Братя и детективи (Hermanos y detectives)

Франко Монтеро е детектив, който след смъртта на баща си разбира за съществуването на Лоренсо, негов полу-брат, който е на 11 години. След като няма други близки, съдът разпорежда малкият да остане под негово попечителство.

Франко Монтеро е служител с нисък ранг в една от многобройните групи към отдела по убийства към федералната полиция. Животът му е спокоен и прекалено предсказуем. Живее сам, в един малък апартамент под наем и светът му се редуцира в рутинна работа с документи и спорадични срещи с приятели.

Най-неочаквано получава новината за смъртта на баща си, с когото не поддържа връзка отдавна, и в същото време, научава за съществуването на Лоренсо Монтеро - негов брат по бащина линия, който е само на 11 години и притежава много висок коефициент на интелигентност, който го превръща във вундеркинд. Въпреки отхвърлянето на Франко, той усеща, че като единствен негов роднина, той трябва да се погрижи за малкия.

Много бързо Лоренсо показва своя интерес към работата на брат си. Умните коментари, които прави малкия, помагат на Франко да разкрие случай, който вече е закрит и по този начин получава повишение.

От този момент, Лоренса взема дейно участие в разрешаването на различни полицейски случаи, като при това връзката между двамата става все по-силна. Заедно с тях е Мансия, помощник на Франко от отдела и идеален другар в приключенията.

Дедуктивните способности на Лоренсо, решимостта на Франко, заедно с ентусиазма и разположението на Мансия, ги превръща в идеалния екип. По време на разследванията, тримата обичайно се събират в един бар близо до офиса на отдела и посещаван предимно от полицаи. Там се запознават с Марселита, една симпатична и привлекателна девойка, която малко по малко събужда интереса на Франко. Това, което никой не подозира е, че девойката от известно време има тайна връзка с комисар Серано, шефа на отдела и директния шеф на Франко и Масия.

След няколко месеца на промени и когато всичко изглежда, че идва по местата си, Лоренсо получава едно изкусително предложение: една международна програма за деца-вундеркинди му предлага стипендия, за да учи в един от най-добрите университети в света. Лоренсо се изправя пред трудното решение: да продължи да помага на брат си в решаването на сложните полицейски случаи или да се възползва от възможността да развие своите способности в чужбина, изоставяйки всичко, което обича.

Всеки епизод от сериала разкрива решаването на един полицейски случай, докато се развихрят връзки и конфликти между главните герои.

Персонажите:

Франко Монтеро

Детектив в отдела по убийства, но с нисък ранг. Свикнал е с рутината на ежедневието си. Живее с амбицията да се развива професионално. След смъртта на баща си, с когото не е поддържал връзка от дълго време, той разкрива, че има брат, за когото трябва да се грижи. Той е човек, който говори малко и има малко приятели. Малкият му показва какви възможности има в професионално отношение и му дава различен поглед върху личния живот. Разчита на приятеля си Мансия, с когото са под командването на комисар Серано.

Лоренсо Монтеро

Полу-брат на Франко, който е на 11 година с висок коефициент на интелигентност. Това му позволява да помага на Франко при разрешаване на различни случаи. Чувства се много добре, че живее с брат си и е много привлечен от разследванията, които провежда той. Обича да чете и притежава голяма библиотека. Не се справя добре със спортовете и по нищо не прилича на момчетата на неговата възраст. Влиза в конфликти с момчетата от квартала.

Густаво Мансия

Колега на Франко в отдела. Добър човек, простодушен и понякога не вижда големите възможности, които се изправят пред него. Връзката му с комисар Серано не е много добра.

Серано

Директен началник на Франко, който го повишава в службата. Вечно начумерен, той притежава силен характер. Единственото, което има значение за него е в отдела му да няма проблеми.

Марселита

Девойка, която постоянно посещава бара, в който ходят нашите герои. Красива и сърдечна. Разбира се добре с Лоренсо и в един момент съдбата я среща с Франко, въпреки че има тайна връзка с шефа му.

Източник: telefeinternacional.com.ar