Едноокият котарак (El gato tuerto)

Една комедия, която разкрива по необичаен начин ежедневния живот в един телевизионен канал. История, изпълнена с мечти, вдъхновения, мошеничества, сълзи, подли и фантастични особи.

В основата е любовната история между Мати и El Gato. Естествено, не липсват и хора, които са против техните отношения.

Всички персонажи са обединени от Сесар Монтоя, който е генерален директор на телевизионния канал TVC, където работят всички.

Персонажите:

Мати

Девойка с естествена красота. Сладка, но с железен характер, тя е принудена да остави учението заради безработицата на баща си. Най-голямата от четири деца, тя иска види другите как успяват и учат. Вярва в любовта, мечтае за семейство, като това, в което е израснала. Обожава да гледа телевизия, но най-вече популярната програма „El gato tuerto". Никога не е имала приятел, защото никой младеж не е изпълнил очакванията й. Всичко се променя в деня, в който нейната приятелка Ана я кани да работи с нея. Тя получава мястото на шивачка в известния телевизионен канал TVC. Притежава неповторимо чувство за хумор и нейната приятелка постоянно й повтаря, че трябва да се яви на прослушване за някоя от програмите в канала. Малко по малко тя променя живота си.

Даниел Монталво - El Gato

Робин Худ в TVC. Човек, който притежава божествен дар, познава много добре света на телевизията и има желание да бъде човечен. Израснал е в един от най-опасните квартали на столицата. Учил информатика докато работел в детски празненства. Така той се е запознал с Игнасио Рейес, който го е подтикна да промени посоката в кариерата си, започвайки с рекламата. По онова време работел заедно с Игнасио по програмата „El gato tuerto" и така получава своя прякор - El Gato. Програмата има огромен успех и така Даниел спечелва пари и популярност. Има връзка със зараждащата се теленовелна звезда Сабрина Рико. Но тя е толкова фриволна, че накрая двамата се отчуждават. Животът му се променя, когато се запознава с Мати.

Сабрина Гусман

Много красива и тя знае това. Поведението й на примадона отдалечава хората от нея, а нейната неувереност я кара да бъде зависима от другите, в случая от Даниел, нейния годеник. Интелектуално ограничена, тъй като никога не се е интересувала от учението, осланяйки се само на физическите си данни, което я превръща в робиня на външността си. Живее във вечно противоречие - от една страна, тя иска да има дом, съпруг и деца, а от друга, тя е егоцентрична актриса. Влюбена е в годеника си Даниел, но знае, че той не отговаря на чувствата й така, както тя би искала и интуитивно усеща, че той иска да приключи връзката си с нея.

Хавиер Исагире

Любимец в TVC. Красив младеж, висок, привлекателен и с очароващ поглед. Умее да блести със стила си на обличане и елегантността си. Изваял е перфектно тялото си и много често посещава спортните зали и се подлага на диети. Това му помага да сбъдне мечтата си да бъде актьор. Младеж, който очарова телевизията - участва в няколко теленовели и става популярен. Няма постоянна връзка, но винаги има някоя жена, която го придружава. Той не е глупав като другите акрьори и знае, че иска да работи така, както се очаква от него. Участва със Скарлет Росалес в теленовелата „Estrellita del Mar", където той играе по-големия й брат, въпреки че изглежда много по-млад от нея.

Сесар Монтоя

Женен за Марта, дъщерята на собственика на TVC. Красив, елегантен мъж от висока класа. Управител на телевизионния канал, успешен и завършен мъж. Истината е, че неговият успех е само поза, която той поддържа като манипулира всички с властта си. В детството си е преживял голяма болка с развода на родителите му. Но това му е позволило да осъзнае, че умее да манипулира с лекота хората около себе си. Той е материалистически циник, който е способен на всичко, стига да е в негова полза. Женкар без никакви задръжки.

Марта Вайеалто

Винаги безупречно облечена, тя не пести пари за нови дрехи. Получава редовно последните модни списания. Единствена и разглезена дъщеря на собственика на телевизионния канал TVC. От висшата класа и от аристократично семейство, тя е женена за Сесар Монтоя. Те нямат деца, може би защото тя държи повече на добре уредения си луксозен живот. Получила е образование в най-добрите католически колежи в страната и има научна степен по изкуства от лондонски университет. Дълбоко в себе си, тя е самотна жена. Вярва, че целият свят я обожава и прави всичко възможно, за да поддържа тази илюзия жива. Може би има тайна връзка някъде из коридорите на телевизионния канал.

