Господарят на небесата (El Señor de Los Cielos)

Аурелио Кастияс се е превърнал в един от най-големите наркотрафиканти в Мексико през 90-те години на ХХ век. Той, обаче, не иска да се задоволи просто да бъде в бизнеса с продажба на кокаин, но иска да стане най-големия, единственият, онзи, който ще заеме мястото на Пабло Ескобар, El Patrón del Mal (Господарят на злото).

Основният проблем на Кастияс е факта, че му липсва анонимност. Неговото лице е добре познато на целия свят и е влязъл в списъците с най-издирваните престъпници. За оцелее, Кастияс трябва да се откаже от самия себе си...

Една история, наситена с действие, емоции, неконтролируеми страсти, лукс, мизерия, интриги и замайване, които символизират вечната борба между Доброто и Злото.

Персонажите:

Аурелио Кастияс

37-годишен. Сагата за Аурелио Кастияс започва в Гуамучилито, Синалоа – мястото, където се е родил в лоното на скромно семейство. Естествената и ежедневна връзка с насажденията на марихуана и мак са белязали живота му. Малко по малко, Аурелио се превръща в легенда за толкова власт, че когато го питали дали иска да стане президент, той отговарял отрицателно, тъй като това ще го накара да снижи своя статут. Трябва да има достатъчно пари, за да може да купува верността и благоразположението на жените, които желае, но преди всичко, за да има власт, която с пари може да се купи и да осъществи мечтата си: да бъде Господарят на Небесата.

Химена Летран

37-годишна. Дъщеря на Дон Клето и жена на Аурелио, с когото се е обвързала сантиментално, когато са били много млади. Красива жена, с възвишена красота, която притежават жените от севера. Винаги е живяла в света на наркотиците, въпреки че никога не се е забърквала директно, нито в бизнеса на баща си, нито в този на своя партньор, но много добре разбира как действат. Химена се намира в постоянно противоречени: заела се е с мисията да осигури добро образование на децата си, да ги възпита в определени ценности, като в същото време се опитва да бъде солидарна на онзи криминален свят, в който е израснала.

Марко Мехия

32-годишен. Специален полицай, получил образованието си в САЩ в DEA, организацията, която е направила връзката между убийството на баща му – Едуардо Картахена, и Аурелио Кастияс. Мълчалив човек, тих, спокоен, владеещ добре източни бойни изкуства и използването на всякакво оръжие, като по-специално е обучен в областта на зависимостите и начините за борба с тях. Той добре познава мексиканските картели, както и връзките им в Южна и Северна Америка.

Моника Роблес

35-годишна. Много красива жена със силен характер. Също като Химена, тя е родена и израснала в света на нарко картелите, но за разлика от нея, Моника се е замесила от мига, в който е завършила университета. Заедно с близките си тя ръководи бизнеса, който са наследили от баща си и е начело на стратегиите, а също така поема финансите след смъртта на брат си Исидро. Умее да борави с оръжия и става много хладнокръвна, когато се налага да ги използва.

Чакорта

36-годишен. По-малкият брат на Аурелио, получил прякора си, защото е много импулсивен и много лесно избухва. Казват за него, че има „къс фитил“. На първо място той е изключително лоялен към брат си, обвързан е със семейния „бизнес“ и има една връзка, изпълнена с любов, ревност, омраза и зависимост с Матилде, неговата съпруга, от няколко години. Безкрайно ревнив, мачо, но и неуверен мъж. Поддържа добри отношения с Доня Алба, майка си, която уважава и за това, изпълнява дословно всичко, което тя му каже.

Еухения Касас

30-годишна. Млада и уверена журналистка, сантиментална приятелка на Марко. Изкачила се е бързо в кариерата си, благодарение на своите смели и дръзки репортажи. Набитото ѝ око и познаването на политическата обстановка и системите за сигурност на мексиканското правителство, които е опознала чрез връзката си с Марко, са ѝ помогнали да задълбочи темата за наркотрафика.

