Влюби се (Enamórate)

„Enamórate" е историята за младежката любов между Яир и Селесте, които са принудени да се изправят пред множество препятствия, но любовта им един към друг им помага да се борят за осъществяването на мечтите си.

Селесте е една смела девойка, изпълнена с живот. Тя е радостта в дома си и силният й характер помага да се справи с бедността и инвалидността на майка си, Исадора, която е прикована към инвалидна количка. Франсиско, баща й, е строителен работник и въпреки че притежава благородни чувства, той е традиционен мачист. Селесте работи на един строителен обект и живее в беден квартал. Тя мечтае да стане голяма танцьорка, като по този начин може да сбъдне една от най-големите мечти на майка си, която на младини е искала това за себе си.

Яир е богат младеж, който има възможността да учи в най-добрите и най-скъпите университети. Той е решителен и упорит, готов да се бори за осъществяване на мечтите си. Притежава всичко: богат и уважаван баща, коли, привлекателна външност... но му липсва основното: любовта и разбирането на Артуро, неговия баща. Ситуация, която го подтиква да се крие в музиката, където намира всичко, от което има нужда.

Всеки би казал, че тези двама младежи нямат нищо общо, че има прекалено много неща, които ги разделят, но това е просто привидно, защото реалността ги свързва с едно чувство, с обща мечта, която ги свързва завинаги: любовта към изкуството.

Школата по изкуства започва нови курсове и Селесте успява да спечели стипендия, за да учи танци. В школата тя се запознава с Федерико - млад преподавател по театър и голям съблазнител, който е готов на всичко, за да я притежава.

От своя страна, Яир, тайно от баща си, сформира заедно с приятелите си музикална група - „Icaro", тъй като желае да стане музикален идол. Това предизвиква проблеми с баща му, тъй като той зарязва университета заради единственото нещо, което го интересува: музиката. Така той загърбва мечтите на баща му да се превърне в голям архитект и да се ожени за Федра, богата девойка, обсебваща и манипулаторка.

Съвсем случайно, Яир и Селесте се срещат за първи път. От този момент откриват голямата любов и си дават сметката, че животът вече не е същия и за двамата. Яир и Селесте започват нежна връзка, но за нещастие се изправят пред много проблеми, сред които е разликата в социалното им положение. Освен това, чистата им любов е застрашена от безбройните лъжи на техните неприятели, които целят само да ги разделят.

Конфликти, връзки, танци и музика - това са нещата, които изпълват живота им. Въпреки всичко, истинската любов между Селесте и Яир става силна като скала, защитена от земетръси и урагани. Борбата им за любовта им помага да се преборят за сбъдване на мечтите си, превръщайки нея в голяма танцьорка, а него - в музикален идол.

Персонажите:

Селесте Серано

Решителна, нежна, любяща, разбираща, вечно усмихваща се и мечтателка. Те е душата на дома си. От скромно семейство и със собствени желания. Красива и очарована от танца. Посещава уроци по танци и работи на половин ден в строителната компания на г-н Артуро Хименес. Спечелва стипендия за школата по изкуства и се влюбва с Яир.

Яир

Привлекателен, чувствителен и нежен младеж увлечен от музиката. Притежава пари, но привидно е като монах. След смъртта на майка му, той се сблъсква с безразличието на Артуро, баща му. Яир постоянно си спомня за майка си, защото благодарение на нея е открил музиката. Запознава се със Селесте и се влюбва в нея. Бори се срещу всичко, за да постигне мечтите си.

Федерико

Открит противник на връзката между Яир и Селесте. След като се запознава със Селесте, той се обсебва от нея. Преподавател на класовете по театър. Повърхностен, манипулативен, злонамерен, лъжец, хитрец, чувствен и егоистичен младеж и с голям сексуален опит. Има годеница, която постоянно манипулира - Консуелито.

Консуело

Красива, млада, оригинална, капризна, пресметлива и двулична. Наивница, що се отнася до Федерико, на когото позволява да я използва, тъй като е влюбена в него. Посещава школата по изкуства от суета и за да бъде близо до Федерико. Не е добра актриса и е доста повърхностна. Чувства се притисната от майка си, която настоява да се реализира. Дълбоко в себе си, тя е много самотна и постоянно търси внимание.

Мариано

Красив, харизматичен и непокорен, но изключителен творец. Има проблеми в училище, но всъщност е брилянтен. Почитател на музиката, секса и живописта. Използва момичетата за боди-арт като начин да ги съблазнява. Голям приятел от детинство на Яир. Чувства се самотен и иска да открие истинската любов. Живее с Мечита, неговата безразсъдна баба, след като родителите му са го изоставили. Има собствен ангел-пазител, когото само той вижда.

Рубен - Черния

Работи в строителната компания заедно с Франсиско, бащата на Селесте, когото той вижда идеалния мъж за дъщеря си. Обикновен, красив, страстен и разбиращ младеж. Решава да си опита късмета в САЩ. Подтиква Селесте да се реализира и да направи всичко възможно, за да осъществи мечтите си и да бъде щастлива. Нежен и добър, той е жертва на собствените си страсти.

Исадора и Франсиско

Родителите на Селесте. Тя е прикована към инвалидната количка и подтиква дъщеря си да изпълни мечтата, която е имала преди да пострада. Той обича съпругата си, но бедността и навика са убили любовта и пречат на съвместното съжителство. Много нежен с дъщеря си. Ядосва се за това, че не може да осигури всичко, което заслужават Селесте и Исадора.

Артуро Хименес

Баща на Яир. Много богат и властен мъж. Собственик на строителна компания. От скоро женен за Марсия. Предишната му съпруга, майката на Яир, е умряла при странни обстоятелства преди много години. Неотстъпчив, недоброжелателен, пресметлив и хладен. Изпитва гняв и завижда на сина си, поради което не иска да бъде близо до него. На младини е бил влюбен в Исадора, майката на Селесте. Той е склонен на всичко, за да защити сина си от брак с „неудобна" девойка.

Марсия

Мащеха на Яир и настояща съпруга на Артуро Хименес. Чувствителна, привлекателна и обвързваща. Използва Артуро за свои цели. Обожава парите. Пази в тайна своето възхищение към Яир и не точно като към син. Определено е лишена от съвест, а в Артуро вижда начин да има всичко, което е искала и не е имала, тъй като произхожда от бедно семейство.

Източник: www.tvazteca.com , www.comarex.tv