Натрапницата (Мексико) (La Intrusa (Mexico))

Нейното име е Вирхиния, но я наричат

“Натрапницата”

Вирхиния Мартинес, млада, красива и честна жена, която работи като гувернантка в къщата на Родриго Хункера. Децата на този мъж са: Джуниър, Карлос Алберто, Виолета, Алдо и Мемо.

Карлос Алберто ухажва Вирхиния, без да мисли за нищо сериозно, а тя наистина се влюбва в него.

Родриго Хункера е пропилял богатството си и освен това открива, че страда от смъртоносна болест. На всичко отгоре знае, че децата му не са подготвени за момента, в който той няма да е вече с тях. Родриго, имайки предвид качествата на Вирхиния се омъжва за нея, като знае, че тя ще се грижи за семейството и малкото състояняие, което му е останало.

Саграрио, икономката, която е посветила живота си на това семейство, подкрепя Родриго, с който пазят една голяма тайна.

Алирио Ролдан е стар съдружник на Родриго, изпитва съперничество и омраза към семейство Хункера – омраза, която Максимилиана, неговата съпруга, се е погрижила да насърчава.

Максимилиана е готова да жертва собствените си деца, за да постигне целите си. Алирио е против това дъщеря му Анабела да има връзка с Карлос Алберто, но тя, заради капризния си характер, още повече се забърква с Карлос.

Данило Ролдан, най-големия син на Максимилиана и Алирио е млад циник и подмазвач, много добър лъжец, който още откакто се запознава с Вирхиния я пожелава.

Разбирайки за смъртта на Родриго, децата му намразват още повече Вирхиния, а тя е обвързана с тях от обещанието дадено на покойния й съпруг и се бори неуморимо да реши проблемите им, въпреки че те са се превърнали в най-големите й врагове: Джуниър, първородния син, е лъжец и опортионист, забъркан в мръсни сделки, счита Вирхиния за заплаха за малкото наследство оставено от баща му. Карлос Алберто, който се разкъсва между любовта и омразата, които чусвтва към Вирхиния; Ракел, е най-лекомислената и е изпълнена с неприязън от децата; Виолета, млада, объркана и с психологични проблеми; Алдо с проблемите на юношеството си и малкия Мемито, чиято гувернантка е била Вирхиния в началото и който я обича много.

Вирхиния и Карлос Алберто дълго се борят за любовта си, най-накрая оправят проблемите си и се събират, но тя умира при раждането на дъщеричката им. Именно тогава, разбрала за смъртта на сестра си, в Мексико пристига близначката на Вирхиния – Ванеса. Данило и Анабела успяват да убедят Ванеса, че Карлос Алберто е разрушил живота на сестра й и тя е решена да му отмъсти...

Персонажите: 

Вирхиния

Много сладка и благородна. Работи като гувернантка на Мемито Хункера в къщата на Карлос Алберто, в когото винаги е била влюбена. Има твърд характер, въпреки че така и не успява да е достатъчно силна, за да сложи пълен ред в къщата на Хункера.

Карлос Алберто

Син на Родриго Хункера. Учил е право, но не се е дипломирал. Живее живот на милионер, без да се тревожи за нищо. Отначало е малко неотговорен, но става силен и решителен, за да обича и мрази Вирхиния. Има любовна връзка с Анабела и се остава да бъде ръководен от нейните капризи.

Данило

Син на Алирио Ролдани Максимилиана. Влюбен е във Вирхиния и е способен на всичко, за да се ожени за нея, което и постига. Той е лицемер и много амбициозен. Остава във фирмата на баща си, използвайки лъжи и колпки.

Родриго

Той е главата на семейство Хункера, приятен и добър човек. Иска да спаси семейството си от разорение и затова решава да се ожени за Вирхиния, която цени много. Изпитва добри чувства, той е герой много важен за развитието на историята. Срада от смъртоносна болест.

Алирио

Съпруг на Максимилиана. Той е елегантен и безупречен мъж. Не е зъл, но не е и ангел. Командван е от жена си, но на своя глава прави каквото си поиска. Има любовница на име Заира. Бори се да отнеме цялата фирма на Родриго Хункера.

Максимилиана

Най-злата в историята. Тя е тази, която дърпа всички конци на унищожението на Вирхиния, която мрази по много причини. Командва съпруга си Алирио и преди всичко дъщеря си Анабела, която иска на всяка цена да омъжи за Карлос Алберто. Тя е лоша съпруга и лоша майка, затворила е най-малката си дъщеря Марикрус в един интернат. Нейната “Ахилесова пета” е Данило, нейния първороден син, който знае как да я командва и прави с нея каквото си иска.

Анабела

Красива злодейка, дъщеря на Максимилиана и Алирио. Влюбена е в Карлос Алберто и прави всичко възможно, за да го завладее. Много е капризна. Командвана от майка си, прави всичко, което тя и казва за да унищожи Вирхиния.

Марикрус

Най-малката дъщеря на Максимилиана и Алирио. Марикрус е хубава и от класа. Тя е добра. Изживява любовна история с единия от братята Хункера, против волята на майка си, която я отблъсква.

Елена

Сестра на Алирио Ролдан, който я пази и защитава от омразата на Максимилиана. Елена е полудяла заради причина, която знаят само някой от персонажите в историята. Има слаб характер, заради болестта си, но и моменти на проблясък, в които си спомня части от миналото си.

Ракел

Тя е дъщеря на Родриго Хункера и от вичките му деца тя прави живота на Вирхиния най-труден. Високомерна и капризна, но понякога несигурна в това, което има. Влюбена е в един младеж, който я търси само заради парите й, когато Ракел открива лъжата му, омразата и неприязънта й към другите стават още по-големи.

Джуниър

Той първородния син на Родриго Хункера и е кръстен на баща си – Родриго Джуниър. Той е горд, амбициозен и властен, не обича никого. Груб е с всички, особено с Вирхиния и Саграрио, които не счита за нищо повече от прости слуги. Привлечен е от Лупита, която работи в къщата като прислужница, но го интересува само да я прелъсти. Държи се много цинично. По време на историята ще разбере истината за себе си и това го кара да изпитва още повече омраза към живота.

Виолета

Дъщеря на Родриго Хункера. Не е лоша, но повлияна от братята си извършва неща, които я правят да изглежда такава. Също мрази Вирхиния и не се колебае да й стори зло. Преживява инцидент, след който започва да се разкайва. Тя е крехка, капризна и по някъкав начин иска да привличе вниманието на другите, за да се чувства защитена. Много е хубава.

Саграрио

Цял живот е била прислужница в къщата на семейство Хункера, които обича като майка. Горда е с работата си и го показва. Пази много важна тайна заедно с Родриго Хункера, който винаги я е подкрепял. Саграрио обича и защитава Вирхиния. Тя е честна, достойна и благородна, но знае как да бъде твърда, когато е необходимо.

Алдо

Син е на Родриго Хункера. Нито мрази, нито обича Вирхиния, просто следва заповедите на по-големите си братя. Влюбен е платонично във Вирхиния, но не се осмелява да й каже нищо. Страда от това, но без да се огорчава и да иска отмъщение. Накрая става защитник на Вирхиния. По-късно в историята преживява красива любовна история.

Мемито

Той е най-малкия от братята Хункера и единствения от тях, който още от началото обича и защитава Вирхиния. Преживява ситуации пълни с нежност и драматизъм.

Превод: Валентина