Дървото на Габриел (El árbol de Gabriel)

Габриел Леон е успял мъж в шоу-бизнеса. Със своето неделно шоу „Маратон на радостта“, той е водещ номер 1 в страната. Освен това, самият той е уникален. Реализира хиляди реклами, свързвайки своя образ с радостта, триумфа и успеха.

Покосен от неочакван здравословен проблем, Габриел Леон се вижда принуден спешно да открие човек, който да му даде важен орган за трансплантация. Но той няма семейство. Женен е за млада манекенка, с която няма деца. Изпадайки в транс, Леон си спомня, че като млад е бил донор на сперма в няколко институции. Воден от този интерес, той започва да издирва тези деца, тези възможни донори. Той не знае, че запознаването му с това негово родословно дърво ще промени живота му завинаги.

Магдалена Миранда е фотографка, която е доволна от своята професия и семейството си. Това, което тя не подозира е, че съпругът ѝ, за да скрие своя проблем със стерилността си, е взел сперма от център по изкуствено оплождане и в действителност я е лъгал през цялото време. Когато разкрива истината, Магдалена усеща, че нейният идеален брак всъщност е един фарс. Трябва да преосмисли живота си. Запознава се с Габриел Леон и се влюбва в него без да подозира, че той е истинският баща на сина ѝ.

Но Габриел не иска да бъде баща. Поне не в началото. Той винаги се води от личния си интерес. Не търси син, а просто донор. Но животът му дава урок. И по пътя си, Габриел Леон открива едно ново чувство в съществуването си: истинската любов и семейните ценности.

„El árbol de Gabriel“ разказва любовната история между Магдалена и Габриел, които без да се познават, имат общо дете. Но също така разказва историята на много други жени, омъжени или не, които са се докоснали по различни начини до чудото на майчинството. В основата си, това е една история за любов, разбирателство, в която се показва, че страстта може да промени живота и да направи да направи всички по-щастливи и по-добри.

Персонажите:

Габриел Леон

Шоу-мен, който е на върха на кариерата си като водещ на голяма телевизионна програма през почивните дни. Габриел, разбира се, е отворен към хората, популярен и с голяма доза цинизъм, изпълнен с хумор. Той е непоправим съблазнител като до сега не искал да има сериозна връзка, нито да създаде семейство. Кариерата е била на първо място за него. Наближаването на 40-те години и създавайки с името си „запазена марка“, той е решил да предложи брак на една жена с подобен на него образ на завиден успех: Анджи – млада и красива манекенка. Неочаквана болест променя живота му и го кара да преосмисли ценностите си.

Магдалена Миранда

32-годишна жена. Благородна, очарователна, с неподправена красота, обикновена, любяща, весела и борбена. Домошарка, вярна съпруга и майка, посветена на осъществяване на мечтите си за брака и децата. Артистка по природа, тя се изявява като професионална фотографка, дейност, която я вдъхновява и която извършва на свободна практика. Омъжена е за Агустин Камехо – журналист, с когото има едно дете на три години – Родриго.

Агустин Камехо

Съпруг на Магдалена и предполагаем баща на Родриго, техния син. Мъж с две лица. За съпругата си, той е идеалният съпруг: верен, любящ, отговорен, честен, защитник, отдаден баща, примерен и неуморен служител. Но извън дома, Агустин е нещо друго. По професия журналист, той е привлекателен, уверен в себе си, завладяващ и очарователен мъж, прагматичен, амбициозен, пресметлив и безскрупулен. Съблазнител по природа и женкар до краен предел. Не прощава на всяка добре изглеждаща жена, която пресече пътя му.

Валентина Пачеко

Жена, винаги добре въоръжена, на висша длъжност, отговаряща за връзките с обществеността, специалистка по маркетинг. Красива и много способна, амбициозна, самостоятелна и самоинициативна. По тази причина никога не се е омъжвала. Жена, която плаши мъжете. Страда от самота. Би искала да преживее една голяма любов, но не предприема нужните стъпки, за да се промени. Валентина е постигнала всичко в живота си с големи усилия. Преживяла е трудни години, с много жертви. Дори, за да плати образованието си в чужбина, тя е предоставила утробата си „под наем“, давайки детето веднага след раждането, като при това е получила голяма сума пари.

Хулиета Фернандес

Момичето, което Валентина е носила в утробата си девет месеца. 22-годишна, тя е девойка с деликатна красота. Момиче от средната класа. Дъщеря на интелектуално семейство. Отворена, весела, спонтанна, почитателка на екстремните спортове, обсебена от физическата красота. Очарована е от работата в шоу-бизнеса. Учи журналистика и обича всички източници на забавление, поради което сега е на стаж в „La Lengua Suelta“ - клюкарско списание. За разлика от родителите си, тя е страстна до лекомислие.

Ана Белен Итурия

Майка на Хулиета. Скулпторка. Красива, разумна, весела жена, почитателка на пътешествията, виното и добрата храна. Не разбира тази „тенденция към лекомислието“, която следва дъщеря ѝ, която обича всички боклуци, които показват по телевизията и които Ана Белен ненавижда.

Ефраин Фернандес

Баща на Хулиета. Писател, намусен, добре изглеждащ, честен и с отворен ум. Също като съпругата си, Ана Белен, той не може да приеме лекомислието на дъщеря си, за която има планове – да получи добро образование и да култивира у нея вкус към изящните изкуства.

София Алварадо

Лекар, специалист по стерилност. 33-годишна. Красива жена без комплекси, нито предразсъдъци, практична и страстна. Хедонист, почитателка на професията си и на забавленията в живота. Разведена. Има слабост към красивите мъже, без задръжки и без да се интересува от семейното им положение прилага върху тях всички женски похвати на съблазняване.

