Самозванка (La Impostora)

Бланка Гереро е сервитьорка в Пуерто Ваярта, която използва своите невероятни способности, за да имитира другите. Дъщеря е на Мемо Гереро, който е верен служител на семейство Алтамира, който е несправедливо уволнен от дъщерята на патриарха, Ракел Алтамира.

Бланка се вмъква като едно момиче от обществото на един маскараден бал, който е организиран от семейство Алтамира. Тя има за цел да разговаря с Леонидас, основател на корабната компания, и да помогне на баща си.

Именно на бала, Едуардо и Бланка се запознават, но той не подозира, че тази красива маскирана жена е Бланка Гереро, любовта на живота му.

На празненството присъства Адриано Ферер, известен корабен предприемач от Ню Йорк, който в миналото е имал връзка с Валентина Алтамира, по-малката сестра на Ракел.

По време на купона, Ферер обвинява семейство Алтамира за убийството на Валентина, без да знае, че тя в действителност е жива.

На бала, Бланка и Едуардо споделят един романтичен момент, без да си представят, че съдбите им отново ще се пресекат насред войната между Адриано и Ракел.

По-късно, Ферер наема Бланка заради нейните способности на хамелеон, за да се представи за богата девойка и да се вмъкне в семейство Алтамира и да разкрие истината за сина му и за Валентина.

Персонажите:

Бланка Гереро/Виктория Сан Марино

Весела, борбена, остроумна и сърцата жена. Притежава необикновена способност да имитира гласове и жестове, с което си спечелва прозвището „хамелеона“. Именно тези способности ѝ помагат, когато Адриано Ферер я наема, за да се представя за Виктория Сан Марино – фалшива милионерка от Ню Йорк, която трябва да се внедри в сърцето на семейство Алтамира с цел да разкрие къде се намира сина на Адриан и Валентина. Майката на Бланка е умряла, когато е била малка, като е оставила Мемо да се погрижи за трите им деца. Бланка е най-голямата, след нея е Симона, немирна и неориентирана тинейджърка и малкия Угито, ужасно момче. След смъртта на майка си, Бланка поема нейната роля и се грижи за всички. Оставя настрани младостта си, за да се грижи за семейството си. Любовта никога не е била сред приоритетите на Бланка и за това тя се появява, когато най-малко я очаква.

Едуардо Алтамира

Интелигентен и налагащ се мъж, който знае какво иска и винаги постига целите си. Също така е честен, човек, който винаги следва своите ценности при постигане на целите си и за когото най-важното е благоденствието на дъщеря му София. От дете той се откроява със своята интелигентност, симпатия, разговорливост и способностите си на лидер. Той е любимият син на майка си Ракел, когото тя вижда как той израства и се превръща с решителен мъж, също като баща му Адриано Ферер. Едуардо не подозира истината за своя произход и от малък се притеснява от чувствата, които изпитва майка му към него.

Ракел Алтамира

Опасна жена, елегантна и с изтънчени маниери, която рядко губи търпението си пред хората, когато го прави, е безмилостна и може дори да стане много жестока. Изградила е безупречна репутация, брилянтна в бизнеса, дъщеря за пример, предана майка и вдовица, посветена на паметта на съпруга си. Ракел е причината за нещастията, които сполетяват семейство Алтамира. Постоянно лъже баща си Леонидас, за да го държи до себе си. Завижда на сестра си Валентина и се захваща с унищожаването ѝ, както и да я раздели с годеника ѝ Адриано Ферер. Тя е майка, която обича да контролира, малко небрежна и капризна, която не страхува да прави разлика между децата си. Ракел е опасна жена, пълна с мистерии и престъпления, но с властта и интелигентността си винаги постига своето.

Адриано Ферер

Властен мъж, белязан от голяма лична трагедия, която му е попречила да бъде щастлив: странната смърт на Валентина Алтамира, любовта на живота му. Адриано е роден съблазнител, интелигентен, чаровник и решен на всичко, за да постигне всичко, което поиска. Винаги се показва близък с бедните и постоянно напомня на работниците си, че той е тръгнал от дъното, като тях. Истински кавалер, той харесва жените и кара всяка да се чувства много специална, а накрая всички жени си изгубват ума по него. Една от целите му в живота е да открие сина си и да научи какво точно се е случило с любовта на живота му. Той е решен да направи всичко необходимо, за да открие истината.

Мариана Серано

Толкова красива, колкото и егоистична. Тя е жена с раздвоение на личността: едната се представя като хрисимо коте, докато в действителност е истински звяр. Работи във Връзки с обществеността във фиктивната компанията на Федерико Вияблнака, опасен трафикант на оръжия. Мариана е много амбициозна жена, манипулаторка и притежава голяма способност да лъже. Причината да се върне в Пуерто Ваярта не е, за да спечели обичта на дъщеря си, а за да се срещне с бившия си приятел Едуардо Алтамира. Виябланка приключва връзката си с Мариана и настоява да му върне всичко, което му дължи; той знае, че Мариана е била годеница на Едуардо и иска от нея да използва връзките си със семейство Алтамира, за да пренася оръжия. Мариана е самоуверена и за това се преструва на разкаяла се, за да влезе отново в живота на семейство Алтамира. Само една личност застава на пътя на Мариана: Виктория Сан Марино.

Летисия/Валентина Алтамира

Жена, пълна с тайни и загадки. Валентина, която всички смятат за мъртва, е всъщност Летисия. Ракел е изфабрикувала смъртта на Валентина, за да се подсигури, че Адриано Ферер никога повече няма да бъде с нея. Ракел е убедила баща си, че Валентина е шизофреничка и има нужда да бъде затворена в психиатрична клиника. Валентина е наясно с всичко и напуска болницата, за да търси справедливост за всичко, което ѝ е причинила сестра ѝ Ракел.

Хорхе Алтамира

От малък, Хохре е бил артистът в семейството, но майка му го е принудила да учи медицина. Прям и със свободолюбив дух. Не е завършил университета, защото артистичното му призвание се е оказало много силно и за това води двойнствен живот. Семейството му вярва, че продължава да учи медицина в Гуадалахара, но в действителност живее в беден квартал в Пуерто Ваярта, където се е посветил на рисуването и бохемския живот. Ракел иска синът ѝ да стане голям медик и само очаква да му представи богата годеница, за която да се ожени, въпреки че в сърцето си той има някой друг.

Кристобал Алтамира

Скромен икономист, малко глуповат, но с големи амбиции. Целта в живота му винаги е била да надмине брат си Едуардо. Съперничеството, което изпитва към него, е огромно и иска да го надмине не само в корабната компания, но в семейството и в сърцето на майка им. Кристобал е допуснал много грешки, които са накарали майка му Ракел да изгуби доверието в него. В живота му се появява жена, която се възползва от него и го наранява жестоко.

Източник: msnlatino.telemundo.com