Фалшива самоличност (Falsa identidad)

Диего Идалго и Исабел Фернандес са двама напълно различни младежи, които по стечение на обстоятелствата се срещат и се съгласяват да приемат фалшива самоличност, представяйки се за щастлива брачна двойка. Тяхната цел е да избягат от враговете си, които не прощават.

След смъртта на баща на Диего, брат му Елисео – кмет на Аламос, обещал на баща си да се грижи и да бди над брат си. Ситуацията, която кара Елисео да защити брат си настъпва, когато става ясно, че Диего е част от престъпна група, която краде гориво от държават, за да го продава на най-важния капо в Сонора – Гавино Гаона. Когато той разкрива, че Диего, бидейки годеник на дъщеря му Сирсе, става любовник на съпругата му Силвия, побеснява и обявява цена за главата му, нареждайки на хората си да открият младежа и да го заведат в ранчото му, жив или мъртъв.

От друга страна, Исабел е невинна домакиня, майка на Рикадо и Аманда. Когато е едва на 15 години, тя се омъжва за Корона – изпълнител на северняшка музика, който се проваля и който в началото е бил много благороден и чувствителен, но с времето се е превърнал в истински мачо. Исабел е отгледана с идеята да бъде майка и съпруга за пример, поради което се примирява с насилието от страна на Корона. Когато той я изпраща в болницата и ѝ съобщават, че е изгубила бебето си заради честите физически атаки от страна на Корона, Исабел достига критичната си точка. Изморена от насилието на съпруга си, тя решава да помоли за помощ Сорайда – икономката в дома на Елисео. И така, Исабел и децата ѝ събират вещите си и намират убежище в дома на кмета, а Корона – защитаван от бащ си, командир от полицията Матео Корона, получава съвет да подаде жалба срещу Исабел за изоставяне на дома.

Елисео, решен да защитава на всяка цена своя брат, след като се запознава с Исабел и децата ѝ и знаейки, че наскоро е починала американска семейна двойка близо до границата, замисля план, според който Диего и Исабел приемат самоличностите на тази двойка. И за по-убедително, те решават да представят Рикардо като техен син и така Диего Идалго, Исабел Фернандес и Рикардо Корона се превръщат в Емилиано, Камила и Макс Гевара. С тази лъжа, Елиесо се отървава от официалните документи на Диего и Исабел и обявява брат си за мъртъв.

Със законни документи, Исабел, Диего и Рикардо преминават в САЩ и се подслоняват в един хотел близо до границата. За нещастие, техните врагове не се отказват, докато не ги открият и да ги накарат да си платят за предателството и изоставянето. Гавино успява да установи тяхното местонахождение и изпраща хората си да ги проследят. Това принуждава двамата да се преместят в град Мексико, защитавайки се и помагайки си един на друг, докато не откриват чисто нова химия, която никога преди това не са изпитвали и си дадат сметка, че външността винаги лъже.

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Falsa_identidad_(serie_de_televisión) , https://www.caracoltv.com/