Дивата котка (Gata salvaje)

Росаура Риос е красиво и сърдечно момиче, което е загубило майка си и която живее с баща-алкохолик. Тя няма друг избор, освен да работи ден и нощ, за да издържа своето семейство, което живее в малка къщичка в близост до огромно ранчо, което принадлежи на семейство Арисменди.

Луис Марио е образован красив млад мъж, наследник на семейното богатство, който е изгубил своята съпруга при много странен инцидент в морето и тя така и не е открита. Тази случка го прави затворен и го държи на разстояние от сантиментални връзки известно време.

Луис Марио решава да се върне от Ню Йорк, за да се заеме със семейния бизнес, който не е в много цветущо финансово положение. Когато се завръща, малкият самолет, с който пътува, претърпява катастрофа много близо до ранчото. Росаура, която е в този район в този момент, го открива и го спасява. Луис Марио импулсивно я целува. В отговор тя му удря шамар, заради което си спечелва прякора “Дива котка”.

Съдбата събира Росаура и Луис Марио в много ситуации, дори се женят.

Едуарда, сестрата на Луис Марио иска да види брат си женен за богато момиче, Ева, което може да ги спаси от финансов крах. Но Луис Марио, напук на сестра си, се жени за Росаура, която е силно влюбена в него, докато той не изпитва същите чувства.

Едуарда и Ева правят живота на Луис Марио и Росаура истински ад и накрая успяват да разрушат този брак.

Останала сама, Росаура без средства и много тъжна започва нов живот. Но нейният шанс да се промени идва, когато научава, че е единствената наследничка на доня Крус Оливарес де Рейес, властна и заможна жена, която иска да открие своята внучка преди да умре.

С нейна помощ Росаура става съвършена дама, която мисли да използва своето наследство, за да си отмъсти на всички, които са я наранили в миналото и естествено в това число влиза и Луис Марио.

Росаура, “Дивата котка”, един ден осъзнава, че нейната трансформация я е превърнала в безмилостна и безсърдечна жена. Освен това разбира, че любовта й към Луис Марио си е все същата и въпреки всички неща, които е причинила на семейство Арисменди, тя страстно го обича. Най-накрая те ще могат да постигнат щастието, което дълго време им убягва...