На терапия (En terapia)

„En Terapia“ е сериал, който насочва вниманието към обичайните за съвременното общество практики: сеанси и при психоаналитик. Историята се върти около ежедневието на психолога Гилермо Монтес, неговите прекалено дълги седмици, като във всеки един епизод се показва различен сеанс от терапията на неговите пациенти.

Емоционалното преживяване на терапевта е от голямо значение при терапията на пациентите. За своите 50 години, Гилермо е привлекателен мъж, специалист в своята област и точно това е причината да е признат и уважаван психоаналитик в страната. Той приема пациентите си в кабинет, част от къщата, в която живее с трите си деца и съпругата си Сабрина. Но също така, Гилермо притежава агресивен и импулсивен характер. Той е убеден, че всичко подлежи на контрол, включително и особения му характер.

Често, Гилермо е по-откровен от обичайното, обикновено е нетърпелив и избира само най-кратките пътища. В май-добрия случай, терапевтичната му система помага при разрешаване на конфликтите на пациентите му и другите около него, но много рядко резултатите могат да бъдат вредни.

В кабинета му, в понеделниците Гилермо приема една млада лекарка около 30-годишна, която е редовна негова пациентка през последната година. Марина се решава на терапия заради своя страх, че може да провали връзката си, както и заради дилемата си дали да се омъжи или не. Но това, което нейният партньор не подозира е, че тя е влюбена в някой друг: в терапевта си.

Във вторниците приема надменния парашутист, 30-годишен, член на групата G.E.O.F. към федералната полиция. Гастон започва терапия след като претърпява сърдечна криза, при която е изпаднал в клинична смърт. В резултат на това го смятат за неспособен и е отстранен от групата до второ нареждане.

Средите са отделени за Клара, която след ужасна автомобилна катастрофа и по искане от застрахователната компания, трябва да получи документ от психолог със заключението дали има склонност към самоубийство. Клара е на 16 години и е танцьорка. Бори се да се върне към заниманията си и се натоварва до краен предел, нещо характерно за тази професия.

Четвъртъците са запазени за Мартин и Ана – семейна двойка, женени от 10 години и след множество лечения на безплодие, Ана очаква бебе. Мартин е очарован от идеята и иска да има дете, докато Ана е на противоположния полюс – тъй като е на път да постигне дългоочаквано повишение, тя иска да абортира.

В края на седмицата, Гилермо е отделил следобедите на петъците за собствената си терапия, която го връща към неговата митологична наставница – Д-р Лусия, оттеглила се терапевтка. Връзката между двамата е приятелска и професионална, но също така е наситена с напрежение...

Източник: www.todotnv.com , tvpublica.com.ar