Бавачката (La baby sister)

Марта Парехо - известен психолог и автор на няколко успешни книги за брачния живот. Освен това води и програма. Тя е омъжена за съвършения мъж, Даниел Луна, един известен адвокат по бракоразводни дела. Неговият живот е направо перфектен, докато не излиза от печат книгата на съпругата му "Десет години меден месец", в която тя разказва много подробности около частния им живот, детайли от техния сексуален живот и по-точно недостига на секс в брака им. Книгата става бестселът, но предизвиква неочаквана заплаха за брака им.

В дома на Даниел влиза Фабиана - млада и привлекателна бавачка, която се превръща в изкушение за Даниел и поставя под въпрос и без това разклатения му брак...

Даниел, огорчен и обиден, в най-тежките моменти от живота си се утешава с Фабиана - сексуална и екстравагантна бавачка, към която изпитва силно привличане. Фабина, която произлиза от друг социален слой в обществото, е била тайно влюбена в него в продължение на година. Тя го приема за нещастно женен мъж и решава да се бори за любовта си. Двамата, Фабиана и Даниел, се сблъскват с ада, през който ги кара Марта да минат...

Марта, твърдо решена да си върне брака, се прави, че е перфектната съпруга и идеалната майка, но дълбоко в себе си тя е много хладна и пресметлива жена, която е готова на всичко, за да постигне целите си.

Персонажите:

Даниел Луна

Син на разведени родители и по тази причина винаги е мечтал за чудесен брак, примерни деца и щастливо семейно огнище. Той е в такъв стадий от живота си, когато е убеден, че е постигнал основните три неща... докато съпругата му, известна психоложка, не отпечатва книгата си "Десет години меден месец", в която разкрива "сексуалните недостатъци" в брака им. След като се чувства предаден, Даниел за първи път решава да има извънбрачна връзка с Фабиана. Даниел е успешен адвокат по бракоразводни дела и работи само за богаташи. Неговият девиз е: "Децата са преди всичко". Но когато вижда, че бракът му се проваля, той прави всичко възможно, за да задържи любовта на Фабиана, без да обръща внимание, че неговите деца страдат.

Фабиана

Студентка по администрация и е решена да превзема света. Фабиана без да се замисли казва това, което чувства. Тя е много чувствена и изключително изящна. Дъщеря на таксиметров шофьор и собственичка на пекарна. Намерила си е безопасно място, за да избегне безкрайните караници на родителите си заради изневерите на баща си. Решена да избяга от тази атмосфера, тя мечтае да завърши образованието си и да пътува до Австралия. Тя се превръща в бавачка за децата на Даниел Луна, когото тя приема за нещастно женен мъж. Тя се разкъсва между любовта си към Даниел и силните си морални принципи.

Марта Пареха

Част от семейство от висшето общество. Тя е любимката на баща си и получава всичко от живота, дори и мъж, който й дава повече, отколкото се нуждае. Тя е призната в средите на психолозите. Уважавана и приемана за съвременна и открита жена. Освен това тя е писателка, лектор и водеща на телевизионна програма. Дълбоко влюбена е в съпруга си, Даниел, приема го за идеалния приятел. Властна по натура, обича всичко в дома й да е под неин контрол, играейки ролята на майка и идеалната домакиня. В действителност тя е много хладна и пресметлива жена, със силен, почти военен темперамент. Обича да прави по свой си начин. Манипулира Даниел, тъй като го приема за послушен по природа и му позволява да прави само онова, което на нея й харесва. Когато нейният свят пропада, тя изгубва контрол и започва да си показва ноктите.

Валентина Луна

Дъщеря на Даниел и Марта. Дъщеря от семейство от висшата класа, Валентина учи в престижен колеж и се радва на своята голяма популярност. Отличава се със силен характер и желанието й да бъде лидер. Умна и умее да манипулира хората, за да получи преимущество, особено баща си. В началото обявява война на Фабиана и не е съгласна една бавачка да узурпира мястото й. Раздялата между родителите й я дестабилизира напълно.

Висенте Луна

Син на Даниел и Марта. С вида си на слаб и безпомощен той принуждава всички около него да го защитават. Висенте посещава същия колеж като сестра си, но не се чувства добре там. Прекалено спокоен и другите деца често го разиграват. Благороден и чувствителен. Въпреки че е малък, той страда за всичко, което става около него. По вина на силната личност на сестра му, той се е превърнал в дете, което се страхува от всичко. В лицето на Фабиана открива една истинска приятелка, на която може да се довери и която му помага да се справя със заобикалящия го свят.

Едуин Ериел Паипа

Ухажор на Фабиана и единствен син на семейство Паипа. Баща му е собственик на таксиметрова компания. Едуин се познава с Фабиана от дете, но още от тогава не откъсва поглед от нея. Той й е безусловен приятел и като претендент за любовта й, той често търпи нейното безразличие. Той няма собствено мнение, не вижда по-далеч от квартала и именно заради това Фабиана не иска да му бъде годеница.

Фидел

Баща на Фабиана и Джовани. Въпреки че е женен за Роселия от дълги години, той се чувства свободен да ходи по жени, смятайки че никой не подозира за изневерите му, а в действителност всички съседи и колеги знаят за похожденията му. Радва се на популярност и тя му помага да се възползва от колегите си, за да може да ходи на любовни срещи в работно време.

Роселия

Майка на Фабиана и Джовани. Добра майка и съпруга. Много се притеснява за децата си и е готова да направи всичко за тях. Когато открива изневерите на съпруга си, тя се чувства много обидена и наранена. Няколко години ръководи пекарната, но поради лошо водене на сметките, започва да я губи...

Карлотос Валдивиеса

Шеф в компанията, собственост на бащата на Вероника. Наема Даниел по нареждане на нейния баща и е принуден да й помага в опитите й да съблазни Даниел.

Джовани (Андрес)

Брат на Фабиана. "Глупакът" в сериала, който винаги се забърква в проблеми.

Летисия

Съпруга на Рейналдо и братовчедка Мирея.

Мирея

Любовница на Фидел.

Офелия

Често се обажда в дома на Даниел и Марта. Леля на Фабиана.

Пилар

Приятелка на Фабиана, която се интересува от Рейналдо.

Рейналдо

Съпруг на Летисия. Женкар. Увлича се по Пилар.

Роберто

Журналист. Привлечен от Вероника и неин съучастник. Приятел на Марта.

Вероника

Студентка на Даниел, обсебена от него.