Научи ме да обичам (Enséñame a querer)

Довеени от недоброжелателен вятър, Адриана Маркес и сестра й Емилия пристигат в селото Сан Хуан де Чинчоро. Те търсят чичо си – Дон Рафаел дел Санто Сакраменто, който е вдовец, ексцентричен и има подготвени цитати за всеки случай.

Почти всички мъже от селото се влюбват в красивата Адриана, включително и младия музикант Доминго и най-добрия му приятел Трансито. Рафаел също се влюбва в нея, но той е наясно, че тази любов е невъзможна.

За да се отдалечи, той решава да изпрати племенниците си на крайбрежието, но Адриана също се е влюбила в него и отказва да го остави сам.

Доминго и Трансито постоянно ухажват Адриана, но Рафаел не може достатъчно бързо да промени своите чувства. Той решава да се ожени за старата си любов – страстната Адира, вярвайки, че това е най-добрия изход от положението.

Плановете му се провалят, когато бившият годени на Ядира – Реенкарнасион Салгадо, се появява, за да си отмъсти на Рафаел.

Когато сватбата се проваля, бясната Ядира се заклева да си отмъсти на Рафаел. А тя знае, че слабостта на Рафаел е Адриана.

„Enséñame a querer“ е забавна история за силната любов, саможертвата и за отказа. Една история изпълнена с колоритни и магически персонажи, които често объркват силната страст с истинската любов. 

Източник: vencor.narod.ru