Братя и детективи (Мексико) (Hermanos y detectives (Mexico))

Франко Монтеро е детектив, който работи като следовател в полицията под командването на майор Серано. Той е натоварен, заедно с колегата си Густаво Мансия, да разследват убийства. За нещастие, за Франко нещата в работата не вървят много добре, тъй като не успява винаги да спазва сроковете и постоянно се кара с шефа си.

Като че ли това е малко, но той получава новината за смъртта на баща си, който му е оставил много изненадващо наследство: попечителството над неговия по-малък полубрат Лоренсо Монтеро, който е на 11 години и за чието съществуване дори не е подозирал. Озадачен и наясно с трудностите около грижите за едно дете, той е склонен да го изпрати в дом или да му намери осиновители. Много скоро открива истинските способности на Лоренсо – оказва се, че малкият е гений с много висок коефициент на интелигентност. Освен това притежава изключително способности в областта на дедукцията и математиката.

Франко, брат му Лоренсо и колегата му Густаво създават добър екип, който се справя с всеки случай на убийство, с което се захващат. Точно в стила на Шерлок Холмс, Лоренсо анализира следите и разкрива всяка мистерия, докато брат му Франко и колегата му се грижат за задържането на престъпниците.

Персонажите:

Франко Монтеро

30-годишен. Детектив. Води доста сив и самотен живот – израснал е сам, след като баща му ги е изоставил и страда силно от смъртта на майка си. Живее сам в апартамент в столицата Мексико. Социалните му връзки се ограничават до колегите му от полицията и по-специално, Мансия. От мига, в който е започнал работа в полицията, той се е сблъскал с грубата реалност – навсякъде цари корупция. Колкото и да се старае, нещата не му се получават. Всичко се променя след появата на неговия полубрат и малкият се превръща в искрата, която е липсвала в живота му.

Густаво Мансия

Верен колега и приятел на Франко. Харизматичен персонаж, който винаги е готов да помогне на Франко при разрешаването на случаите и със съвети по въпроси, свързани с живота. Освен това е изкусен танцьор. Мансия е много добър човек, но не винаги има късмет, особено с шефа си Серано, който го ненавижда без особена причина и винаги го открива да прави нещо, което не бива. Въпреки всички несполуки, той е вечният оптимист, особено когато трябва да повдигне настроението на Франко.

Лоренсо Монтеро

11-годишен. Полубрат на Франко. Притежава невероятна интелигентност за възрастта си. Неговите дедуктивни и математически способности са невиждани. Обича логически игри и книгите за Шерлок Холмс, които му помагат при разрешаването на случаите на убийства. Тези негови качества му пречат да създава приятелства с връстниците си – вечно отхвърлен и притесняван от съучениците си, които не си поплюват с шегите по негов адрес. Но от друга страна, успява с лекота да помага на полицаите. Въпреки че се опитва да го прикрие, отношението на връстниците му го разстройва и му влияе емоционално.

Комендант Серано

Шеф на Монтеро и отдела му. Циничен, начумерен, арогантен и надменен. Отношенията му с членовете на отдела не са добри, но най-вече с Густаво Мансия, на когото никога не признава усилията. В последните серии на историята става ясно, че Серано е един от четиримата комисари, които са организирали корупционна мрежа. Заради високата степен на безотговорност от негова страна, групата често попада в опасни ситуации. За това го обричат на смърт, но Франко успява да го спаси.

Марселита

Сервитьора в бара, в който често се събират Франко, Лоренсо, Мансия и останалите от отдела. Жизнерадостна и приятелски настроена, от време на време изпада в депресивни състояния. В началото, тя е годеница на комендант Серано, но накрая започва сериозна връзка с Франко.

Санжи

Студент последна година в Полицейската академия. Племенник на коменданта, за това иска да се включи в неговия отдел, въпреки че участието му не помага много при разрешаването на случаите.

Източник: www.esmas.com , es.wikipedia.org/wiki/Hermanos_y_detectives_(serie_de_televisión_de_México)