Идеалното семейство: Втори шанс (El último matrimonio feliz)

Някой е казал, че бракът е зле конструиран. И изглежда, той е имал право, защото с всеки изминал ден по цял свят се увеличава броя на семейни двойки, които решават да се разведат. Няма значение дали са минали три месеца или двадесет и пет години, проблемът се състои в това, че нито мъжете, нито жените са готови да понесат една лоша връзка, както и да живеят без любов.

За това, за голяма част от жените да вземат решение да се разделят, не е никак леко. Когато вземат това решение, те се изпълват с вина, колкото и да са убедени, че не могат да търпят повече нито лъжата, нито ударите, нито още една обида. Те са възпитани да мислят на първо място за другите, какво ще кажат, за финансовите проблеми, с които ще се сблъскат, когато останат сами, а на последно място мислят за своето собствено щастие.

Всички жени са жертви на самите себе си - те премълчават това, което в действителност мислят и чувства. За да се защитят, за да не се чувстват слаби, от страх или защото нямат друг изход. За да се опитат да спасят една връзка. И за това, всяка е антагонист в своята собствена история.

Няма нищо, което би навредило на една жена от това да не се чувства свързана с това, което мисли и чувства. И така, всяка от героините в историята си има свой мотив, конфликт, който допринася за това бракът да се намира в сложно положение.

Всички героини в тази история имат нещо общо: за щастие или нещастие, те са разведени или са на път да предприемат тази стъпка, с изключение на Антония Паласио - собственица на агенция за недвижими имоти, в която всички работят. Тя единствена все още може да каже, че след двадесет години брак, продължава да е щастливо омъжена.

Въпросът е: до кога ще продължи щастието на Антония?

Това е историята, която показва живота на шест различни жени...

Персонажите:

Антония и Патрисио

Антония е успяла както в бизнеса, така и в семейството - тя е „Идеалната жена". Но заради поста си, тя има проблеми със семейството, тъй като е много заета в работата си и не й остава много време. Съпругът й, Патрисио, я подкрепя и винаги е бил до нея, въпреки че смята, че тя трябва да отделя повече време за себе си, за дъщеря им и за него.

Барбара и Хесус

Барбара страда от лошото отношение на съпруга си Хесус. Той не й позволява да се облича така, както на нея й харесва и всеки път, когато се ядоса, си го изкарва на нея, а тя всеки ден бяга от дома си и отива във фризьорския салон, където се преоблича и отива да си търси работа. Не след дълго разбира, че е бременна. Тя живее със съпруга си и майка му, която не престава да му говори лошо за нея.

Камила и Мануел

Камила е по-скоро като още една придобивка на съпруга си, Мануел - бизнесмен, който постоянно е много зает и няма никакво време за нея. Той я е отвел от нейното родно село, когато тя е била много млада и от този момент не знае нищо за семейството си. Единственото, което знае е това, че съпругът й им изпраща пари всеки месец. Благодарение на това, тя е много самотна и нищо не прави, докато не осмелява да завърши образованието си тайно от съпруга и сина си.

Марго и Армандо

Марго е жена, чийто съпруг изоставя, за да ходи по чужди жени. Тя е много отчаяна, защото си мисли, че никой няма да я обича, тъй като е пълна. Децата й я критикуват и упрекват похожденията на баща си. В работата си тя се чувства заплашена и решава да напусне. Така отива да работи при Антония в новата й компания.

Йорлей и Марио

Йолети е работлива жена и всеки ден се бори, за да помогне на дъщеря си. Тя издържа съпруга си, който не работи, защото според него, никоя работа, която му предложат, не е достойна за него. Дъщеря й е против нея и смята, че тя унижава баща й, защото той няма работа. Д-р „Торес" се влюбва в нея от първия момент, в който я вижда.

Паулина

Паулина е много горда жена, не понася, че съпругът й има по-добра работа от нея. Тя смята, че заслужава нещо по-добро - той я издържа и обича, но тя иска да се разведат. Всичките й проблеми се дължат на нейната гордост.

Източник: rcnusa.canalrcn.com , es.wikipedia.org/wiki/El_Último_Matrimonio_Feliz