Докато те намеря (Hasta encontrarte)

Теленовелата разказва историята на Каталина Сиенфуегос – млада жена от висшата класа, която живее с първата си любов. Той е младеж от средната класа и се казва Лаутаро Касерес. Но Доня Пиедад Асокар е твърдо против любовната връзка на дъщеря си, тъй като ненавижда наследниците мапуче на Лаутаро. Но една бременност я принуждава да предприеме драстични мерки.

По време на раждането, Пиедад отвлича новородената дъщеря на Каталина и Лаутаро и постига целта си детето да изчезне. След това измамва Каталина като ѝ казва, че бебето е било мъртво родено. Тази предполагаема „загуба“ завлича младата жена в дълбока депресия, която с времето става причина за раздялата ѝ с Лаутаро.

Няколко години по-късно, Каталина успява да изгради живота си наново, както винаги е искала майка ѝ Пиедад – живот, изпълнен с лукс и блестящо съвършенство. Вече е омъжена и е изградила семейство заедно с Кристобал Гаете – безупречен и уважаван хирург, който произхожда от богато семейство. Двамата имат две деца – Бланка и Монсерат.

Съдбата, обче, се намесва отново... в центъра за осиновявания, където работи Каталина, отново се срещат бившите възлюблени – Каталина и Лаутаро. Двамата са тръгнали по различни пътища, но се изправят пред възможността дъщеря им, която са изгубили, когато са били млади, може да е жива. И така, Каталиан и Лаутаро правят и невъзможното да разкрият истината, която крие Пиедад и да открият детето, което им е било отнето.

Момичето е било осиновено от млада двойка адвокати, които не са имали щастието да се сдобият със собствено дете. Става дума за Асунсион Еченьике и Хайме Бенавенте. С помощта на по-малкия брат на Асунсион – известният свещеник Франсиско Еченьике, те успяват да задържат момичето, което кръщават Муриел и са успели да накарат всички да повярват, че е тяхна истинска дъщеря.

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Hasta_encontrarte , https://www.mega.cl/