Наяри Росалес

Родена и израснала в популярен квартал на Каракас. 34-годишна. Била е медицинска сестра или лаборант, работила е в център за борба с безплодието. Когато е била млада, докато не е била обвързана, са ѝ открили проблеми с яйчниците и, възползвайки се от работата си, е решила да се подложи на изкуствено оплождане, при което е забременяла. Грижила се е за своя Дейбис сама, докато, след време, не се влюбила в Тоньо – добър мъж от квартала, за когото се омъжила и когото искрено обича, с неговите качества и недостатъци. Тя е откровена, директна, с буен темперамент и горда със своя произход жена.

Дейбис

Син на Наяри. Типичният тинейджър от квартала: здрав, добър ученик, добре възпитан и спортист. Има стремежи да стане шампион и да спечели медали някой ден. Освен това учи музика, към една група към националния оркестър, която функционира в квартала. Тъкмо е завършил средно образование и докато чака да започне в университета, посещава курсове, различни обучения и тестове. Обожава майка си, на която признава авторитета на борбена жена, която е вярна приятелка и винаги казва нещата ясно и открито.

Антонио Галтеро, Тоньо

Красавецът на квартала. Симпатичен и харизматичен. 35-годишен. Израснал е на улицата и в постоянна борба, без баща. След множество претъпкани работни места, е претърпял катастрофа, след която е влязъл в болницата, в която е работила Наяри. Впоследствие се е родила любовта. Тази жена променя напълно живота му. От няколко години са женени, а той все още я обича като през първия ден: тя е негова любовница, майка, психоложка, приятелка, съветничка. Най-големият му стимул е да бъде на нивото на Наяри и да се разбира със сина ѝ.

Бренда Санчес

Хиперактивна жена, закръглена, много симпатична, бъбрива и малко тромава. Пълнотата ѝ е най-големият ѝ комплекс и причината за ниското ѝ самочувствие. Говори натрапчиво, винаги се бори с теглото и самотата си с голяма доза хумор и ентусиазъм. До някъде, всичко това прикрива нейната меланхолия. Има един син – Гилермо, дебеланко като нея, на година и половина, от когото се чувства безкрайно горда и за когото се грижи с всеотдайност.

Анджи Сорели

Прекрасен модел с големи планове за бъдещето. Амбицията и желанието да триумфира на всяка цена са основната ѝ движеща сила. Очарователна и много умна, тя е участвала в конкурса „Мис Венецуела“, но не се е класирала сред финалистките. Въпреки това, този опит ѝ е послужил като трамплин. Осъзнава красотата си и я използва умело за постигането на целите си. Тя е толкова елегантна и изискана, колкото е пресметлива и манипулативна.

Амелия Руис де Леон

Майка на Габриел Леон. Вдовица, работлива жена, дискретна, много коректна и с изтънчено чувство за хумор. Тя се гордее с постиженията на единствения си син. Грижи се много за него и следи да е добре както на работа, така и у дома. Живее с него и съпругата му, в просторната къща, която имат.

Епикурео Моралес, Епи

40-годишен. Приятел и дясна ръка на Габриел. Негов защитник, мениджър и колега. От младежките си години, живее много разгулен живот, подвластен на купоните и забавленията с жени, въпреки че не иска да пропусне възможността да спечели много пари. В момента е изпълнителен директор в „León Producciones“. Разведен. Оптимист – винаги търси различни варианти, много гъвкав, весел и пълен с цветове. Пълен довереник на Габриел.

Глория Фалкон

Координатор на продукцията в „León Producciones“. Жена-октопод – знае всичко и е на всякъде. Отдадена на работата си, свикнала е да командва където и да е. Работи под натиск и сред мъже, но справя добре с Габриел и Епи, които поставя на мястото им, когато се наложи. Личният ѝ живот е подвластен изцяло на работата. Елегантна жена, но неформална, която е пътувала и видяла много, с добър вкус и голям запас от информация. Много умна, има невероятната способност да се адаптира при необходимост. Готова е на всичко, за да задържи статуса си.

Марилин Гонсалес

27-годишна. Рецепционистка в „León Producciones“. Неомъжена, красива, популярна и винаги печели симпатиите, очарована е от шоу-бизнеса и знае всички клюки. Влиза в компанията чрез Епи, който ѝ е предложил тази работа. Знае, че едно от основните условия в тази работа е дискретността. Тя е типичната служителка, която редовно има извинения за закъсненията си...

Рикардо Пекорели

Редактор и автор в „La Lengua Suelta“, занимаващ се с шоу-бизнес, с един от най-големите тиражи в страната. Страда от липса на късмет. Не е гей. Винаги търси поредния скандал. Вярва, че всички артисти крият нещо, това е неговата теза; мисли, че винаги съществува някаква слабост и той трябва да я открие. С Габриел Леон никога не е успял, винаги губи в борбата с него. Това го кара да приема нещата много сериозно, почти лично. Също така има радио програма, със същото име, която много се слуша.

Майкъл Бланко

Студент по журналистика, стажува в „León Producciones“. Талантлив млад човек, с добър външен вид, със стила на някой от филмовия бранш. Красотата и очарованието се събират в него, но отдава прекалено малко внимание на този аспект. Не може да се каже, че е сноб, но наистина така изглежда и печели с призванието си в аудиовизуалните ефекти. Заради това, той се е записал да учи и да преследва мечтите си.

Източник: www.venevision.com