Лицемери (Farsantes)

Историята в новелата „Farsantes“ се развива в една адвокатска кантора в предградията на Буенос Айрес и главните герои са адвокати.

Гилермо Грасиани е известен адвокат, който, след като е бил отстранен от практикуване на професията, решава да се върне и за целта отваря своя кантора. В нея пристига Педро – млад адвокат, към когото Гилермо изпитва силно привличане.

Въпреки всичко, Педро никога не е изпитвал чувства към друг мъж. Точно обратното – поддържа сантиментална връзка с Камила. Близостта с Гилермо, обаче, разкрива една страна от неговата личност, която дълго време е потискал, разкрива едно непознато за него самия лице.

В адвокатската кантора започват работа няколко души.

Алберто – бивш затворник, когото Гилермо е изкарал от затвора без да вземе дори песо за услугите си. От мига, който излиза на свобода, той се превръща в доверено лице за адвоката.

Габриела – млада адвокатка, смела, подредена и отстъпчива, която, обаче, крие тайна, от която се срамува и я кара да се изправи срещу най-тъмната част от личността си.

И Маркос – специалист по закони, симпатичен, открит, женкар, безкрайно амбициозен и със съмнителен морал.

По време на всяко повикване, „Farsantes“ се заема с различни съдебни случаи и стигат до находчиви решения.

В същото време, задълбочаването в личния живот на членовете на адвокатската кантора, които, успешни в професията, трябва да справят с емоционалните си слабости и ограничения.

Източник: www.pol-ka.com