня Лукресия.

Херман Касерес

Мъж, който е спечелил парите си с много усилие и упорство. Бил е любовник на Доня Лукресия и всъщност е истинския баща на Себастиан, но Лукресия отрича това. Въпреки че продължава да обича Лукресия, той ще направи всичко възможно, за да защити сина си. Той е най-добрият приятел на Себастиан и много страда заради това, че трябва да крие, че е истинския му баща.

Господин Хенри Александър

Възрастен англичанин, който е имал много пари, но сега е разорен. Това не го е накарало да изхвърли акциите си и не спира да се надява, че някой ден ще натрупа голямо състояние. Обожава внучката си, Мария Лис, която никога не му е противоречала и го оставя да живее в света на своите фантазии. Научавайки, че е милионер, той изгубва говора си, а Мария Лис иска да разбере истината.

Мигел Аугусто Монталбан

Баща на Арасели. Ревностно пази коя е майката на дъщеря си. Честен, цени много Себастиан и много иска той да се ожени за Арасели, а когато те развалят годежа си, той приема нещата спокойно и не предприема нищо срещу Себастиан в компанията. Когато се разкрива връзката му с Йоланда, избухва голям скандла, а срамът принуждава Мигел Аугусто да се изолира от всички.

Коралия

Съпруга на доктор Арналсо Ерера. Страда от амнезия. Единственият й спомен от миналото е един сън, в който вижда как една жена ражда, но не вижда лицето й. Коралия преживява ужасен период, когато разбира, че съпругът й води двойнствен живот.

Арналдо Ерера

Директор на болницата, в която работи Мария Лис. Зрял, красив и елегантен мъж. Той усеща голямо уважение към момичето, която някои приемат за физическо привличане, но тяхната връзка е много по-дълбока и свещена.

Доня Флор

Примерна жена, винаги усмихната, готова да изслуша и да помогне с каквото може. Доня Флор крие колко силно страда за внучката си Кика, която не е добре с главата и е била изоставена от родителите си. Доня Флор се грижи за нея от съвсем малка и я обича повече от всичко на света.

Лусиано Роблес дел Кампо

Мъж без никакви принципи, който се преструва, че е безусловен приятел на Мигел Аугусто, но имено той ще го доведе до крайно отчаяние. Лусиано ненавижда Себастиан и го кара да преживее най-лошия кошмар в живота си.

Йоланда

Млада жена, която си изкарва парите, танцувайки в нощен бар. Любовница е на Мигел Аугусто и му е вярна на парите му. Харесва Марсело, защото много си приличат двамата. Йоланда ревнува от Мария Лис и ще се конкурира с нея за любовта на Марсело.

Хуан Карлос

По-малкият брат на Марсело. Работи като механик, за да помага за следването на брат си. Огорчен е от майка си, която го игнорира и се е посветила само на Марсело. Поне намира подкрепа в баща си и му помага да излезе от депресията. Хуан Карлос се влюбва в Мария Лис, но тя е влюбена в брат му.

Източник: www.esmas.com