Мишел Санчес МакГайвър

Слаб, висок, без особен интерес към модата, той се облича в костюми по задължение. Израснал в покрайнините на столицата, майка му го е възпитала в строга дисциплина. От съвсем млад работи като охрана на различни събития. Така той си спечелва доверието в телевизионния канал, където работи като началник на сигурността. Знае какво се случва в канала и кой какъв е там.

Скарлет Росалес

Красива, екстравагантна жена, която следва девиза: „По-скоро мъртва, отколкото проста (обикновена)!" Подвластна на пластичната хирургия, тъй като отказва да остарее. Пред камерите се представя като актриса от старата школа. Успехът й, може би, се дължи по-скоро на факта, че е любовница на Сесар Монтоя. Чрез него успява да получи главната роля в теленовелата „La hija del pescador". Това, което Сесар не знае е, че тя поддържа връзка и с човека, който може да й осигури дълголетие, пластичния хирург Леополдо Бейо.

Рохелио Доралес, La Rata Tuerta

Мъж, лишен от физически качества, изпълнен с комплекси и без никакъв талант. Мечтата му е да пробие в телевизията, но му липсва най-важното за постигането на това - красота. Когато се появява на прослушване в TVC за програмата „El gato tuerto", вместо ролята на котарака, той поучава ролята на Плъха, който е основен обект на присмех от участниците и никога не показват лицето му, тъй като използва маска. Заради собствения си неуспех, той мрази Корака.

Марилин Роблес

Красива, привлекателна и сексапилна жена, която много добре знае това и използва прелестите си в своя полза. Жена, понесла много удари в живота, със силна интуиция, прозорлива, самообразовала се. Като гримьорка в телевизионния канал, тя с ловкост използва гримовете.

Анди Бисот

Завършил с почести специалността Обществени комуникации. Има завършени няколко специализации след защита на дисертация, тъй като никой не го възприема на сериозно и не може да стане асистент. Работи в TVC, само защото майка му е голяма приятелка на Марта Вайеалто. Единствено Андрея го оценява истински и се превръща в нейна дясна ръка. Единственото му желание е да може някой ден да го приемат на сериозно и да му позволят да покаже на какво е способен в собствено предаване.

Балдомеро Перес

Мечтател и идеалист, но здраво стъпил на земята. Баща на Мати. Романтичен по природа. Свикнал е да приема живота си винаги с усмивка и с мечти за по-добро бъдеще. За него, щастието се намира в малките неща, като усмивките на децата му или нежния поглед на съпругата му.

Росарио Перес

Майка на Мати. Скромна жена, която винаги ходи облечена в халат. Винаги е била реалистка и здраво стъпила на земята. Говори малко, но когато го прави, винаги е на място и в подходящ момент. Шивачка, която работи по две смени, за да помага с пари в дома.

Браян Брачо

Прекалено много държи на външния си вид и предпочита маркови дрехи. Като участник в програмата „La cruda realidad", Браян е изваял образа си на сериозен, хладен, почти груб мъж. Има проблеми с мъжете в предаванията, въпреки че в реалността той приема своята хомосексуалност.

Диана Ансола

Красива девойка, която се облича обикновено, но удобно. Влиза в света на шоуто съвсем случайно, без да знае защо, тъй като е много скромна. Много добра, тя има златно сърце. Нейната скромност й пречи да разкрие напълно таланта си. Работи заедно с Браян. Предпочита да работи това, което най-много й харесва - разследваща журналистика.

Аманда Перес Соса

Крие възрастта си и не се притеснява да казва, че е на тридесет и четири години, но умира от мисълта, че скоро ще навърши четиридесет, поради което започва да се подлага на различни процедури, като използване на botox или face-lifting. Завършила образованието си в Рим. Владее перфектно италиански, френски и английски език. Много млада се е омъжила за Хуан Карлос Аспуруа, Хуанка. Имат красива дъщеря. Титина е на осем години и е приятелка на Гойито, синът на Андрея. Аманда я запознава с Адрея, с която малко по малко стават близки приятелки.

Луис Контерас

Годеник на Диана. Добър младеж. Винаги безупречен, той се облича с костюми. Адвокат по професия, той ненавижда света на шоуто, въпреки че работи в тази област.

Оскарде Коромото Сабросо Умпиерес

Привлекателен и галантен мъж, който предизвиква желанията на не една жена. Той работи като кино-оператор в теленовелата „La hija del pescador" на TVC.

