Флорибела (Floribella)

Ако Пепеляшка беше девойка от XXI век, най-вероятно вместо да чисти дома, би потърсила работа и вместо да мечтае за дрехи и карети, щеше да мечтае да прави това, което най-много харесва. Освен това не би чакала приказния принц, а сама би тръгнала да го търси...

Именно такава е Флоренсия Гонсалес, момиче на 20 години изпълнено с мечти и за което изглежда, че фантазиите съществуват. Въпреки тежките моменти, които е преживяла, Флоренсия е мила и преди всичко щастлива. Изгубила е майка си много малка и е отгледана от Титина, която се е грижила винаги за нея все едно й е родна дъщеря.

Светът на Флоренсия е музиката и групата, която е сформирала с най-добрите си приятели – Коке, Бата, Лили и Ната. Мечтае групата й да се изявява на голямата сцена. Но животът й се променя напълно, когато приема да работи като помощничка на домашната учителка Грета в дома на Фритценвалден. Там се грижи за шест деца, които наскоро са изгубили родителите си. Това, което Флоренсия дори не подозира е, че в тази къща ще открие истинската любов.

Флоренсия е покорена от Федерико, най-големият от семейство Фритценвалден и настоящата глава на семейството. Младеж, който е бил принуден да зарежи своите мечти и да се обърне към своята студена и рационална страна, за да се грижи за братята си. Лед, който Флор успява да разтопи като се държи естествено. Радостта, с която заразява останалата част от семейството и ги прави свои съюзници на любовта, която Флоренсия изпитва към Федерико.

Но приказката няма да е пълна без лошите. Нашата принцеса трябва да се бори с интригите на порочната Агустина и майка й, Мария Лаура Торес Овиедо, вдовица на Сантиян, по-позната като Малала. Една студена жена, която не се поколебава пред възможността да ожени дъщеря си за състоянието на Фритценвалден. И това не е съвсем така, защото Малала разбира, че покойният й съпруг е оставил половината от състоянието си на дъщеря, която има от извънбрачна връзка. Това разкритие събужда гнева на Малала и я кара да издири наследницата, без да подозира, че в действителност тя е в дома на Фритценвалден. Но никакви интриги не могат да сломят духа на Флоренсия, която пред нещастието избира убежището на музиката и мечтите си.

„Floribella“ е история пълна с музика и цветя, магичен свят, където никой не остава настрана от пакостите на децата и се заразява от песните на Флор и нейната група, а необичайните ситуации просто карат цялото семейство да се смее. Но преди всичко, „Floribella“ е история за чистата любов, тази, която може да се открие само в приказките.

Персонажите:

Флоренсия Гонсалес

Флоренсия е много специално момиче. Израснала е в дома на Титина, най-добрата приятелка на майка си, мислейки, че баща й е моряк, който живее в открито море. В квартала се запознава с младежи и с тях осъществява мечтата си да създаде музикална група. Дружелюбна и динамична, стилът й на обличане е характерен, също като отношението й към приятелите. Не понася несправедливостта и винаги защитава слабите. Приятелка на децата, вярва в съдбата, феите и има дар, който й позволява интуитивно да усеща какво предстои да се случи. Нейното съкровище е един посребрен орех, подарен й от майка й. Винаги казва, че когато си намери място, където да пусне корени, ще посади този орех. Това прави в дома на Фритценвалден.

Федерико Фритценвалден

Животът му е бил щастлив, когато е учил в Европа, докато не се налага да се прибере в Чили след смъртта на родителите си, за да се грижи за братята си. Задълженията го превръщат в твърд и рационален човек. Опитен в бизнеса, той не умее да контролира по-малките си братя и сестра и накрая все ги наказва, което поражда обърквания и бунтове. Срамежлив с жените, той трудно приема ролята на кавалер. Вече две години е годеник на Агустина, дъщерята на кръстницата му Малала. Той осъзнава, че е с нея по навик, а не от любов, след като в живота му влиза Флоренсия.

Начо Фритценвалден

По-красив от близнака си, той се превръща в професионален тенисист. Има успех сред жените и въпреки че е истинско бедствие на дансинга, той е крал на празника. Истински нахалник, но успява да печели симпатия, за да му простят всичко. Единственото, което уважава в семейството му е неговия близнак и се грижи както никой друг за сестра си Мая. Любовните му истории приключват, когато се запознава с Флор и се влюбва до полуда в нея.

