Чаровникът (El Encantador)

Това е историята на един мъж със скромен произход, който се превръща в най-великия измамни в историята на страната.

Роландо Кастаньо е дързък, способен бизнесмен и чаровен с жените. Със своя небрежен вид успява да спечели на мига доверието на всеки, който се изпречи на пътя му. Но неговото най-голямо желание е да спечели много пари, бързо и лесно, без да мисли за последствията и без да показва каквито и да било скрупули. Той успява да измами цели квартали, чиито обитатели вярват в успеха на бизнеса му и му доверяват всичките си спестявания, надявайки се Кастаньо да удвои парите им.

Въпреки неимоверния си успех, Роландо не смята да се задоволи само с това. Той е решен да влезе и в други обществени кръгове, да омагьоса елита, но преди всичко семейството на признат бизнесмен и президент на голяма адвокатска кантора, от където Кастаньо може да върти своя мръсен бизнес и където да изпере милиони долари.

И като че ли това не му стига, но той се забърква с дъщерята на адвоката – една богата и самоуверена девойка, която накрая пада в мрежите му, както и много други жени, които се влюбват в Роландо, който преследва интерес или ги използва просто за забавление.

До къде може да стигне амбицията на този „чаровник“? Кой може да сложи край на мечтите му?

Персонажите:

Роландо Кастаньо

Много умен и проницателен мъж, който използва уменията си в бизнеса. Разговорлив, той лесно очарова жените. Благодарение на умението си да очарова с приказки и да печели лесно доверието на хората, всички вярват на лъжите му за лесно удвояване на парите, които са спестили. Той успява да навлезе във висшата класа на столицата, където среща Луиса Соларте, в която се влюбва мигновено. Роландо усеща, че Луиса покрива всичките му очаквания – и в романтичен, и във финансов план.

Луиса Соларте

Талантлива и амбициозна жена, която притежава лидерски качества, благодарение на образованието, което е получила от баща си и от годините, прекарани в САЩ. Тя е годеница на Маркос – добър приятел на баща й, който наскоро е пристигнал в страната, за да замести брат си Начо на президентския пост в „Соларте и съдружници“. Тя среща Роландо и по време на тяхната бурна връзка, тя попада в мрежите, които и двамата хвърлят, благодарение на безграничната амбиция, която отвежда и двамата до финансова и сантиментална катастрофа.

Хуан Игнасио Соларте

Баща на Луиса. Той е адвокат и съдружник в „Соларте и съдружници“. Той има много нестабилен живот и има всичко, благодарение на парите на баща си. За него е много трудно да взема решения и като че ли единственото, което го интересува, е да се държи близо до богати хора, поради което посещава всички обществени събития в най-популярните места в града, да се среща с хора от развлекателния бизнес. Неговата липса на отговорност и слаби познания по бизнес го довеждат до фалит.

Грегорио Соларте

Честен и умен мъж, който умее много деликатно да се изразява. Той е душата и нервите на „Соларте и съдружници“ - компанията, която той е основал и е издигнал до национално ниво. Г-н Грегорио, както обича да го наричат, е един от най-уважаваните адвокати в страната. На своята възраст той се радва на успех след успех и винаги прави нещата както трябва. Преди двадесет години, съпругата му Лус Марина е починала при катастрофа. Дъщеря му, Луиса, е слънцето за очите му и единствено тя успява да го накара да се държи като дете. За него, тя е отличен професионалист и е способна да заеме президентското място в компанията. Тя ще го разочарова дълбоко.

Марко Бенедети

Един от адвокатите в „Соларте и съдружници“. Скромен и умен мъж. Той произлиза от богато и уважавано семейство – Соларте Сантамария. Учил е с децата от семейство Соларте в университета. Докато Луиса учи в САЩ, той е помощник в адвокатската компания, тъй като г-н Грегорио го приема като собствен син и му вярва повече, отколкото на собствения си син, Начо. Луиса и нейната професия са центъра на живота му. Той е моралната част от тази история, а в края се превръща в герой.

Отец Хесус Адолфо Гайтан

Свещеник в църквата на Санта Селестина и всеки, който го познава, го определя като щедър човек и дори го сравняват със светец. Той има силно призвание да служи и неговият живот е в енорийската църква, за която е готов да направи всичко. Никой не може да си представи църквата без него. Той е свещеникът, който открива Роландо на стълбите на църквата в безпомощно състояние, в резултат на раните, нанесени му от човека, който го е обрал. Това е най-голямата грешка, която е извършил в живота си – да отвори вратите на църквата за такъв човек. Обикновено, отец Гайтан не вярва на непознати, но той е просто поредната жертва на Роландо Кастаньо.

Рамсес Колменарес

Потаен и съмнителен персонаж, който след като наблюдава известно време Роландо и като вижда какъв успех има, решава да се сближи с него и му предлага да изградят финансова пирамида, за да натрупат голямо състояние за кратко време. Само при споменаването на думата „пари“, Роландо на мига приема неговото дяволско предложение. Рамсес никога не се занимава с мръсната работа, той просто е макиавелския ум зад измамите, които извършва Роландо Кастаньо.