Валентин Бейосо

50-годишен, но изглежда на 40. Почитател на класическата музика. Син на известен скулптор, Валентин е израснал сред книги по изкуство и философия. Животът и образованието му винаги са се въртели около красотата. Превъзходен пластичен хирург, който обслужва много кралици на красотата и звезди от киното и телевизията. Заради начина си на държане, той създава погрешното впечатление, че е хомосексуалист. Това успокоява мъжете на всичките му пациентки. Сред тях е и Сесар Монтоя, който се доверява на Валентин, който се грижи за външността на Скарлет и съпругата му, без да подозира, че съществува страстна връзка между него и Скарлет.

Ана Монтес

Съквартирантка на Мати и нейна близка приятелка. С нея, тя споделя всичко. Учили са заедно, заедно са имали първо причастие и са се карали за какво ли не. Единственото, за което не са се карали, е за един мъж. И това е така, защото между тях съществува „етичен кодекс на приятелството", който са измислили на 11 годишна възраст и който забранява някои неща.

Андрея Гутиерес

Генерален продуцент на „El gato tuerto". Привлекателна и много елегантна жена. Нейните решения се чуват и тя винаги успява да въдвори ред. Жена с малко приятели, тъй като е отдадена изцяло на работата си. Тя се бори със собствените си комплекси и иска да докаже на всички, че тя е най-добрата служителка на канала и заслужава най-доброто място. Крайно взискателна, тя е способна на всичко, за да може програмата й да бъде на висота. Бивша съпруга на Игнасио и майка на Гойито. Като продуцент на „El gto tuerto", тя се превръща като сестра за Даниел - двамата си дават съвети взаимно. Тя все още е влюбена в Игнасио.

Дон Вайеалто

70-годишен (а може би и повече). Бизнесмен, известен в цялата страна. Собственик на телевизионния канал TVC и няколко важни за икономиката на страната компании. Цял живот е бил мечтател и е жертвал много, за да поддържа на висота своето семейство. Тъй като усеща, че вече е възрастен за работа, той прехвърля малко по малко бизнеса си в ръцете на близките си. Той иска да прекарва повече време със семейството си. В телевизионния канал, Дон Вайеалто е Крал, Бог, който вижда всичко и знае всичко. За това всички се оправдават пред него, а той издига различни препятствия пред подчинените си.

Хетулия Вачоски

По-известна като Вачоски - фамилно име, което е наследила от своя покоен съпруг евреин. Сама изработва дрехите си и се облича еднотипно. Вярва, че е най-добрата шивачка и смята, че всички трябва да са благодарни за това, че им е началничка. Държи се грубо, но лошият й характер е само една фасада.

Игнасио Рейес

Елегантен, красив, способен, умен, дисциплиниран и спокоен човек. Наскоро разведен с Андрея Гутиерес, от която има син, Гойито. Той е директор на продукцията в TVC. С Даниел са успешен тандем - познават се от времето, когато и двамата учат реклама. За разлика от Даниел, Игнасио произлиза от обезпечено семейство. Винаги е бил проблемно дете, докато не си дава сметка, че трябва да се бори сам за това, което иска.

Мама Чия

Около 70-годишна, добре запазена и с блестящ ум. Отгледала е El Gato като член на семейството си. От момента, в който е видяла Даниел, тя го е обикнала и се е борила, за да го възпита добре. Сега, когато той е телевизионна звезда, той я обожава и е единственият човек, който е останал с нея, тъй като дъщеря й Рафаела и внука й Луис не я обичат и искат да я изкарат луда, за да приберат парите й, а нея да изпратят в старчески дом. Приятна жена, която живее само заради момчето си, както нарича Даниел. Очакват я тежки моменти с внука й Луис.

Максимо Рестрепо

Грозен и зле облечен. Подчинява се на шефовете, най-вече на Сесар, на когото никога не противоречи. Той му е много верен, защото е получил обещанието някой ден да заеме неговото място.

Ренато Манрике - Спилбърг

Манрике мечтае някой ден да режисира големи независими филми, които да обикалят най-големите фестивали по света, но трябва да се примири с работата по теленовели. Ненавижда телевизията и е приел да работи по теленовелата „La hija del piscador", защото Сесар му е обещал някой ден да спонсорира негов проект. Заради отношението му към актьорите и желанието му да направи от новелата достойна телевизионна програма, всички с насмешка му казват Спилбърг".

Източник: www.televen.com