Сянката на Елена (Em família)

Два живота, обединени от най-силните връзки: на любовта и на семейството.

Животи, белязани от най-недостойните чувства: ревност, вина и завист.

Една история за срещи и раздели, привличане и отблъскване на сърцата и съдбите на братовчедите Лаерте и Елена.

Той е млад и талантлив, отдаден на една любов, която се превръща в мания по братовчедка му, която се засилва, когато приятелят му Виржилио се влюбва в нея.

Елена, от своя страна, знае, че е обичана и желана и може би заради това, загърбва чувствата, които нейният братовчед изпитва...

Една история, в която няма злодеи или идеални, а просто хора, които допускат грешки, обичат и прощават.

История, в която убедеността и несигурността на сърцето са постоянно изложени на изпитание.

Новелата преминава през три периода – между 1980 и 2014 година. „Em Família“ разказва историята на това семейство и тази любов, която започва в Гояс и се развива двадесет години, стигайки до шармантния квартал Леблон в Рио де Жанейро и преминаваща през Виена, Австрия.

Началото е през 1980 година, из улиците, по които гордо стоят къщи в колониален стил в град Есперанса, в района на Гояс. Тогава Елена опознава силата на любовта и отдаването на Лаерте.

Една детска страст, изживяна сред водопадите край малкия град и коридорите на бащините им къщи. И една клетва, подпечатана с кръв и един символ – Феникс, на любовта, която винаги се възражда, без значение времето или обстоятелствата, които се изправят по пътя им...

Две сестри – Шика и Селма, са омъжени за двама братя – Рамиро и Итамар. Шика и Рамиро имат три деца – Клара, Фелипе и Елена, импулсивна и свободна девойка. Селма и Итамар имат само един син – Лаерте, който е талантлив флейтист, който си умира от ревност и любов към Елена.

Обвързани от връзките на кръвта и привличането, Елена и Лаерте израства заедно и изживяват една интензивна, но също така изпълнена с недоразумения любов.

Тяхната любов винаги е била приемана като авантюра от семейството, но чувствата им само се засилват с времето и в крайна сметка се налага да ги разделят.

Връзката им би могла да бъде прекрасна, ако не беше ревността на Лаерте, предизвикана от свободното поведение на любимата му. Една от главните причини за ревността на Лаерте е Виржилио.

Когато мечтите на Елена и Лаерте са на път да се превърнат в реалност, голяма трагедия бележи живота и на двамата завинаги, след което двамата поемат по различни пътища.

Омъжена за Виржилио, Елена напуска родното място и се премества в Рио де Жанейро, докато Лаерте заминава в чужбина, където става много известен флейтист... 

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br