До края на света (Hasta el fin del mundo)

София Рипол – красива, умна и решителна жена с твърд характер, е управителен директор на Фабрики Рипол, годеница на Патрисио Итурбиде и по-голяма сестра на Алекса и Даниела. Обстоятелствата на живота са я изправили начело на семейния бизнес.

Салвадор Крус – обикновен, благороден и симпатичен мъж, е професионален автомобилен пилот и механик. Той се запознава със София, когато изгубва възможността да участва във важно състезания. Между двамата се ражда мигновено привличане и поставя началото на една история, в която трябва да се справят с препятствията, които поставят Патрисио Итурбиде – амбициозен мъж, който използва София като трамплин, и Силвана Бланка, предполагаемата най-добра приятелка на София, обединявайки се да разделят София и Салвадор.

Алекса е общителна, капризна и разглезена от майка си. Тя се завръща от Испания. Армандо Ромеро – приятел и колега на Салвадор, който отива да я посрещне. Алекса е силно привлечена от него, а това разпалва ревността на Ирма, интимна приятелка на Армандо и майка на Нандо.

Даниела е най-малката от сестрите. Тя озарява със светлина дома им. В един търговски център, тя се запознава с Лукас Кавасос, който изпълва с любов живота на девойката. Той е спонтанен и симпатичен. Лукас приема да свърши няколко не много законни неща, защото иска да помогне на баба си.

Фаусто Ранхел – икономът в имението, е мъж с изтънчени вкусове. Съучастник и съветник на жените Рипол, на които е посветил живота си, тялом и духом, и преживява с тях едни от най-трудните моменти.

Грета пази тайна, която ще промени живота на дъщеря ѝ София и на Франсиско, продавач в колония Унион и баща на Арасели, която се бори неуморно за любовта на Салвадор. Това предизвиква сериозни конфликти между двамата...

Всички герои в историята търсят своя път към щастието. София и Салвадор се боратя за любовта си по един път, който може да ги отведе До края на света.

Персонажите:

София Рипол

Красива, изпъкваща, изтънчена, трезвомислеща, честна и с доброс ърце. Тя е начело на семейната фабрика за шоколад Рипол, една от най-популярните в страната. Тя се посвещава изцяло на целта си – да издигне на международно ниво империята Рипол.

Алекса Рипол

Красива, привлекателна, секси и забавна. Фриволна, суетна и егоцентрична. Харчи пари с пълни ръце. Живее в чужбина, заобиколена от лукс. Грета я подкрепя във всичките ѝ капризи. Запознава се с Армандо Ромеро и веднага усеща силно привличане. Държи се кокетно и капризно.

Даниела Рипол

Красива девойка, ученичка, нежна, чувствителна, грижовна и добра сестра. Тя е радостта на семейство Рипол. Неочаквано се влюбва в Лукас Кавасос и застава срещу Грета, борейки се до край, за да осъществи мечтата си за любов.

Оливер Пералта

Решителен младеж, възпитан и чувствителен. Син на Херонимо и Исадора. Оливер се появява в живота на Даниела Рипол като преподавател и скоро си дава сметка, че тя покрива неговата представя за идеална любов.

Салвадор Крус

Професионален автомобилен пилот и механик. Съблазнителен, привлекателен, симпатичен, откровен, с очарователна усмивка, импулсивен, почитател на високия адреналин, забавен и оптимист. Верен и отличен приятел, добър син и брат. Той е домошар. Уверен в способностите си. Любимецът на квартала. Радва се на голям успех сред жените, тъй като е много нежен с тях. Все още не се влюбвал и не е открил любовта на живота си.

Гуадалупе Санчес де Крус, Доня Лупе

Жена с голяма сила и характер. Любеща майка, която е помогнала на децата си – Салвадор и Марисол, да поемат в правилния път. Нейната слабост е съпругът ѝ Хавиер. Ентусиастка, приказлива, симпатична, дава уроци по танци на своите съседки и е отлична готвачка. Най-добрата приятелка на Пако, към когото изпитва възхищение и обич.

Франсиско Фернандес, Пако

Баща на Арасели и чичо на Ирма. Обичан и уважаван в квартала. Излъчва благородство и достойнство. Обстоятелствата на живота са го превърнали в огорчен, заядлив и затворен човек. Въпреки всичко, той е добър мъж, който винаги е готов да помогне.

Армандо Ромеро

По професия е механик. Привлекателен, мъжествен, уверен, жизнен и с големи достойнства. Интелигентен и честен. Живее в отворена връзка с Ирма и Нандито. Най-добър приятел на Салвадор. Бил е професионален състезател, но сега работи за семейство Рипол.

Силвана Бланко

Жена от добро семейство. Привлекателна, със силна личност и открояваща се. Завистлива, страстна, перверзна и лицемерна. Заема висок пост във фабриката за шоколад Рипол. Влюбена е в Патрисио. Има по-малък брат – Кристиан. Приета е от семейство Рипол като още един член.

Патрисио Итурбиде

Решителен, атлетичен, жизнен и страстен. Владее изкуството на съблазняването. Умее да се облича с вкус. Освен това е амбициозен, алчен и манипулатор. Прави всичко по силите си, за да се влюби София Рипол в него, а главната му цел е да се ожени за нея. Заема важен пост в компанията Рипол.

Грета Банди, вдовица на Рипол

Съпруга на починали Октавио Рипол, майка на сестрите Рипол. Посвещава времето си на усъвършенстването си в скулптурата, рисуването и керамиката. Жена със силен характер, образована, изтънчена и водена от социалните предразсъдъци. Прекалено много пази и манипулира дъщерите си.

Фаусто Ранхел

Иконом в имението на семейство Рипол. Човек с изискани маниери, почитател на литературата, класическата музика и доброто кино. Близостта му с жените от семейство Рипол му позволява да опознае отблизо най-дълбоките чувства на дамите.

Ирма Фернандес

Приятелка на Армандо, майка на Нандо и племенница на Пако Фернандес. Привлекателна и чувствена, тя е много популярна. Амбициозна жена, която търси на всяка цена удобствата и лукса, които Армандо не може да ѝ осигури. Интригантка, клюкарка, упорита жена. Следва търговия в не много престижна академия. Не гледа с добро око на това, че нейният мъж работи като шофьор на Алекса Рипол.

Арасели Фернандес

Красива и независима адвокатка. Дъщеря на Пако, тя е остнала без майка. Живее в Монтерей. От няколко години е гадже на Салвадор и когато баща ѝ се разболява, тя се вижда принудена да се върне в Мексико. С измами се е вкопчила в Салвадор и прави всичко по силите си да го задържи до себе си.

Матиас Ескудеро

Слабост му са красивите жени, но няма голям успех с тях. Симпатичен, с добро сърце, благороден и вечер. Добър приятел на Салвадор и Армандо. Останал е сирак и приема Гуадалупе като своя майка. Той е привързан към Марисол. Запознава се с Ираис във фабриката Рипол и се влюбва в нея.

Лукас Кавасос

Привлекателен младеж, който приема съмнителни работи, за да помага на баба си Мигелина, която е като майка за него. Изпълнен е с негодувание срещу истинската си майка, която го е изоставила, когато е бил много малък. Тежкият живот в квартала го е белязал. Опознава любовта благодарение на Даниела Рипол.

Марисол Крус

Красива, невинна, малко претенциозна, със силен характер и убеждения. Изпитва възхищение и голяма обич към брат си Салвадор. Капризна, разглезена и малко непокорна. Обожава майка си и въпреки че Хавиер, баща ѝ, не присъства постоянно в живота ѝ, изпитва особена почит към него. 

Източник: www.televisa.com