Жената на Лоренсо (La mujer de Lorenzo)

Лаурита и Лоренсо живеят както се казва “в щастлив брак”. Той е уважаван, образован и богат. И обича съпругата си. Тя е красива, елегантна – истинска светска дама, идеалната партия за такъв мъж. Но както се казва “не всичко, което блести е злато”. Така и с техния брак не всичко е наред. Лаура е изморена от съпружеския живот... Този прост факт води поредица от събития, които никой от тях има способността да контролира.

Всичко започва с появата на Алекс, млад фриволен нагаждач, чиято главна цел е да съблазнява богати жени представяйки се за техен “личен треньор”. Когато Лаурита среща Алекс, тя усеща невероятно физическо привличане. Когато се срещат в спортната зала, те стават приятели, а след това и страстни любовници. Осъзнавайки, че е влюбена в Алекс, Лаурита взема нелекото решение да се разведе с Лоренсо. Но след консултация с адвокат, той й напомня, че според предбрачния договор, който е подписала, при евентуален развод ще остане без никакви средства за съществуване.

Полудяла от любов към Алекс, тя не е смята да жертва разкоша, с който е привикнала. Лаурита решава да потърси друг изход. Планът й се състои в това: Лоренсо трябва сам да поиска развод и доброволно да й даде половината от имуществото си. Но как? За да успее, трябва да направи така, че той да се влюби лудо в друга жена.

Най-подходящата кандидатка – Силвия, новата асистентка на Лоренсо. Тя е красива, нежна и обикновена девойка. Уговаряйки се с най-добрия си приятел, модният дизайнер Джакомо Боничели, Лаура се сближава със Силвия, предлага й приятелството си и започва да оформя от нея типа жена, по който си пада Лоренсо. В известна степен между тях се заражда симпатия, но всичко се оказва много по-сложно, отколкото е предполагала Лаура, тъй като Силвия е влюбена вече в Алекс...

Планът на Лаурита все повече се усложнява с появата на Исабел, бившата годеница на Лоренсо, която се завръща от чужбина с намерението да вземе предприятието на Лоренсо. Исабел иска да си отмъсти за това, че на времето Лаура й е отнела годеника. По пътя на отмъщението, Исабел става любовница на Алекс, за да предизвика проблеми на Лаурита.

С времето Силвия и Лоренсо откриват, че между тях е разцъфнала дълбока любов и накрая той решава да поиска развод от Лаурита. Но сега, когато всичко е станало така, както е искала, Лаура си дава сметка какво губи и съжалява за всичко. Тя обявява война на съперницата, за да си върне Лоренсо.

Коя ще стане жена на Лоренсо? Коя от тях ще победи?