Леонор Байестерос

30-годишна. Студена и директна жена, която добре знае какво иска. Не допуска никой да забележи какво изпитва или мисли, въпреки че притежава чувство за хумор. Специален агент от колумбийското разузнаване. Била е в екипа, който е помогнал за залавянето на Пабло Ескобар Гавирия. Солидарна жена, с добри чувства, с множество физически и емоционални рани в миналото, които всъщност са я превърнали в жената, която е сега – посветена изцяло на работата си, оставяйки личния си живот на заден план.

Доня Алба

60-65-годишна. Майка на Аурелио и Чакорта. Скромна жена, провинциалистка. Свикнала е с крайната бедност. Още, когато момчетата ѝ растели, тя е разбрала, че за тях има само две възможности: да умрат от глад или да работят за нарко-бароните, поради което не се противи, когато те избират втория. Живее в постоянни притеснения за това, което може да се случи на синове ѝ, но въпреки това тя е горда от тях, от това колко далеч са стигнали.

Дон Клето Летран

65-годишна. Патриарх на семейството. Той е личност, която само от един поглед вдъхва авторитет. От дълги години е част от света на наркотиците, винаги уважаващ кодекса на честа от старата школа на мафиотите. Именно той е въвел Аурелио в бизнеса и заради това, той и Чакорта много го уважават.

Ериберто Кастияс

18-годишен. Големият син на Аурелио и Химена. Въпреки че е израснал под протекциите на Химена, която се страхува да не влезе в живота и бизнеса на баща си, той е импулсивен, непокорен и му харесва да предизвиква властите. Изпитва силно възхищение към баща си и очевидно, много би му харесало да бъде като него.

Матилде Рохас

33-годишна. Съпруга на Чакорта. Матилде прави всичко необходимо, за да постига онова, което иска, загърбвайки всякакви морални норми, защото не я интересуват. Облича се безупречно, само с маркови дрехи и аксесоари. В своите костюми, тя винаги изглежда уникално.

Исидро Роблес

Вторият от клана на Роблес. Не е красив, но винаги е имал късмет с жените. На външен вид изглежда крехък. Ръководи семейния бизнес и въпреки че не притежава образованието на Моника, лесно му се отдава да борави с думите и се изявява като дипломат. Усеща, че брат му Гуадалупе се държи дистанцирано, когото иска да накара да го приема като звяр. Използва умело думите, за да прикрива мислите си и никой не може да предположи какви замисля да прави.

Гуадалупе Роблес

Брат на Моника. Ако не беше се родил в семейство Роблес, сигурно щеше да стане част от федералната полиция, тъй като винаги поема рискове, смел е, но води посредствен живот, без никакви цели, особено след силния удар, който е получил след загубата на позицията на баща му. Но пък брат му и сестра му са много умни и амбициозни, ситуация, която го поставя в едно властно семейство, от което може да получи сила и власт, които след като веднъж ги изпитва, той става съперник на империята на Аурелио Кастияс.

Али Бенхумеа, Турчина

35-годишен. Произлиза от ливанско семейство, които са пристигнали в Колумбия по време на Втората война. Той е израснал в недоимък и за това се бори да попречи на бедността отново да се появи в живота му. При един от обратите на съдбата, Турчинът се превръща в дясната ръка и юрисконсулт на Аурелио Кастияс. Именно той взема парите на Кастияс и почти по магически начин успява да ги „изпере“.

Дорис

55-годишна. Уверена жена, у която все още си личи красотата, която е притежавала като млада. Дъщеря в едно от най-богатите семейства в страната, семейство със „стари“ пари. Много млада се е омъжила за един кадет, който по-късно се е превърнал в полковник – Хименес Аройо. Има търкания със семейството си, тъй като те са били твърдо против да се свържи за цял живот с един беден военен, без бъдеще и състояние.

Линарес

45-годишен. Журналист, който се занимава с теми, свързани с правосъдието и социалното благосъстояние. Известен е, има голям опит, тъй като от години работи във вестник и добре познава темата за наркотиците и западането на страната, до което водят те. Работлив, страстен, бохем и идеалист.

Източник: msnlatino.telemundo.com