Николас Фритценвалден

Въпреки че е неразделен с близнака си, Николас трябва да се примири с ума си, докато Начо е красавеца. Гений в изчисленията, превъзходен ученик и ненаситен читател, той иска да открие начин да се промени, за да има успеха на брат си с жените. Единственият път, когато се осмелява да каже нещо романтично на момиче е в чата и така започва връзката му с Лили, но любовта му към нея не е достатъчно силна, за да преодолее свята срамежливост, поради което моли Начо за снимка, която да изпрати на Лили, когато тя го моли за това. Това, което не подозира е, че онова, което е започнало като игра, ще нарани и двамата.

Мая Фритценвалден

Единствената жена в семейството. Смъртта на родителите й оставя дълбока следа дълбоко в нея. Силният й характер й помага да се противопостави на властта на най-големия си брат. Променя се бързо – както може да бъде нежна с по-малките си братя, така може да бъде истински тиранин, когато нещата не ставата така, както й се иска. Мая се влюбва в Коке, един от групата на Флор, но брат й ще направи и невъзможното, за да попречи на тази връзка. Опустошена, Мая търси убежище при Гаспар, най-добрият приятел на Федерико, без да подозира, че това ще й донесе по-голяма болка.

Мартин Фритценвалден

Най-самовглъбеният от семейството. Най-тежко е понесъл смъртта на родителите си. Срамежлив и с малко приятели, той намира убежище в учението, докато не среща Флор, която му помага да разбере своята голяма чувствителност.

Томас Фритценвалден

Най-малкият в семейството, злобен, свръхактивен. Всички го защитават, защото е малък, а той ги манипулира както поиска. Винаги измисля нови пакости, които Грета не може да понася и не знае как да го контролира. Понякога се чувства самотен, докато не се появява Роберта, с която той се заема, за да направи всичко възможно и да изпълни мечтата си: Федерико да се ожени за Флор.

Роберта

Момиче, което е живяло на улицата, докато не среща Флор и я приема като своя по-малка сестра. Независимо че е момиче, Роберта много добре се бие и казва, че не я интересуват последствията. Когато пристига в дома на семейство Фритценвалден, спечелва симпатиите и привързаността на всички. Роберта се превръща в най-добрата приятелка на Томас и двамата замислят и изпълняват различни пакости. Освен това те си поставят за цел да съберат Флор и Федерико.

Тересита Рамос – Титина

С огромно сърце, Титина става като майка за Флор, когато умира Маргарита. Много близка приятелка с всички свои клиентки във фризьорския салон. На младини е била приятелка на Малала, но това приятелство приключва, когато Титина не само се влюбва, а и се омъжва за годеника на Малала, Раул. История, която продължава с нова сила, когато Малала се завръща в живота й, когато открива, че съпругът й е имал извънбрачна дъщеря.

Раул

Бивш съпруг на Титина и „ябълката на раздора“ между нея и Малала. Добър е, но не му стига смелост, за да се противопостави на живота. Иска да бъде най-добрия баща за сина си, Бата. Той е на върха на щастието, когато Малала се завръща в живота му и се опитва да възстанови връзката си с нея. След като отново се разочарова от нея, той осъзнава, че единствената жена, която си заслужава е Титина.

Мария Лаура Торес Овиедо, вдовица на Сантиян - Малала

Единствената й цел са милионите, които е оставил покойния й съпруг. Животът й се преобръща, когато открива, че не може да разполага с тези пари, защото Сантиян е завещал половината от състоянието на извънбрачната си дъщеря. От този момент Малала се посвещава в издирването на наследницата, за да се отърве от нея и да я отдалечи от наследството. Малала има две дъщери: Агустина, нейно копие, и София, която постоянно унижава и презира, защото я приема за безполезна като баща си. Друг неин план е да омъжи дъщеря си Агустина за доведения си син, Федерико, и така да увеличи милионите си.

Агустина Сантиян

Агустина е получила като наследство от Малала честолюбието и безотговорността. Много привлекателна, тя е уверена, че светът трябва да е в краката й, и Федерико не е изключение. Обсебена е от идеята да се омъжи за него и за това дори е готова да бъде нежна с малките братя Фритценвалден. След като според нея най-важното на света е красотата, тя презира сестра си София и се посвещава на идеята да съблазни Педро, градинаря, заради забава. Успява да привлече Педро на своя страна в борбата й срещу Флор.

