Магьосницата и златния път (La maga y el camino dorado)

„La Maga y el Camino Dorado“ е история, в която фантазия и реалност се преплитат, за да покажат пътя, по който се изпълняват мечтите!

„La Maga y el Camino Dorado“ разказва историята на Дорана – млада жена, която си има работа и невъзможна любов, цел, за която да се бори и едно спорно минало.

Един ден, животът на Дорана излиза от рутината, с която е привикнала, и се случва нещо магическо: пресича праг, който я отвежда в паралелния свят на Оз. Там получава мисия, която ѝ довежда ужасни и неподозирани приключения, винаги нащрек за своята съперница – вещицата Бруна.

В паралелния свят, Дорана се запознава с трима, които се превръщат в нейни неразделни приятели: Тенекиен човек, Плашило и Лъв. Също така се запознава с война Архан, който е самият магьосник Оз (този герой е неутрален). В началото на познанството им, той се държи грубо с нея и тя не знае какво да мисли и чувства. Накрая изяснява чувствата си и го вижда като истинската си любов. Признава му, че е влюбена в него, но той все още не е имал време, за да мисли за дреболии и за нея, тъй като той е войн и неговата мисия е по-важна от нея. Дорана се разплаква и го пита дали поне може да го придружи при изпълнението на мисията му, но той ѝ отговаря, че е много опасно за нея и си тръгва.

Времето минава и Архан променя отношението си към Дорана, като ѝ показва привлекателната си страна. Накрая и той си дава сметка, че е открил истинската любов, в лицето на Дорада. Той се влюбва в нея и в края на историята, Архан казва на Дорана, че я обича. Тримата приятели на Дорана чуват признанието му и въздишат развълнувани. На моста се появяват няколко души, които искат да отведат Дорана в света на хората, но Архан хваща Дорана и я целува страстно, а след това остава загледан влюбено след нея и се усмихва.

В реалния свят положението е много различно. Става дума за хотел, в който Дорада живее заедно с група деца, нейните възрастни приятели и деспотичния си пастрок, със сина на кмета, който е любовта на Дорана, както и злата му годеница Пия.

Всеки епизод разказва част от историята във всеки един от световете, обединени помежду си. Основната нишка в историята е истинския свят, а появата на паралелния свят на Оз внася приключение и магия. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_maga_y_el_camino_dorado