Между любовта и желанието (Entre el amor y el deseo)

„Entre el amor y el deseo“ е една история за любов в пълния смисъл на тази дума – от чистата и искрена, до любовта, която събужда страст и неконтролируемо желание!

Клаудия и Луис Карлос се срещат за първи път пред една красива къща на брега на морето, собственост на Дон Едгар Дюмонт. Именно това е фона, на който започва историята...

Когато Луис Карлос и Калудия започват да изграждат първия си пясъчен замък – този на истинската любов, една морска вълна, силна и неумолима, го помита с един замах. Това е Патриия Дюмонт – хитра и опасна жена.

Патриия изпитва непреодолимо привличане към Луис Карлос и не се отказва, докато не успява да го съблазни, предизвиквайки по този начин една катастрофа, за която никога не е подозирала... Рената Дюмонт ги заварва заедно и изригва като вулкан, обръщайки се против тях с пълна ярост.

Същата нощ, в къщата на плана на семейство Дюмонт, Рената организира невероятно празненство и се възползва от случая, за да унижи Луис Карлос пред всички поканени, без да знае, че с виковете си ще подразни кучетата на Дон Едгар Дюмонт, който я нападат неконтролируемо.

Рената обвинява Луис Карлос в опит за убийство и го изпраща в затвора, разделяйки го от любовта и желанието.

С помощта на Едгар Дюмонт и няколко години по-късно, Луис Карлос излиза от затвора, решен да си върне любовта и доверието на Клаудия, и на морския плаж, където са се влюбили, ѝ предлага да се омъжи за него.

Точно в този момент се появява Патрисия Дюмонт, за да им попречи. Тя е способна да разкрие и най-интимната тайна, с което да разруши любовта, доверието и добрите намерения на Луис Карлос, който иска да започне нов живот.

Една любов, която се сблъсква с лъжи и интриги... една страст, която не позволява да бъде загасена... един мъж, който живее разкъсван... Между любовта и желанието.

Персонажите:

Клаудия

Красива, с един искрен поглед, който може да обезоръжи всеки. Това, което я води в живота е истинската любов, нейната огромна щедрост и голямо желание да успее. Тя е жена, отдадена на живота, способна да се наслади на връзката със семейството си, помощта, която раздава на другите, своята професионална дейност (тя е журналистка) и всичко това споделя с мъжа, когото обича.

Луис Карлос

Атлетичен, много привлекателен, чувствителен, благороден, смел и решителен. Животът му се променя в дена, в който пристига в къщата на семейство Дюмонт, когато е все още дете. Едгар Дюмонт изпитва симпатия към малкия Луис Карлос и става негов ментор. Той го научава да обича книгите, спонсорира неговото образование и го превръща в почтен и талантлив писател, който се влюбва в Клаудия Фонтана – жената, която открадва сърцето му и го кара да се чувства най-щастливия мъж на земята, когато е в нейна компания.

Едгар Дюмонт

Щедър, романтичен и пълен със спомени. Винаги е споделял богатството си със семейството. Като най-голям брат от братята Дюмонт – Андрес и Бернардо, той също така е патриарх на семейството, с всички отговорности и привилегии, които носи това. Почитател на средновековната литература и от нея черпи своите морални ценности, той е истински кавалер с универсални принципи, което го превръща в праведен мъж и човек за пример.

Рената

Лъжлива, безскрупулна, неуловима. Никога не е имала истинска стабилна връзка. Тя принадлежи на династията Дюмонт. Тя умее да мами без да ѝ мигне окото, но нито децата ѝ – Фелипе и Патрисия, нито съпруга ѝ – Андрес Дюмонт, я познават. Само може би Марсио – международен модел, и Херонимо – мъжът, който я е отгледал като собствена дъщеря, я познават малко, но дори и пред тях не се разкрива напълно. Нейната най-голяма амбиция е да наследи състоянието на своя девер Едгар Дюмонт и водена от това желание, тя е способна на най-тежки престъпления.

Алфредо

Измъчван от миналото, той живее в изкривена реалност заради алкохолизма, от който страда. Казва, че обича съпругата и дъщерите си най-много на света, но действията му показват противното. Бил е до Елвира при ражданията на Клаудия, София и Алфредито, но преждевременната смърт на малкия го кара да изпитва най-тежката вина: да се чувства виновен за тази загуба.

Патрисия

Красива, спортна натура, решителна, капризна и е факт, че тя е истинска жена. Има всичко в живота, но не е доволна от нищо. Разчита на финансова и социална стабилност, но ѝ харесва свободата и не иска да поема отговорности. Собствените ѝ интереси са над всичко и всички и без да се страхува от последствията, тя е отговорна за най-големите нещастия в тази история.

Маурисио

Привлекателен и професионално стабилен мъж. Професионален модел, той има класа и добър вкус. Освен че е специалист във връзките, той е харизматичен. Въпреки че е силен мъж на външен вид, в действителност дълбоко в себе си той е като беззащитно дете. Никога не е разбирал хладността на Рената, която настоява той да бъде променлив като нея, истински хамелеон. Живее, очаквайки нейното благоволение и признание, но дълбоко в себе си е наясно, че животът му не върви в посоката, която би искал, и на моменти се отчайва. Неговата единствена емоционална подкрепа е Херонимо.