Хасинто

45-годишен, той живее в най-скромната къща в квартал Рай. Той лъска обувки и любимото му място за работа е на стълбите пред църквата. Най-голямото му притеснение е да издържа семейството си – децата му са много малки, а съпругата му няма работа. Той е най-бедния в квартала и въпреки това, той не се оплаква от нищо, точно обратното, той винаги е оптимистичен и ентусиазиран, докато не изгубва всичко, което спестил, в пирамидата на Роландо Кастаньо.

Отилио Рендон

Скромен мъж, с твърди ценности, той е много работлив. Той е портиер в „Соларте и съдружници“. Той е човек с много елементарен вкус и нужни. Налага му се да се справя със съпругата си Рут, която има амбиции и желание да бъде и да се представя за нещо, което не е. Понякога му се иска да се противопостави, но единствената му дъщеря – Магнолия, е пълно копие на майка си. Те не му позволяват да изказва мнението си, въпреки че е единственият, който работи и носи пари в къщи и само му тровят живота.

Рут

Съпруга на Отилио. Завистлива и клюкарка. Тя е от този тип жени от средната класа, които искат да се представят за такива, каквито не са. Тя наистина вярва, че принадлежи към по-висша класа в сравнение със съседите й от квартала и дори забранява на съпруга си да се прибира с униформата на портиер, защото е казала на всички, че той работи като охранител в престижна адвокатска компания. Тя и Ортенсия де Хиралдо са съседки, но не могат да се понасят, заради нейните злобни коментари по адрес на семейство Хиралдо.

Магнолия

Дъщеря на Рут и Отилио. Въпреки че е 21-годишна, тя тъкмо е завършила училище, тъй като никога не е била добра ученичка. Тя е наследила от майка си желанието да се представя за такава, каквато не е и винаги се е представяла за член на богато семейство. Тя настоява, че не е влязла в държавния университет, защото е под нивото й. Тя не понася Елиана Хиралдо, дъщерята на Ортенсия, защото смята, че Елиана е по-красива от нея. Когато Роландо пристига в квартала, тя се влюбва в него и с помощта на майка си, се опитва да спечели сърцето му на всяка цена. Той не се интересува от нея, но я използва за тъмните си дела.

Аугусто Хиралдо

53-годишен. Добросърдечен, той винаги възпитава децата си в добри маниери и морални ценности. Женен е за Ортенсия и е много горд с децата Елиана и Хайро. Гордее се с уменията си да разбира добрия бизнес, но става поредната жертва на Роландо Кастаньо, заради който изгубва къщата си. След като разбира, че Роландо е избягал с всичките му пари, получава инфаркт.

Ортенсия

Съпруга на Аугусто. 44-годишна, тя е домакиня и се справя много добре с финансите на семейство Хиралдо. Тя настоява, че може да се справи с всяка ситуация в дома й и отделя много време на децата си. Тя е неприятелка с Рут, защото не понася това, че съседката й я следи и само се интересува какво правят у тях, само след това да разнася клюки. Тя вярва, че Роландо е добър младеж, с добри намерения, но тя е просто още една личност, измамена от уменията му на съблазнител. Тя не разбира как или кога този мъж влиза в дома й с всичките си лъжи и трикове.

Хайро

Най-голямото дете в семейство Хиралдо. Отговорен младеж, който вярва, че парите трябва да се изкарват с сериозна и честна работа. Атлетичен и много привлекателен, той се занимава с инсталиране и поддръжка на компютри. Има работилница в гаража и се старае да помага в домакинството. Той не вярва на думите на Роладно и го приема за амбициозен мъж, на когото не може да се вярва.

Елиана

Най-малкото дете в семейство Хиралдо. 21-годишна, тя е сладурана и е любимката на семейството си. Тя е много красива, но няма интерес да използва това. Въпреки че е от средната класа, тя успява да се запише да учи архитектура в частен университет, благодарение на помощта на родителите си и безусловната подкрепа на брат си Хайро. Когато Роландо я среща, той иска да спечели сърцето й на всяка цена и използва всичко, за да го постигне, но тя никога не пада в мрежите му. Тя е сред малцината в квартала, които не се хващат на сладките приказки на Кастаньо.

Хоакин Кихано

50-годишен мъж, който е женен от 27 години за Клеменсия. Той се опитва да даде на децата си добър старт в живота. Работлив, той е започнал в обувната фабрика, която все още притежава. Подпомага църквата на отец Гайта, тъй като това е църквата в квартала, в който е израснал. Въпреки че помага за залавянето на Рамсес и Кастаньо, той също става жертва на техните машинации.

Клеменсия де Кихано

Съпруга на Хоакин. 47-годишна жена, която винаги е в добро настроение. Добра е с всички и е примерна католичка. Помогнала е на съпруга си да изгради обувната фабрика. Никога не отказва да помогне на всеки, който я помоли за това. Най-важното в нейния живот е Йоланда, нейната единствена дъщеря. Клеменсия се надява тя да си намери добър мъж, с когото да бъде щастлива и който да я уважава. Тя е измамена от Роландо, когото сравнява със съпруга си, когато е бил на неговата възраст.

Йоланда

Дъщерята на съпрузите Кихано. 25-годишна. Тя учила в религиозно училище и е завършила бизнес администрация в университета. Тя е секретарка на президента на „Соларте и съдружници“. Също като родителите си, тя се държи любезно с хората. Поради това лесно пада в капаните на Роландо. Той става нейно гадже, за да се вмъкне в адвокатската компания и заради това си навлича много проблеми. 

Източник: www.caracolinternacional.com