София Сантиян

Неуверена и чувствителна, София се опитва да бъде лоша като майка си и сестра си, но не успява и за това те я презират. Единствена тя се възхищава на баща си и страда много, когато открива, че майка й кокетничи с Раул, а и с други мъже. София е щастлива в дома на семейство Фритценвалден, нищо че никой не й обръща внимание. Мечтае да е част от по-голямо семейство и когато се запознава с Флор, става нейна добра приятелка. София се влюбва отчаяно е Бата, когото успява да завоюва с характерната й спонтанност.

Гаспар Балмаседа

Най-добрият приятел на Федерико, освен това негов адвокат и дясната му ръка. Фритценвалден е като негово семейство, знае какво са преживели и преживява проблемите на Федерико при възпитанието на по-малките от семейството. Гаспар харесва спонтанността на Флор и е убеден, че тя е жената за приятеля му, а не капризната Агустина. Проблемите му започват, когато Мая, сестрата на Федерико, се влюбва в него и Гаспар открива, че изпитва към нея нещо повече от приятелство. Тогава той се изправя пред тежък избор: Мая или приятелството му с Федерико.

Грета Фасбиндер

Родена и израснала в Германия, тя е една достойна представителка на икономите. Вярва в дисциплината и реда, но също така лесно се привързва. След любовно разочарование, тя се отказва от любовта и не иска да приеме, че е влюбена в Антонио, готвача в къщата. Обича малките Фритценвалден като свои деца и с готовност се грижи за тях. Също така обича и Флор, въпреки че я смята за прекалено спонтанна и подлежи на превъзпитание.

Антонио

Елегантен и забележителен, той смята, че готвенето е изкуство и може да си обясни как така му се налага да готви за толкова много деца. Независимо от протестите му, той е очарован да живее в дома на Фритценвалден и това, което му харесва още повече е да се кара с Грета, която обича тайно. Винаги говори лошо за Малала и Агустина. Той обича Флор и е готов да я защитава.

Педро Саборсо

Шофьор в къщата и е наясно, че е привлекателен и че мускулите му разпалват момичетата. Но цялата тази увереност извезва, когато Агустина се „спира“ на него. Бедният Педро изгубва разума си по тази порочна девойка и е готов да рискува работата си, превръщайки се в неин съюзник в плановете й да се избави от Флор.

Нилда

Като майка на покойния Сантиян и баба за София и Агустина, Нилда ненавижда Малала, защото смята, че никога не е обичала сина й. Независимо че е авторитарна, деспотична и властна, тя цени хората, които й се противопоставят без страх. Именно заради това е очарована от Флор, с която започва голямо приятелство.

Доминик

Учебно пътуване на Мартин довежда в дома на семейство Фритценвалден Доминик. Доминик е конфликтно момиче, което предизвиква само главоболия.

Валентина

Най-добрата приятелка на Мая и нейна съучастничка в нейните лудории и пакости.

Бата

Истинското му име е Дамян, но го наричат Бата след като за първи път е отишъл в батареята. Независимо че е прекалено млад, той е мъж, свикнал да се грижи за жените си: майка си Титина и най-добрата му приятелка Флор, която приема като сестра. Най-голямата му страст е музиката, талантлив и предприемчив, той прави всичко, за да издигне групата. Той знае, че истинската любов идва само веднъж в живота и той я преживява със София, без значение, че тя е грозницата на групата. Противопоставят се на майките си, Малала и Титина, които не могат да приемат идеята, че децата им се обичат.

Коке

Привлекателен и уверен в себе си, неговата страст са жените и парите, заради което иска да се превърне в рок-звезда. Умел представител на групата и въпреки че понякога прави живота на приятелите си заради парите, те знаят, че той е единствения, който може да им помогне да се издигнат. Влюбва се в Мая от пръв поглед. Готов е да се бори, за да бъде с нея, въпреки че съдбата е подготвила друг край за тях.

Рената - Ната

Пее и свири на ударните в групата. Има голямо сърце и се опитва да се намесва в караниците в групата, които не са малко. Голямата й любов е Гаспар, но това й носи само страдания, особено като разбира, че Гаспар е влюбен в приятелката й Мая.

Лили

Най-добрата приятелка на Ната, пее в групата. Жизнерадостна и романтична, но не прощава, когато я мамят и за това се опитва да си отмъсти на Нико, когато разбира, че той се е опитал да я спечели, представяйки се за брат си в чата. Кокетка и манипулаторка, знае колко е привлекателна и не може да повярва, когато „нейния“ Нико се захваща с грозницата на квартала.

Източник: teleseries.tvn.cl