Андрес Дюмонт

По професия дипломат, той е специалист в отношенията с другите. Възхищава се на брат си Едгар и го уважава. Имал е лошия късмет да се ожени за Рената, която се е посветила на възпитанието на децата, поради което се чувства виновен, че не им отделя достатъчно внимание. Никога не е задавал въпроси за загадъчното пристигане на Габриелито, малкото им дете, с което допуска същите грешки като с по-големите им деца. Срещайки се отново с Муриел си дава сметка, че никога не е спирал да я обича, докато бракът му се намира в криза.

Муриел

Французойка, отворена, свободна личност, независима и предприемчива. В момента има свободна връзка с Гилерме де ла Гарса, с когото ръководи популярното списание „Stampa“. Много години е била сама заради разочарованието, което е преживяла с Андрес Дюмонт.

Гилермо де ла Гарса

Дързък и триумфиращ, той ръководи списанието „Stampa“. Въпреки че обожава Муриел, той е почитател на женската красота, тъй като винаги е заобиколен от модели, на които може да засвидетелства своята обич. Неговата стабилност се разклаща, когато открива, че Андрес Дюмонт продължава да обича Муриел.

Исолда

Огорчението и разочарованието ръководят нейните действия. Показва обич и вярност само към Едгар Дюмонт, единственият човек, на когото има пълно доверие. Въпреки че е враждебна със сина си Луис Карлос и не се трогва от трагедиите, които го сполитат, тя е твърда и непреклонна с него. Единствено цели да го отдалечи от семейство Дюмонт, но преди всичко от Рената, за това подкрепя връзката му с Клаудия. Поведението ѝ към Рената е много загадъчно и навежда на мисълта, че се познават от много години.

София

Иделистка и отговорна. Въпреки че винаги е била защитавана от смелостта и ценностите на сестра ѝ Клаудия, тя уважава семейството и неговите обичаи. Преживява спокойно и мълчаливо любовта си към Фелипе Дюмонт. Изправя се лице в лице с проблемите, с които се сблъсква, но винаги разчита на помощ от страна на майка си Елвира, леля си Ана Мария и сестра си Клаудия. Един ден научава, че си струва да чака това, което най-силно желае – любовта.

Фернандо

Хитър, ловък, коварен. С никого не споделя своето богатство. Интересува се само от себе си. Амбициозен, той се изкачва в обществото благоволение на тъща си, която вярва повече на него, отколкото на собствената си дъщеря Лусия. Съдружник на Едгар Дюмонт и мечтае да натрупа същото състояние като него. Страстта, която изпитва към Сара, най-добрата приятелка на Патрисия Дюмонт, го подтиква да извърши непростими грешки, като да наруши правилата в собственото си семейство.

Фелипе

Почтен по наследство. Той е достоен представител на семейство Дюмонт. За разлика от сестра си Патрисия, той не оставя да го водят импулсите му. Смело понася това, че Клаудия обича Луис Карлос и въпреки съперничеството, никога не губи самообладание пред него. Той е добър и няма социални предразсъдъци, поради което се сприятелява със семейството на Клаудия, превръщайки се в опора за семейство Мартинес. Предприемчив и смел, той разкрива тъмните сделки при управлението на Фернандес в бизнеса на чичо му Едгар Дюмонт.

Сара

Красива, пресметлива и фриволна. Много самоуверена. Знае, че няма време за губене с любов, за това го използва пълноценно в печелене на пари и постигане на стабилност. Води двоен и таен живот, тя се възползва от Фернандо, от когото е обсебена и успява да провали нейните планове. Преди да разреши този проблем, тя се сблъсква с друг – неочакваната любов.

Елвира

С един традиционен и малко провинциален вид, изпълнена с морални ценности, тя се вижда принудена да вземе трудно решение, което може да промени нейния живот, но би спасило целостта на семейството. Изморена да чака, тя не е готова да повярва отново на думите на Алфредо, нейния съпруг. Въпреки любовта, която изпитва към него, настоява за доказателства преди да му даде още един шанс. Много солидарна е и се бори за финансова и емоционална стабилност за дъщерите си Клаудия и София. Има тясна връзка със сестра си Ана Мария.

Габриелито

Габриелито е ключов елемент в любовния триъгълник между Луис Карлос, Клаудия и Патриия. Също така е и причина за конфликтите между Рената, Патрисия и Андрес. Около него се зараждат силни спорове в семейство Дюмонт.

Лусия

Отчаяна и на ръба на пропастта. Омъжила се е много млада и изпълнена с илюзии за Фернандо, но сега това ѝ струва живота. Издържа всичко в името на сина си Рамон, на когото дарява цялото си внимание, като игнорира всички останали: съпруга си, майка си, брат си и дори самата себе си. Благодарение на безусловната помощ на Муриел и съветите на Тоня, прислужницата ѝ, малко по малко преоткрива себе си и също така истинската любов... Адриано.

Хисела

Следвайки градската философия, популистка, наивна и в също време силна, тя се разкрива като сърдечна жена пред всички. Много добре знае какво трябва да направи за дъщеря си Доминика и също така, когато се появява истинската любов, тя я приема. Животът ѝ се обръща на 180º, като се запознава с Едгар Дюмонт.

Доминика

Завистлива и безкрайно амбициозна. Не е способна да оцени усилията на майка си Хисела, която изисква от нея през цялото време. Дори по грешка не излиза с мъж, който няма кола. Способна е да опита какво ли не, тъй като принадлежи към богатите младежи. Не уляга, докато не пада в калта, от където излиза с голямо

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Entre_el_amor_y_el_deseo