Призракът от Гранд Хотел (El fantasma del Gran Hotel)

Америко Ескивел, собственикът на Гранд Хотел, е тормозен чак до смъртта му от собствените му служители, които искат да открият съкровището, което старецът крие.

Ирене Буенавентура започва работа като служител в асансьора на стария хотел, но истинската й мисия е да разкрие виновните за смъртта на Америко, използвайки своята способност да говори с мъртвите. Там тя се влюбва в Мигел Торо, нает от убийците, за да открие съкровището, без да подозира истината за Дон Америко.

Любовта между двамата може да стане възможно едва след като се преборят с капаните, заложени от живите, и тайните, които пазят мъртвите, които обитават Гранд Хотел.

Персонажите:

Ирене Буенавентура

Привлекателна, работлива, сладка, добра и вярна. От малка твърди, че вижда мъртвите, но благодарение на психиатрична намеса, майка й е блокирала тази идея. Сега тя е фитотерапевт и благодарение на леля си Отилия приема своите паранормални умения. По този начин Ирене помага на мъртвите да се сбогуват с живота. Използвайки своите специални умения, тя се опитва да разкрие какво се е случило с Дон Америко и да докаже на Мигел Торо, че в живота има неща, на които трябва да се вяра, които не могат да се видят.

Мигел Торо

Уверен, красавец, почитател на авантюрите, книгите и научното познание. Решава да се откаже от инженерството и да се отдаде на издирването на скрити съкровища след един спор с Диего, баща си. Седем години по-късно той се завръща в страната за погребението на баща си и в този ден се среща с Хулиета, бившата му годеница, която в този момент издирва съкровището, което е скрито в хотела на чичо й, Дон Америко Ескивел. На това място той се запознава с Ирене, която смята за луда заради твърденията й, че вижда мъртвите, но в която накрая се влюбва.

Хулиета Ескивел

Отегчена, огорчена и алчна. Племенница на Америко Ескивел и бивша годеница на Мигел Торе. От седем години тя преследва отмъщение срещу Мигл и семейството, след като той я е изоставил в църквата пред олтара. Освен това, тя отчаяно издирва мястото в хотела, където чичо й е скрил съкровището си и за целта е способна на всичко, дори да убие Дон Америко. Тя въвлича в това и Мигел без да го предупреди за проклятието, което тегне на онзи, който открие съкровището.

Енрике Монтеро

Майор от полицията в оставка, който работи в хотела като шеф на охраната. Енрике е грубата сила в конспирацията по откриването на съкровището. Именно той е отговорен за смъртта на стария мъж, след като се е изпуснал по време на разпита на Америко. Той се превръща в първата жертва на проклятието на Дон Америко.

Адриана Торо

Като малка е мечтала да стане балерина, но съдбата е определила за нея друга роля – да се погрижи за компанията на баща си след като брат й Мигел заминава. Към него изпитва възхищение и неприяън за това, че умее да се бори за мечтите си. Майка на Антонио, тя осъзнава, че само той е причината все още да е омъжена. Добра приятелка на Хулиета, без да подозира, че тя е любовница на съпруга й. В компанията се запознава с Раидерсон Кинчанега, верен служите на INTORO. Тя знае, че той изпитва нещо към нея, но тя не би допуснала да изневери на съпруга си, въпреки че връзката й с него не е добра.

Отилия Буенавентура

Мъдра и твърда жена. Тя е най-възрастната в семейство Буенавентура и, като Ирене, също притежава способността да говори с мъртвите, поради което сестра й Есперанса не иска тя да се приближава до семейството й. В миналото е имала връзка с Дон Америко, от която се е родила Ирене, която разменя с Бенхамин, сина на сестра й Есперанса, които не знаят истината. Сега Отилия се превръща в наставник на Ирене при връзките й с мъртвите, особено при срещите й с Дон Америко.

