Бандата на Голден Рокет (La banda del Golden Rocket)

В основата на историята са трима братовчеди, който не са се виждали от деца и са израснали далеч един от друг. Те се срещат отново, когато наследяват от дядо си стар олдсмобил „Golden Rocket 88“, модел от 1957 година. Приятелствата и съответните им приятелки и приятели бележат всичко, което се случва с тях...

В центъра на събитията са тримата братовчеди Адриан, Фабиан и Диего.

Адриан е малко срамежлив младеж, но винаги е коректен, много подреден. Живее с родителите и сестрите си.

Фабиан е сирак, който живее в провинцията заедно с дядо си и баба си. Малко начумерен младеж, винаги раздава заповеди на другите, но се грижи добре за близките си.

Диего е младеж, който живее на юг с баща си. Често пътува до града, където живее в малък апартамент. Той емузикант, който иска да издаде собствен албум с песни.

Тези братовчеди не са се виждали от деца, тъй като живеят отдалечени и са израснали без да се сещат един за друг.

Когато дядо им умира, баба им нарежда да ги извикат и така да се съберат отново, за да се запознаят с последната воля на дядо си, който им оставя своята кола... една „Голден Рокет“ - жълто-бяла, с която са откарвани и четиримата внуци на плажа.

Когато трима от четиримата внуци се срещат отново, те не се разпознават заради изминалото време. Отношенията и доверието вече не е същото като в детските години.

Тъй като колата сега принадлежи на тях, те започват спор кой да остане с колата. Накрая стигат до решението да заживеят тримата в града и така колата да остане с тях.

В града, малко по малко възстановяват своите приятелски отношения, каквито са били преди години. Именно това приятелство им помага да преживеят трудностите, когато откриват любовта.

Покрай колата, те се запознават с различни персони, с които сформират банда от приятели и с които преживяват забавни ситуации и приключения.

След време пристига и Пабло – четвъртия внук. Става дума за младеж, който работи в цирка, поради което се среща с братовчедите си по-късно.

Като научава за смъртта на дядо си, Пабло взема решението да остане в братовчедите, колата и в близост до останалите от семейството. Така става и част от бандата приятели... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_banda_del_Golden_Rocket