Америко Ескивел

Работлив мъж с железни принципи. Основател на Гранд Хотел, където скрива съкровището си, което събужда амбициите на племенницата му Хулиета, която го убива, докато се опитва да разбере от него къде е скрил богатството си. Сега под формата на призрак търси начин да й отмъсти, както и на всички онези, които искат да открият скривалището му.

Роке Буенавентура

Най-малкият от семейство Буенавентура, той винаги е бил най-успешния от тримата. Той подчертава, че винаги е имал голямо и великодушно сърце. Но един ден се появява лошия му късмет и той изгубва всичко. Сега е сервитьор, живее със сестра си Есперанса, племенницата си Ирене и дъщеря си Салма, но въпреки всичко не е изгубил своя оптимизъм, характерен за него.

Марко Ариета

Работи като портиер в хотела. Има проблеми с алкохола и параноик. Лудо влюбен в Хулиета и благодарение на съдбата, научава за съкровището, забърквайки се в смъртта на Америко. По тази причина се превръща в една от жертвите на проклятието. След като умира, той се опитва да попречи на Америко и Ирене да разговарят, за да не се разбере истината и в крайна сметка ще завладее тялото на Мигел, за да изпълни мечтата си да бъде с Хулиета.

Есперанса Буенавентура

Тя е истинската майка на Бенхамин, но се отказва от него, защото се е родил болен. За това приема размяната на децата и приема дъщерята на сестра си Отилия като своя. Огорчена жена, която постоянно повтаря, че е болна и никога не вижда нещата от положителната им страна. Любимото й занимание в свободното време е да предизвика жалостта на околните. Притеснява се от близостта, която съществува между Ирене и Отилия, но не може да попречи на Ирене да открие своя дар и да го остави да разцъфти.

Салма Буенавентура

Крайно красива, но всеки път, когато се опита да има връзка с мъж, те се разболяват от някоя болест, което я кара да страда, мислейки че това е наказание от светците. Нейният „лош късмет“ приключва в деня, когато Салма осъзнава, че самата тя е виновна за „болестите“ на мъжете, заради прекомерното си настояване.

Рафаел Хил

Приятел на Мигел от училище и въпреки че преди е бил женкар, сега той се е посветил на служба на Бог. Крайно доверчив и историите за призраци го привличат, поради което се е специализирал в екзорсизъм. Животът му се променя, когато се запознава със Салма, която в стремежа си да открие любовта, спира погледа си на твърдия свещеник, излагайки на изпитание неговата вярност към църквата и неговото призвание.

Адолфо де ла Торе

Съпруг на Адриана Торо, с която го събират само интереси. Работи в Гранд Хотел при Дон Америко като организатор на специални събития. Амбициозен човек, който не познава граници, той посяга на парите на компанията, превръща се в любовник на Хулиета, неин съучастник в смъртта на Дон Америко и в издирването на съкровището.

Хорхе Трухийо

Човек с изтънчен вкус. Работи в Гранд Хотел като помощник на главния готвач и благодарение на него има добра репутация. Перфекционист, той е обсебен от естетиката и реда. Надменен към подчинените си и подлога за шефовете си. Крайно суетен. Освен с работата си в кухнята, Хорхе също така се занимава с мрежата от жени и мъже, които предлагат сексуални услуги. Доверено лице и съучастник на Хулиета и за това се включва в издирването на съкровището. Той умира от проклятието на Дон Америко, което го застига.

Бенхамин Буенаветнура

Ражда се с вроден сърдечен проблем и лекарите предсказали, че ще умре до пет години. Но благодарение на специалните грижи на Отилия, той вече е на 25 години. Трудно се изказва, постоянно се препъва, докато върви, но е сладък и забавен. Страда от аутизъм със Синдрома на Сават, но има способността да запомня всяка мелодия, която след това изсвирва на пианото. Обича Отилия с цялото си сърце.

Източник: www.canalrcn.com